G4Media.ro

Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, vrea să dezvolte o politică externă feministă:…

Sursa foto: Annalena Baerbock / Twitter

Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, vrea să dezvolte o politică externă feministă: „Drepturile femeilor sunt un indicator al stării societăţilor noastre”

Conceptul unei politici externe feministe va juca un rol major pe viitor în activitatea Ministerului de Externe german, susţine şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, care a elaborat un set de norme în acest sens şi intenţionează să numească şi un ambasador pentru a se ocupa de aceste aspecte, relatează marţi dpa, citată de Agerpres.

„Urmărim o politică externă feministă pentru că este imperios necesară. Deoarece bărbaţii şi femeile continuă să nu fie trataţi în mod egal în lume”, a scris ea în prefaţa documentului, a cărui versiune finală a fost pusă la dispoziţia dpa.

Baerbock va prezenta conceptul după reuniunea cabinetului de miercuri, împreună cu ministrul dezvoltării, Svenja Schulze.

„Drepturile femeilor sunt un indicator al stării societăţilor noastre”, a notat şefa diplomaţiei germane în documentul de 80 de pagini.

O politică externă feministă va viza să promoveze egalitatea pentru femei şi fete în întreaga lume, potrivit Annalei Baerbock, care a subliniat că nu este vorba de „o politică externă pentru femei, ci pentru toţi membrii societăţii”.

Noile orientări sunt menite să „adapteze metodele de lucru interne (ale ministerului) şi să ne ajute la formarea unui ‘reflex feminist’ „, a explicat ea.

Pentru punerea în practică a unei politici externe feministe, Baerbock pregăteşte dezvoltarea unor noi metode de lucru şi structuri în Ministerul de Externe, urmărind, între altele, crearea unui post de „ambasador al MAE pentru o politică externă feministă”.

„Vom depune eforturi pentru a conferi serviciului nostru extern o figură mai feminină şi vom creşte proporţia femeilor în poziţii de conducere”, conform acestor directive, ce prevăd totodată obiectivul de a distribui într-un mod care ţine seama de gen 80% din fondurile proiectate până la finalul perioadei legislative din 2025, astfel încât să se asigure că sunt luate în calcul preocupările femeilor.

Orientările cer de asemenea Ministerului de Externe să „integreze perspectivele femeilor şi grupurilor marginalizate în demersurile sale globale pentru pace şi securitate”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...