G4Media.ro

Câștigarea Cupei Mondiale ar putea da un impuls economiei Argentinei

sursa foto: Facebook/ Leo Messi

Câștigarea Cupei Mondiale ar putea da un impuls economiei Argentinei

Argentina este mai bine plasată, în comparaţie cu Franţa, pentru a culege beneficiile economice care decurg în mod normal de pe urma câştigării Cupei Mondiale la fotbal, susţine un cercetător care a studiat datele statistice, transmite Agerpres, care citează Bloomberg.

În mod normal, ţările câştigătoare ale Cupei Mondiale înregistrează o creştere economică suplimentară de 0,25 puncte procentuale în cele două trimestre care urmează după încheierea turneului, arată un studiu publicat recent de Marco Mello de la Universitatea Surrey din Marea Britanie.

Principalul efect este o creştere a exporturilor pentru că o câştigătoare a Cupei Mondiale beneficiază de o mai mare vizibilitate internaţională, a precizat Marco Mello. Analizele acestuia arată că, de exemplu, Brazilia a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor sale în străinătate după câştigarea ediţiei din 2022 a Cupei Mondiale.

Marco Mello este de părere că dintre cele două ţări care vor disputa finala de duminică, o partidă care ar urma să fie urmărită de o jumătate dintre locuitorii planetei, Argentina, care are un profil de exportator similar cu cel al Braziliei, are şanse mai mari de a beneficia de un impuls similar dacă va câştiga finala.

„Dintre cele două finaliste, cele mai mari şanse, pentru a culege beneficii similare cu cele ale Braziliei, le are Argentina şi nu Franţa”, susţine Marco Mello. De asemenea, „pentru Franţa este posibil să fie un efect mai puţin pronunţat pentru că această ţară este deţinătoarea titlului, deci nu ar fi o surpriză aşa de mare”.

Pe de altă parte, Marco Mello atrage atenţia asupra faptului că ediţia din acest an a Cupei Mondiale are loc într-o perioadă a anului diferită faţă de ediţiile precedente, ceea ce este posibil să modifice eventualele beneficii economice care ar decurge din câştigarea turneului.

Franţa va juca duminică împotriva Argentinei pentru titlul mondial (Lusail Stadium – Al Daayen, 17:00).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează