G4Media.ro

Alexei Navalnîi a depus 50 de plângeri către comisarul rus pentru drepturile…

Sursa foto: Odd ANDERSEN / AFP

Alexei Navalnîi a depus 50 de plângeri către comisarul rus pentru drepturile omului de când este încarcerat, anunță oficialii de la Moscova

Criticul Kremlinului Alexei Navalnîi a depus peste 50 de plângeri oficiale la comisarul rus pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova, în timpul încarcerării sale de un an, a anunțat luni agenția de presă rusă TASS, citată de The Moscow Times.

„Din cele peste 50 de apeluri pe care le-am primit – nici unul nu a fost ignorat, fiecare a fost investigat de procuratură, de conducerea Serviciului Federal Penitenciar”, a declarat Moskalkova.

„Navalnîi, ca orice altă persoană în poziția sa, după ce a fost condamnat, trebuie să aibă un pachet complet de drepturi: condiții de detenție, acces la un avocat, posibilitatea de a lucra”.

Cu toate acestea, Moskalkova nu a menționat rezultatul vreunei plângeri a lui Navalnîi.

Comisarul a făcut aceste comentarii în urma deciziei Uniunii Europene de a o include în cel mai recent pachet de sancțiuni, finalizat vineri, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina. Moskalkova a fost sancționată pentru că a negat în mod public faptul că ucrainenii au fost deportați cu forța în Rusia din zonele ocupate de Moscova în Ucraina, a precizat UE atunci când a anunțat lista completă a celor sancționați.

Moskalkova s-a plâns, de asemenea, că a primit scrisori de la instituții occidentale care au cerut să afle de ce nu face nimic pentru a-l apăra pe Navalnîi, pentru a se opune agresiunii rusești în Ucraina sau pentru a riposta în vreun fel împotriva Kremlinului.

Moskalkova a declarat că a considerat astfel de scrisori drept un „atac la libertatea de conștiință”.

Navalnîi, care ispășește o pedeapsă de nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de acuzații care au fost considerate în general ca fiind motivate politic, a fost trimis la izolare pentru cele mai mici abateri, ceea ce a dus la deteriorarea sănătății sale și la pierderea în greutate, mai notează sursa citată.

La 25 ianuarie, Navalnîi a primit ordin să fie din nou plasat într-o celulă de izolare pentru a 11-a oară de la începutul pedepsei sale cu închisoarea, potrivit secretarului de presă Kira Yarmysh.

sursa: The Moscow Times

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...