G4Media.ro

Kathleen Kavalec, noua ambasadoare a SUA, a sosit în România

Sursa foto: OSCE/Micky Kroell

Kathleen Kavalec, noua ambasadoare a SUA, a sosit în România

Ambasadoarea desemnată a Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a sosit joi la Bucureşti, informează reprezentanţii misiunii diplomatice americane, citați de Agerpres. În următoarele zile, Kavalec va prezenta scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis şi se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă.

Ea și-a prezentat joi la MAE, într-o întâlnire cu ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, copiile scrisorilor de acreditare, potrivit unui comunicat al ministerului.

Kathleen Ann Kavalec, care a lucrat anterior la Ambasada SUA din România, e membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier. A ocupat funcţia de şef al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, fiind detaşată de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, Kavalec a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat. Înainte de aceasta, ea a fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi şef adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO, în Paris.

Kathleen Kavalec a supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în cadrul Biroului european şi de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare.

Printre celelalte misiuni în străinătate se numără cea de ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din Bucureşti, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev şi ofiţer politic la Ambasada SUA din Moscova.

Originară din California, Kavalec a obţinut o diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Good Luck Madam !

  2. Welcome to Romania! N-ar trebui sa va fie prea greu,in afara de cateva creiere extrem de netede platite cu ruble,suntem antisovietici convinsi dupa cei 45 de ani de foame,frig,teroare si politie politica „oferite” de sovietici. Nu avem mari pretentii,dar tineti-i pe sovietici departe de noi ca ne-a ajuns!

  3. Nu cred, amerlocii au renuntat la baieti non-binari de varsta a doua si ne-au trimis o doamna cu cunostinte in afacerile rusesti?! Uau!

    • Kafka e primul exemplu de sclav putinist cu care veti avea de-a face. E enervant ,dar inofensiv,in general agresivitatea sa semianalfabeta e cauzata de foame,si foamea sa e cauzata de cursul rubla-dolar.Nu va ingrijorati , e sarac cu duhul,si maximul activitatii sale antieuropene sunt niste aplauze pe la ambasada sovietica daca se indura Simion sa ii scape niste ruble printre degete.
      Nu va ingrijorati,deja a primit ceva ruble si e obligat sa isi schimbe domeniul de activitate. Schimbarea e confidentiala dar ma-sa e pe lista scurta pentru o haina de blana

    • Asa zis-ul Kafka e de fapt florin zis flo.cea sau riki zis kiki aka cioby zis koiobi, bezmeticii care fura nick-uri 😆 niste tembeli buni doar de luat in ras 😆