G4Media.ro

Bihorenii din trei zone ale județului vor avea târguri de produse tradiționale…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Bihorenii din trei zone ale județului vor avea târguri de produse tradiționale locale / În Oradea va fi târg în fiecare sâmbătă

Consilierii județeni din Bihor au aprobat în unanimitate, marți, asocierea cu trei municipalități și cu două ONG-uri pentru organizarea și desfășurarea în comun, săptămânal, a unor târguri de produse locale tradiționale, relatează Bihoreanul.

Este vorba despre un proiect între CJ Bihor, consiliile locale Oradea, Marghita și Beiuș, Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor, Asociația pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune, precum și Asociația Agricultorilor din Valea Ierului.

Concret, CJ și-a asumat achiziționarea de standuri mobile, demontabile, ușor de asamblat, dezasamblat și depozitat, și apoi punerea acestora la dispoziția producătorilor pentru a-și desface produsele, cu condiția să fie autentice, indiferent că este vorba de legume, fructe, miere ori de pălincă, dulcețuri, mezeluri sau murături.

„Suntem deschiși, să vină cât mai multe asociații, pentru că interesul nostru este ca bihorenii să aibă cât mai multe oferte de produse autentice tradiționale”, a spus Bolojan.

Se estimează că târgurile vor fi funcționale din această toamnă.

Produsele comercializate în cadrul acestora vor fi promovate ca „produse în Bihor”, dar vor fi și verificate dacă au fost produse cu adevărat în localitățile din județ.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...