G4Media.ro

Comisia Europeană vrea să permită vânzarea de detergent prin reumplerea propriului recipient

Foto: Pexels / Anna-Shvets

Comisia Europeană vrea să permită vânzarea de detergent prin reumplerea propriului recipient

Comisia Europeană a propus vineri un nou regulament privind vânzarea de detergenți în Uniunea Europeană, care va schimba regulile de etichetare și va permite comercializarea de detergenți prin reumplerea propriului recipient, potrivit unui comunicat de presă.

Noile norme, care trebuie aprobate de guvernele statelor membre și de Parlamentul European, permit vânzarea de produse considerate inovatoare, cum ar fi detergenții care conțin microorganisme.

Comisia susține că noile norme simplificarea vînzarea de detergenți prin eliminarea mai multor cerințe care au devenit acum inutile sau redundante.

Printre acestea se numără obligația de a furniza o fișă tehnică pentru detergenții periculoși.

În plus, etichetele vor fi simplificate și raționalizate pentru a reduce sarcina administrativă pentru industria detergenților.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. O idee foarte buna, care va reduce poluarea cu plastic. Evident ca animalele rusofile se vor plange din nou, ca pentru asta sunt platiti.

  2. Ce bine ar fi daca ar interzice si paharele de cafea din carton cu strat de polietilena la interior. Alea cu care se plimba fiecare roman in mana de doua ori pe zi, de la distribuitoare sau de la 5to Go. Si care nu sunt biodegradabile, caci au plastic lipit de carton. Cred ca se arunca sute de mii pe zi doar in Romania!