G4Media.ro

VIDEO Mihai Dragoș, fost președinte Consiliul Tineretului: Participarea și implicarea democratică s-au…

Sursa foto: G4Media / Ilona Andrei

VIDEO Mihai Dragoș, fost președinte Consiliul Tineretului: Participarea și implicarea democratică s-au îmbunătățit cel mai mult, în ultimii ani, pe segmentul elevilor

Democrația și participarea democratică pot fi chiar o trăsătură de caracter care se formează în timp. Ar trebui gândit acest aspect la nivelul școlilor care sunt acele aspecte care încurajează tinerii și copiii să-și spună punctul de vedere, care transformări din comunitatea loc mai mică, poate activitățile din școală, sau extracurriculare unde care să simtă că vocea lor a fost auzită și a contat pentru că asta se traduce mai târziu în participare, spune Mihai Dragoș, care în prezent este vicepreședinte al Consiliului Economic și Social din România din partea ONG-urilor și reprezentant național al campaniei europene „Democrație aici/Democrație acum”!

Ce s-a îmbunătățit în ultimii 10 ani? Mihai Dragoș consideră că în segmentul elevilor se vede cel mai bine transformarea, în ultimii ani, cu „consilii ale elevilor, rețele, poziții articulate. Nu este totuși uniformă, nu peste tot este la fel”, adaugă acesta.

Și există și câștiguri de drepturi, spuneam despre Codul Drepturilor și Obligațiilor Studenților, care este un document de referință. Dar până ca acesta să fie adoptat prin ordin de ministru a fost nevoie de o campanie de advocacy de 6 ani, mai explică acesta

A fost clar un moment de creștere a participării civice, în sensul de proteste de stradă, campanii petiții, a fost apoi o scădere în perioada pandemiei , rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor. Sutn etape în care energia în societate este mai puternică și poate perioade în care oamenii nu au atâta dorință să se implice.

Mihai Dragoș este consilier al rectorului Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative în domeniul tineretului și persoana de contact la nivel național pentru campania de revitalizare a democrației, „Democrație aici|Democrație acum”. Anterior a fost vicepreședintele Consiliului Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei, președinte al Consiliului Tineretului din România și președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, având o experiență bogată în reprezentarea tinerilor la nivel național și internațional, influențarea de politici publice și dezvoltarea de proiecte și programe pentru tineri. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Florin Iordache, de la „altă întrebare” la Consiliul Legislativ, a fost sincer când a zis: Oportunitatea o stabilim noi!
    Chiar si daca e ceva scris si semnat in Romania nu inseamna nimic. Doar un Judecator decide.
    Tinerii? Au dreptul la distracție și atăt