G4Media.ro

Mutarea vacanței de primăvară aproape de liberele de 1 Mai și Paște,…

Sursa foto: Pixabay

Mutarea vacanței de primăvară aproape de liberele de 1 Mai și Paște, Săptămâna verde să fie comasată cu Școala altfel, vacanța mobilă din februarie să devină fixă odată aleasă perioada – printre propunerile mai multor organizații de părinți pentru calendarul anului școlar 2023-2024

Săptămâna verde ar trebui să devină două zile „verzi” din săptămâna Școala altfel, iar organizarea să poată fi făcută în modulele 1-4, nu doar în 4 și 5 cum este acum, potrivit propunerilor făcute vineri de mai multe organizații și grupuri de părinți într-un comunicat publicat de Federația părinților și aparținătorilor legali din România.

Acestea solicită Ministerului Educației mutarea vacanței de primăvară în apropierea sărbătorilor cu zile libere legale, adică în loc de vacanța din 13-21 aprilie, cum propune inițiatorul, vacanța de primăvară să fie între 22-30 aprilie, după care urmează oricum zile libere 1 Mai, 2 Mai, 3 Mai (Vinerea mare), 6 Mai (a doua zi de Paște), scrie Edupedu.ro.

Semnatarii mai cer și încheierea cursurilor anului școlar următor pe 14 iunie 2024, în loc de 21 iunie cum e în proiect, iar în privința vacanței mobile din luna februarie, ar trebui ca „ministerul să se asigure că distribuția județelor pe cele trei săptămâni este egală, iar săptămâna de vacantă a fiecărui județ rămâne la fel în fiecare an”.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Separe că vacanțele elevilor, ca durată și perioadă, vor fi stabilite în funcție de dorințele hotelierilor de la munte și de la mare. Nu interesul elevului, ci interesul domnilor….