G4Media.ro

Premierul Ciucă: Mulţumesc coaliţiei de guvernare. Atunci când avem o coaliţie stabilă,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Ciucă: Mulţumesc coaliţiei de guvernare. Atunci când avem o coaliţie stabilă, am putut să inspirăm încrederea partenerilor sociali / Încheiem 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine

Premierul Nicolae Ciucă a mulţumit, miercuri, în şedinţa de Guvern, coaliţiei de guvernare, subliniind că se poate constata că „atunci când avem o coaliţie stabilă”, s-a inspirat încrederea partenerilor sociali, relatează news.ro. Încheiem 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine, a mai spus premierul, el afirmând că au reuşit să operaţionalizeze prima cerere de plată din PNRR şi au transmis-o şi pe a doua, iar în felul acesta, în anul 2023 aproximativ 9 miliarde de euro din valoarea totală a fondurilor cuvenite prin PNRR se află în ţară.

”În plan intern, aş dori să subliniez şi să mulţumesc coaliţiei de guvernare. S-a putut şi se poate constata că atunci când avem o coaliţie stabilă, constituită din partidele care şi-au asumat responsabilitatea guvernării, PNL, PSD şi UDMR, practic prin această stabilitate am putut să inspirăm încrederea tuturor partenerilor sociali, de asemenea să inspirăm încredere partenerilor noştri externi care au văzut în România o oportunitate de investiţii, o oportunitate care s-a concretizat în cea mai mare sumă a investiţiilor străine directe”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a spus că din estimările BNR, ”încheiem anul 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine”.

Ciucă a mai arătat că a fost anul în care au operaţionalizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar prin fazele trimestriale au trebuit să îndeplinească jaloanele şi ţintele, în conformitate cu cerinţele şi reformele pe care şi le-au asumat.

”Am reuşit să operaţionalizăm prima cerere de plată şi am transmis-o şi pe a doua. În felul acesta, în anul 2023 aproximativ 9 miliarde de euro din valoarea totală a fondurilor cuvenite prin PNRR se află în ţară”, a mai spus premierul Ciucă.

El a dat asigurări că în perioada următoare ”vor urmări cu aceeaşi tenacitate şi determinare ca jaloanele şi ţintele din PNRR să fie îndeplinite pentru a putea îndeplini obiectivele de reformă şi investiţii”, relatează news.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Doamne ferește, sper ca votanții PNL sa taxeze aceasta coaliție in 2024 prin vot. Mai pesedist decât Ciuca nu există.

    • romanii (CUVANT FOLOSIT PANA LA SATURATIE DE „CONSULTANTA”) PLATESC NUMAI ANUL ACESTA 4-5 MILIARDE DE EURO DOBANZI.
      romanii II FAC MILIONARI IN EURO NUMAI DIN PENSII PE „specialii” PENSIONATI LA 40 DE ANI.
      romanii MOR CU ZILE IN SPITALE

    • Că și Rareș, penelisti de ocazie, la apelul bocancilor. De când are Ciuca ADN de liberal? E comunist obedient, mai ceva ca activiștii din anii 50.

  2. Puteau fi 17 miliarde euro cu cealaltă coaliție și justiție mai nemiloasă.

  3. Cârnatul ăsta pute a pesedism de la o poștă

    • PARTIDUL SI SECURITATEA.

  4. Ciuca PSD,cu pensia lui nesimțită!

  5. Multumesc coalitiei pentru pensia speciala

  6. 2,18% din PIB pt. Educație = moartea țării.

  7. INTERESUL NAŢIONAL = STABILITATEA = SECURITATEA E CU NOI! ✌

  8. numai atat au furat anu asta? 11 miliarde..se putea mai mult dar si hotii sunt lenesi ca altfel n-ar fi hoti si ar munci pentru banii lor

  9. Chiar nu ti-e scarba ma de tine, cu pupat psd?

  10. Miliardele din PNRR sunt in tara, zac la BNR!
    Romania NU a cheltuit nici 1 Euro!!!

    3 Decembrie 2022: „Primii bani din PNRR au venit, dar sunt blocaţi până când guvernul Ciucă va elabora LEGEA pentru cheltuirea lor. Adrian Câciu, ministrul finanţelor: „Prima tranşă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), de 1,8 mld. de euro, a fost virată joi 2 Decembrie 2022 în conturile României. Banii însă nu pot fi cheltuiţi încă, pentru că NU există un cadru legislativ, reiese din declaraţia ministrului de finanţe Adrian Câciu.
    Adrian Caciu: „Reprezintă o urgenţă construcţia unui cadru legal pentru a putea cheltui aceşti bani”.
    Secolul urmator, Caciule!!!

  11. Domnule Ciuca aceasta coalitie va avea o mare surpriza in 2024…..la vot

  12. MaCiuca esti un vis……..

  13. „Atunci când avem………am putut”. Nicule cât avesi la limba română?

  14. Eu , in calitate de partener social al guvernului ( adica platitor de taxe si impozite stabilite in mod tilharesc ) , nu am incredere in voi . Pentru mine guvernantii sint tilhari si mincinosi . Ma conformez cit pot de putin . Pe orice cale si prin orice metode .

  15. @ Care ați furat bă de la Mociornița, Malaxa, Moghioroș, Greceni și alții ca ei , ca să îi despăgubiți, ?

  16. Mulțumesc și lui Marcel Ciolacu fiindcă nu are de gând să-l schimbe pe combinatorul șef al județului Hunedoara,eternul și fascinantul Nistor Laurențiu.

    Doar așa se va păstra continuitatea și confidențialitatea șmenurilor de tot felul.