G4Media.ro

SURSE Ce au discutat liderii PNL la ședința de noapte de la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SURSE Ce au discutat liderii PNL la ședința de noapte de la Vila Lac: mandat larg de negociere cu PSD pentru Ciucă, ceea ce înseamnă inclusiv posibila cedare a Transporturilor / Posibilă reducere a numărului de ministere

Liderii filialelor județene ale PNL au discutat luni noapte la Vila Lac cu conducerea centrală a partidului despre negocierea cu PSD la rotativa guvernamentală.

Potrivit surselor G4Media, liberalii au convenit să îi acorde președintelui partidului, Nicolae Ciucă, un mandat larg de negociere cu Marcel Ciolacu pentru stabilirea portofoliilor în viitorul guvern. Decizia luată informal luni seară urmează să fie formalizată la ședința Biroului Politic Național (BPN) de marți de la ora 11.

Un mandat larg de negociere cu PSD înseamnă inclusiv posibilitatea cedării către social-democrați a Ministerului Transporturilor, care, potrivit protocolului actual al coaliției de guvernare, ar trebui să revină PNL.

O variantă luată în calcul la schimb cu Transporturile ar fi Ministerul Agriculturii, potrivit surselor G4Media, dar subiectul nu a fost discutat explicit la ședința de luni seară. Agricultura are un buget similar cu al Transporturilor, iar liberalii au interese vechi în acest domeniu.

Până luni, mai mulți lideri PNL refuzau să ia în calcul pierderea Ministerului Transporturilor, dar Ciucă le-a explicat că trebuie să meargă la negocierile cu PSD cu un mandat cât mai larg de negociere pentru a-și maximiza șansele.

Un alt subiect discutat luni seară a fost posibila reducere a numărului de ministere, dar liderii PNL nu au elaborat pe acest subiect.

De asemenea, la ședința de la Vila Lac mulți lideri județeni s-au plâns de relația foarte proastă cu PSD în teritoriu și i-au cerut lui Ciucă să nu mai permită subordonarea PNL față de PSD. ”Am convenit că, din păcate, nu există o soluție mai bună în acest moment decât alianța cu PSD, dar asta nu înseamnă că nu înțelegem jocul lui Ciolacu: PSD ne atacă și face totul pentru a-și maximiza rezultatul de la alegerile din 2024, iar noi stăm și încasăm”, a declarat un lider PNL pentru G4Media.

Cu toate acestea, Nicolae Ciucă a avut un discurs extrem de împăciuitor la adresa PSD și le-a cerut liberalilor să susțină alianța cu social-democrații, arătând că e singura soluție pentru o guvernare stabilă, inclusiv după alegerile din 2024.

Liberalii au mai stabilit că decizia finală privind portofoliile din viitorul guvern să fie luată într-o ședință a conducerii pe 26 mai.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. sa se uneasca cu psd,ca sunt la fel de hoti!

  2. Intereseaza prea putin cat revine pretinsului partid liberal si cat mai trage Ciolacu spre gasca lui, daca dinspre liberali vin propuneri precum cele de la Educatie, Energie, Interne, iar dinspre ciolaci prouneri precum cele de la Finante, Sanatate, Familie…
    De fapt, nici nu merita atentie modalitatea in care se vor targui intre ei. Important este ca toti fac parte dintr-o lume politica stricata si ca Romania este in maini foarte proaste, indiferent ce inele isi pun.

  3. cu USR , ar fi avut in continuare prim ministru , si toate ministerele care le-au negociat .. DAR nu ar fi putut FURA .. asa au si ei ceva, mai pot fura, mai o sinecurica, mai o pensiuta special , mai un contractel … poporul oricum ii voteaza

  4. PNL o sa aibe soarta PDL..
    Isi sapa singuri groapa!