G4Media.ro

Noi cazuri de supraviețuiri miraculoase după cutremur în Turcia: un băiat a…

sursa foto: IGSU

Noi cazuri de supraviețuiri miraculoase după cutremur în Turcia: un băiat a fost scos în viață de sub dărâmături la 182 de ore de la seism, o fetiță a supraviețuit 178 de ore îngropată în ruine

Un băiat de 12 ani a fost scos luni în viaţă de sub ruinele unui bloc de locuinţe din sudul Turciei la mai bine de o săptămână de la cutremurul devastator care a lovit ţara, deşi se consideră că sunt slabe şanse să mai fie găsiţi supravieţuitori după atâta timp, iar echipele de căutare şi salvare trimise de unele ţări, între care Germania, îşi încheie activităţile şi se întorc acasă, relatează News.ro.

Un băiat de 12 ani a fost salvat la Antakya după ce a stat blocat sub dărâmături 182 de ore, relatează agenţia de presă turcă Anadolu.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă în provincia Hatay în urma cutremurelor care au avut loc pe 6 februarie, cu epicentrul în Kahramanmaraş. Echipele de salvatori au stabilit că între dărâmăturile unui bloc de locuinţe care s-a prăbuşit în urma cutremurului se afla o persoană. Astfel, un băiat în vârstă de 12 ani, al cărui nume s-a aflat că este Kaan, a fost salvat dintre dărâmăturile clădirii la 182 de ore de la producerea cutremurului. Copilul a fost transportat la spital, relatează agenţia Anadolu.

De asemenea, o fetiţă, Miray, a stat îngropată în ruine timp de 178 de ore, adică şapte zile şi jumătate, relatează BBC. Un filmuleţ îi arată pe oameni aplaudând şi strigând „Dumnezeu este mare” în timp ce ea este scoasă la suprafaţă. Miray – fata salvată luni în oraşul Adiyaman – a fost pusă pe o targă şi transportată de către salvatori. Presa locală a relatat că salvatorii erau aproape de a o găsi şi pe sora ei mai mare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează