G4Media.ro

Australia cere Twitter şi Google informaţii despre eforturile lor de a opri…

Sursa foto: Pixabay

Australia cere Twitter şi Google informaţii despre eforturile lor de a opri abuzul online asupra copiilor

Un organism de reglementare australian a trimis scrisori legale către Twitter şi Google, prin care le-a spus să îi transmită informaţii despre eforturile lor de a opri abuzurile online asupra copiilor, incluzând companiile într-o campanie de combatere a acestora care exercită deja presiuni asupra altor firme de tehnologie la nivel mondial, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Acţiunea comisarului pentru siguranţă electronică al ţării aduce în atenţie practicile anti-exploatare de la Twitter, sub proprietatea miliardarului Elon Musk, care a numit protecţia copilului prioritatea sa principală, dar şi-a concediat mai mult de jumătate din angajaţi de la preluarea companiei, în octombrie anul trecut.

”Cu Elon Musk care a declarat abuzul sexual asupra copiilor o prioritate de vârf, aceasta este o oportunitate pentru ca el să explice ce face într-adevăr”, a declarat comisarul pentru securitate electronică, Julie Inman Grant, pentru Reuters, într-un interviu, referindu-se la mai multe dintre tweeturile lui Musk.

Ea a spus că este în interesul Twitter să arate că acţionează eficient pentru a eradica materialele de abuz sexual asupra copiilor, altfel agenţii de publicitate s-ar putea retrage de pe platforma companiei.

Inman Grant, care a ocupat funcţia de director de politici publice pentru Twitter până în 2016, a declarat că răspunsurile companiilor mai mari de tehnologie, împreună cu rapoartele privind moderarea mai laxă a conţinutului la Twitter de când Musk a preluat conducerea, au determinat-o să ia măsuri.

Twitter şi-a închis biroul din Australia după cumpărarea sa de către Musk, aşa că nu a existat niciun reprezentant local care să răspundă îmntrebărilor Reuters, iar o solicitare de comentarii trimisă la adresa de e-mail a companiei cu sediul în San Francisco nu a primit răspuns imediat.

Pe lângă faptul că a scris Twitter, comisarul a mai trimis scrisori către Google, proprietarul YouTube şi al unităţii de stocare a fişierelor Google Drive, şi TikTok din China.

Directorul senior al Google pentru afaceri guvernamentale şi politici publice, Samantha Yorke, a spus că materialele de abuz nu au loc pe platformele companiei şi ”folosim o serie de tehnici de scanare standard din industrie, inclusiv tehnologia de potrivire hash şi inteligenţa artificială, pentru a identifica şi elimina (materialul de abuz asupra copiilor) care a fost încărcat în serviciile noastre”.

Managerul de politici TikTok pentru Australia, Jed Horner, a declarat într-o declaraţie că compania are o abordare cu toleranţă zero la diseminarea materialelor abuzive, cu peste 40.000 de profesionişti în siguranţă la nivel global ”care dezvoltă şi aplică politicile noastre şi construiesc procese şi tehnologii pentru a detecta, elimina sau restricţionează conţinut neconform”.

Potrivit noilor legi din Australia, comisarul e-safety, un birou înfiinţat pentru a proteja utilizatorii de internet, poate obliga companiile de internet să ofere informaţii detaliate despre frecvenţa exploatării copiilor pe platformele lor şi despre măsurile pe care le iau pentru a o elimina.

Companiile care nu reuşesc să coopereze riscă amenzi de până la 700.000 dolari australieni (478.000 USD) pe zi.

Anul trecut, comisarul a trimis notificări similare către Apple, Microsoft şi proprietarul Facebook, Meta Platforms.

După ce a primit răspunsurile lor, comisarul a numit practicile lor inadecvate.

Inman Grant a spus că o investigaţie din 2020, efectuată împreună cu Centrul Canadian pentru Protecţia Copilului a găsit pe Twitter materiale de abuz disponibile public pe scară largă, şi le-au comunicat directorului pentru încredere şi siguranţă al Twitter.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează