G4Media.ro

Seattle, primul oraş din SUA care interzice discriminarea în funcţie de castă…

Sursa Foto: Facebook/ Kshama Sawant

Seattle, primul oraş din SUA care interzice discriminarea în funcţie de castă / Iniţiativa a fost introdusă de Kshama Sawant, singurul membru socialist al primăriei din Seattle şi unica persoană de origine indiană din consiliul municipal

Oraşul american Seattle (statul Washington) a devenit marţi primul din SUA care a inclus casta – un sistem al ierarhiei sociale prezent în ţări din sudul Asiei şi îndeosebi în India – în legislaţia împotriva discriminării, transmite EFE, transmite Agerpres.

Odată cu ordonanţa municipală, aprobată cu şase voturi pentru şi unul împotrivă, discriminarea pe criterii de castă este acum ilegală în metropolă.

Iniţiativa a fost introdusă de Kshama Sawant, singurul membru socialist al primăriei din Seattle şi unica persoană de origine indiană din consiliul municipal.

Sawant a explicat că a propus respectiva măsură pentru a pune capăt unui tip de discriminare ”invizibil şi ignorat”, potrivit publicaţiei americane The Hill.

Totuşi, unele grupuri, precum Coaliţia Hinduşilor din America de Nord (CoHNA) sau Fundaţia Hindusă Americană (HAF) s-au opus normei, susţinând că aceasta aduce sub lumina reflectoarelor o comunitate care deja este victimă a discriminărilor.

Sistemul de caste din India a fost abolit oficial în Constituţia din 1950, însă realitatea este că mulţi oameni, şi îndeosebi cei din casta celor ”de neatins” sau dalit, sunt adesea umiliţi de membrii castelor care se consideră superioare, notează EFE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează