G4Media.ro

Secțiune NATO la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu: ”Gândim că…

Sursa foto: Sibfest.ro

Secțiune NATO la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu: ”Gândim că militarii este bine să se bucure de miracolul artei” / Una din piesele dedicate lor se numește Ginghis Han și e jucată de actori mongoli

Patru spectacole vor fi găzduite în acest an de către Academia Forţelor Terestre, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), anunță directorul evenimentului, Constantin Chiriac.

”Gândim că militarii este bine să se bucure de ceea ce înseamnă miracolul artei. Nu am gândit atunci că vom trece prin pandemie. Când a venit această nenorocire, ne-am mobilizat şi am făcut atunci toate transmisiile online şi am reuşit primul şi singurul festival online, când am avut câteva zeci de milioane. Ne-am perfecţionat şi am făcut o echipă şi o gândire, cum putem să transpunem un spectacol, nu să fie un spectacol filmat cu trei-patru camere, ci să devină o variantă de film, care să aibă subtitrare în engleză, în franceză, în germană, în alte limbi, în aşa fel încât să putem să cucerim şi publicul din afara României. Nu întâmplător, atunci, în 2020, cei mai mulţi spectatori au fost din România şi a doua naţie ca număr de spectatori au fost japonezii. Incredibil, pe locul trei au fost americanii, deci a fost o audienţă fără precedent. Iar acum, dacă ne uităm înainte de festival, avem câteva sute de abonamente, de bilete online care s-au cumpărat. Avem trei sferturi din bilete vândute, până la festival eu cred că toate vor fi vândute”, a anunțat Chiriac într-un interviu acordat Agerpres.

În cadrul FITS există de câțiva ani o secțiune NATO.

”Aceasta include nu doar militari și studenți români, dar și personal aliat încadrat la Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est, unitate emblematică a Structurii de Forțe a NATO din România. (…) Grație Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și organizatorilor din Teatrul Național “Radu Stanca”, Ministerul Culturii și Guvernul României, militarii români și militarii aliați din țările membre NATO se vor bucura, împreună cu publicul larg, de spectacolele incluse în program și vor aprecia valențele educative ale teatrului și ale dialogului intercultural”, anunța ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, în urmă cu două săptămâni.

La această ediție, sezonul NATO include patru spectacole care se vor desfășura la Academia Forțelor Terestre:

GINGHIS HAN, de UriankhaiDamdinsuren, pe 23 iunie, ora 15 – Mongolian National University of ArtsandCulture

HARMONICA RHAPSODY, cu Judy’sHarmonicaEnsemble (TWN, CHN), pe 25 iunie, ora 15

TĂRÂMUL MUZICII, cu Cătălin Milea & Gabriel Bălașa, pe 30 iunie, ora 15

MALUS SIEVERSII/S-CUM de la Leeds Beckett University (UK), Regia și coregrafia: Joshua Haigh și Olivia Richards, pe 1 iulie, ora 15.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...