G4Media.ro

Berlusconi a lansat un atac la adresa lui Zelenski, acuzându-l că ar…

sursa foto: AFP

Berlusconi a lansat un atac la adresa lui Zelenski, acuzându-l că ar fi responsabil de războiul pornit de Rusia în Ucraina: Dacă eu aş mai fi fost prim-ministru nu aş fi vorbit niciodată cu Zelenski, pentru că, aşa cum ştiţi, asistăm la devastarea ţării sale şi la uciderea soldaţilor şi a civililor săi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, al cărui partid Forza Italia (FI) face parte din actualul guvern de la Roma, l-a acuzat duminică pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că este vinovat pentru războiul pornit de Rusia contra Ucrainei, poziţie faţă de care executivul condus de Georgia Meloni s-a delimitat imediat, potrivit Agepres.

„Dacă eu aş mai fi fost prim-ministru nu aş fi vorbit niciodată cu Zelenski, pentru că, aşa cum ştiţi, asistăm la devastarea ţării sale şi la uciderea soldaţilor şi a civililor săi”, a spus Berlusconi după ce a votat la alegerile locale în provincia Lombardia, referindu-se la întâlnirea pe care Georgia Meloni a avut-o săptămâna aceasta la Bruxelles cu Volodimir Zelenski.

„Pentru a obţine pacea, cred că domnul preşedinte al Statelor Unite ar trebui să vorbească cu Zelenski şi să-i spună: „la sfârşitul războiului vei avea la dispoziţie un Plan Marshall de 6,7,8 sau 9 miliarde de dolari pentru a reconstrui Ucraina, dar cu o condiţie, aceea ca mâine să ordoni încetarea focului, pentru că nu-ţi vom mai da alţi dolari şi nici alte arme”. Numai aşa poate fi convins acest domn să ordone o încetare a focului”, a sugerat fostul premier italian de dreapta.

Una dintre reacţiile critice după această declaraţie a venit din partea Partidului Democrat (PD), formaţiune italiană de centru-stânga aflată în opoziţie. „Astăzi, (Berlusconi) s-a plasat oficial de partea Rusiei lui Putin. Cu asemenea aliaţi în guvern, premierul (Georgia Meloni) să nu se plângă de cum este tratată în UE”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a senatorilor din PD, Simona Malpezzi.

Dar guvernul de la Roma a asigurat după declaraţia lui Berlusconi că sprijină „ferm” Ucraina în faţa invaziei ruse. „Sprijinul faţă de Ucraina din partea guvernului italian este ferm şi hotărât, cum este menţionat clar în programul şi în toate voturile parlamentare ale coaliţiei care susţine executivul”, a transmis o sursă din cadrul guvernului italian.

Nu este prima dată când Berlusconi, care a avut o relaţie apropiată cu preşedintele rus Vladimir Putin, cu care s-a întâlnit şi în peninsula Crimeea anexată de Rusia, stârneşte controverse prin declaraţiile sale referitoare la războiul declanşat de Moscova. Înaintea alegerilor din septembrie, care aveau să aducă partidul său la guvernare, Silvio Berlusconi a declarat că Putin a fost ”împins” de anturajul său politic să lanseze invazia împotriva Ucrainei, pentru a înlocui cu ”persoane decente” guvernul preşedintelui Volodimir Zelenski.

”O misiune a celor două republici proruse din Donbas s-a deplasat la Moscova, a vorbit cu toată lumea, la posturile de radio, cu presa, la televiziune, cu oamenii partidului (lui Putin), cu miniştrii partidului, iar apoi a mers la el ca o delegaţie şi i-a spus: Zelenski a intensificat atacurile forţelor ucrainene împotriva forţelor noastre şi a frontierelor noastre. Am ajuns acum la 16.000 de morţi. Vă rugăm să ne apăraţi, pentru că, dacă nu o faceţi, nu ştim ce se va întâmpla”, a detaliat atunci Berlusconi.

Apoi, potrivit acestuia, Putin a fost ”împins de populaţia rusă, de partidul său, de miniştrii săi, să angajeze această operaţiune specială, aşa a fost numită la început, şi trupele ruse ar fi trebuit într-o săptămână să intre să cucerească Kievul, să înlocuiască guvernul Zelenski cu un guvern cu persoane decente şi după o săptămână să se întoarcă de acolo”.

Dar planul a eşuat, trupele ruse înregistrând pierderi grele după ce s-au lovit de rezistenţa înverşunată a armatei ucrainene care primise arme occidentale. Deşi a ajuns la periferia Kievului, armata rusă nu a lansat niciun asalt asupra capitalei şi în final s-a retras de acolo pentru a se concentra pe ofensivele din sudul şi estul Ucrainei.

”Nu am înţeles de ce trupele ruse s-au răspândit în jurul Ucrainei, pentru că după părerea mea ele ar fi trebuit să se concentreze numai în jurul Kievului”, a mai spus Berlusconi, conform Agepres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Mă intreb daca Franța ar ataca Italia si i-ar ocupa doua provincii tot asa de pacifist este acest șprițar al lui Putler. Zelensky inceteaza focul cand tara si teritoriile ocupate vor fi libere de worci

    • Florin, mancator de k k t spuřcat, care-i legatura?

    • Iti dai seama ca Berlusconi a facut bunga bunga cu minore blonde prin moscova si pe cine stie ce superyaht al unui oligarh rus si kgb are filmari profesionniste din 6 unghiuri. si el si trumpete au fost agatati prin metoda borcanului cu miere proaspata blond pala. Nimic nou sub soare

  2. De aia nu mai ești prim. Pentru că făceai numai prostii.

  3. La andropauza se spun multe prostii, in lipsa de altceva…

  4. hehehe…banditu la bandit trage…🤢🤢🤢🤢🤢🤢macaronaru per.vers si ultracorupt cearta victima ca indrazneste sa se apere de cr.imele lui putler….‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️ du te bă boșorog bășinos si iai o lui putler in gura aia spurcata…😂😂😂😂😂😂😂😂

  5. „Dacă eu aş mai fi fost politist nu aş fi vorbit niciodată cu victima, pentru că, aşa cum ştiţi, asistăm la devastarea apartamentului sau si la uciderea familiei sale”, a spus Rupupincurisconi.

  6. Tu vorbești, ma perversule, parcă n-am sti ce poamă ești.

  7. Cand te bucuri de rusoaice tinere trimise in dar de putinica macar atat sa spui si tu

  8. Bătrân fără minte. Altul care se crede tânăr, potent și nemuritor.

  9. Mare italian.Da, mic om.

  10. Culmea nici un cuvant legat de incetarea focului de catre ruși !!! Berilă ține să iasă din viața politică plin de rahat !!!

  11. O panarama de om !

  12. Na ca a aparut si tatal biologic a lui Simion

  13. Sa-i explice cineva pedofilului senil ca de distrugerea Ucrainei si uciderea civililor si militarilor ucrainieni se ocupa prietenul lui, Putin ,nu Zelenski.

  14. „Daca as mai fi prim ministru .. „, aham, pai de aia nici nu esti! In toate tarile mai putin dictaturile totalitare NK si RuZZia, ceea ce faci tu se numeste ca sustii agresorul fapta care se pedepseste nu se lauda

  15. Asta are Alzheimer, ce are?!
    Bai, pai „asistăm la devastarea ţării sale şi la uciderea soldaţilor şi a civililor săi” pentru ca Putin a „inceput razboiul” invadand Ucraina!
    Esti dus rau!!
    Dumnezeule, uite acesti senili si incompetenti care conduc omenirea….

  16. Mafiotul sclerozat a tras tone întregi de cocaină la petrecerile bunga-bunga şi acum se văd urmările.

  17. S-a trezit si mumificatul fustangiu.