G4Media.ro

Teren de 20 de hectare, transferat Arhiepiscopiei Sucevei pentru construirea unui centru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Teren de 20 de hectare, transferat Arhiepiscopiei Sucevei pentru construirea unui centru liturgic, social şi filantropic / Proiectul va fi adoptat de Senat

Senatul a adoptat, luni, în plen, o propunere legislativă prin care se transferă un teren din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti” în domeniul public al municipiului Suceava, în vederea construirii unui ansamblu arhiepiscopal al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, relatează Agerpres.

„Se transmite terenul în suprafaţă de 20 de ha, număr cadastral 409/1, din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Sişeşti”, Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Suceava, în domeniul public al municipiului Suceava în vederea construirii ansamblului arhiepiscopal al arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Suprafaţa de teren este dezmembrată din zona centrală a lotului de 49 ha cu deschidere la cele două străzi principale care îl încadrează pe laturile lungi: Drumul Judeţean 208A şi Drumul Comunal 69″, prevede propunerea legislativă iniţiată de un grup de opt parlamentari PSD şi PNL şi adoptată, luni, de Senat.

Potrivit expunerii de motive, „edificarea acestui centru episcopal (…) va contribui la evidenţierea ‘vetrei istorice’ a Sucevei precum şi la deschiderea ortodoxiei din Bucovina spre dialogul ecumenic”.

„Terenul ales pentru ctitorirea acestui ansamblu este cea mai bună soluţie identificată de autorităţile locale, fiind situat în zona limitrofă a cetăţii de Scaun a Sucevei, a seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Mitropolitul Dosoftei’ şi a Căminului de bătrâni ‘Sfântul Ioan cel Nou’. Centrul va avea în componenţă o serie de obiective care integrează servicii şi activităţi sacramental liturgice, administrative, social-filantropice, medicale, educaţional-culturale şi muzeistice,care vor răspunde nevoilor şi exigenţelor comunităţii”, se mai arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Multă filantropie între stat și biserică…
    Statul dă cu bani și terenuri, biserica dă cu „vrednic este” și cu îndemnuri pentru cabina de vot.

  2. Sunt modesti, de aia. Bun, acum ca au primit terenul, marele alb va pune de o rugaciune speciala pentru a obtine si donatiile de la stat necesare constructiei. Si stim ca marele alb are har divin, rugaciunile pentru pomeni si donatii functioneaza ca prin minune!

  3. pentru ca li se cuvine de la Stefan cel Mare…nu?

  4. Păi dacă tot va fi și o ”deschidere spre ecumenism” de ce nu face statul centrul ăsta pentru toate cultele ? Oricum, tot statul va da și banii, asta e sigur, pentru că va fi ”de importanță națională”, ca și Catedrala mântuirii neamului (ortodox numai, nu-i așa ? că doar numai el are acces la ea). Și atunci de ce să-i dai unui singur cult și acela să se deschidă spre ecumenism când, și dacă, va vrea și în condițiile lui ?

  5. Cuza (si altii dupa el) le-au luat din mosii, gibonii astia le dau inapoi. Ca la mintea lor putina o mita lui Dumnezeu le asigura loc in fata la poarta Raiului.

  6. Pai doar nu crezi ca pentru enoriasi?

  7. Praful sa se aleaga de voi!

  8. Niște mizerabili și unii, și ceilalți. Pentru construirea Facultății de medicină nu s-a găsit nicio palmă de teren. Totul a devenit vomitiv în țara asta.

  9. Penibil ! Avem nevoie de spitale scoli si puscarii pentru politicieni corupti ai Romaniei . Ne putem ruga oriunde . DUMNEZEU este peste tot nu numai in biserica popilor .

  10. De ce oare se dezvoltă biserica în detrimentul cercetării agricole?
    De ce nu se construieşte o bază sportivă? Copiii care practică atletism
    aleargă pe şosele exact pe DC69. Îi poţi vedea în fiecare zi…
    De ce nu se construieşte un campus universitar. Universitatea duce lipsă de spaţii.
    Sau o anexă a spitalului judeţean. Tot acolo sunt nu mai puţin de 3 biserici şi două
    cimitire.
    Peste drum(DJ208A) este un alt complex imens, tot al bisericii. Cu cămin de bătrâni, liceu teologic.
    Este o exagerare. Prea mare. În Neamţ s-au judecat cu statul 8 ani pentru 400 ha de pădure.
    Oare dacă trece toată România din domeniul public al statului în proprietatea BOR, ar fi suficient?
    România deţine cca. 30% din Antarctica datorită lui Emil Racoviţă din ce am mai citit.
    De ce stă o suprafaţă atât de mare fără nici o biserică? Le e teamă că se topeşte calota glaciară?

  11. 20 de hectare? dar ce o sa construiasca acolo? pentagonul se intinde pe o suprafata de 14 hectare…

    am impresia ca e un nou tun imobiliar…