G4Media.ro

Ministrul rus al apărării vizitează orașul ucrainean ocupat Mariupol

Sursa Foto: Twitter/ Azov.org

Ministrul rus al apărării vizitează orașul ucrainean ocupat Mariupol

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a inspectat proiecte de infrastructură în cadrul unei vizite în orașul portuar Mariupol, ocupat în sud-estul Ucrainei, a anunțat luni Ministerul Apărării de la Moscova pe canalul său oficial Telegram, potrivit CNN.

Șoigu a vizitat, de asemenea, un centru medical, un nou cartier rezidențial construit de armată și a fost informat cu privire la construcția unei conducte care „va furniza apă mai multor așezări din regiune”, potrivit sursei citate.

Ministerul nu a confirmat când a avut loc vizita lui Șoigu și nici dacă acesta se afla încă în oraș.

Sâmbătă, ministerul a publicat o înregistrare video în care Șoigu se întâlnește cu trupele rusești care servesc în Ucraina ocupată. Nu a fost clar unde a fost filmat videoclipul, iar CNN nu a reușit să îl geolocalizeze.

Ministerul a declarat că Șoigu „a inspectat postul de comandă înaintat al uneia dintre formațiunile forțelor Vostok [de est] în direcția Donețk Sud”.

Mariupol, situat la Marea Azov, în regiunea ucraineană Donețk, a fost capturat de forțele rusești anul trecut, după luni de bombardamente intense și mii de morți raportate.

A fost scena unora dintre cele mai intense lupte de când Rusia și-a lansat invazia în Ucraina. Rusia a efectuat lovituri mortale asupra unei maternități și a bombardat un teatru în care sute de civili s-au refugiat.

Mariupol a devenit, de asemenea, un simbol al rezistenței ucrainene în săptămânile care au precedat căderea sa, ultimii apărători ai orașului rezistând în interiorul unei uzine siderurgice alături de până la 1.000 de civili.

 


 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...