G4Media.ro

Elon Musk a desfiinţat consiliul de administraţie al Twitter, devenind ”unicul director”…

sursa foto: Facebook

Elon Musk a desfiinţat consiliul de administraţie al Twitter, devenind ”unicul director” al companiei / Se preconizează că plănuieşte un val de concedieri în cadrul companiei

Elon Musk a dizolvat consiliul de administraţie al Twitter joi, după ce a preluat controlul asupra companiei, iar miliardarul a devenit ”unicul director al Twitter”, potrivit unui document depus luni la autorităţile de reglementare, relatează CNN, citat de News.ro

Dosarul companiei precizează că toţi membrii anteriori ai consiliului de administraţie al Twitter, inclusiv directorul executiv recent demis Parag Agrawal şi preşedintele Bret Taylor, nu mai sunt directori ”în conformitate cu termenii acordului de fuziune”.

Musk, conform dosarului, a devenit ”unicul director al Twitter”.

Decizia, deşi nu este surprinzătoare, evidenţiază modul în care cel mai bogat om din lume şi-a consolidat rapid controlul asupra uneia dintre cele mai influente platforme de socializare, având puţine verificări, sau chiar deloc, în ceea ce priveşte puterea sa asupra companiei, comentează CNN.

Aproape imediat după ce Musk şi-a încheiat contractul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter, joi, miliardarul a concediat cel puţin patru dintre directorii săi de top, inclusiv Agrawal.

Noul proprietar Twitter intenţionează să regândească politicile companiei de moderare a conţinutului şi interdicţiile permanente pentru utilizatorii care au încălcat anterior politicile platformei, inclusiv cele care îl vizează pe fostul preşedinte american Donald Trump, deşi a declarat în weekend că nu au fost luate încă decizii majore.

De asemenea, se preconizează că Musk plănuieşte un val de concedieri în cadrul companiei.

Musk are o reputaţie de antreprenor inovator, însă este cunoscut şi pentru comportamentul imprevizibil şi controversat. În acest weekend, Musk a fost criticat pentru că a postat pe Twitter un link către o teorie a conspiraţiei referitoare la atacul violent care l-a vizat pe Paul Pelosi, soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite, Nancy Pelosi.

Musk a şters ulterior tweet-ul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Vuvuzelele woke-iste sa-si caute de munca, eventual la CNN 🤣

  2. Liber la exprimare pe twitter, cu alte cuvinte.

  3. Ahahaha…
    Mult prea previzibil.
    Good bye tweety..

  4. nu prea inteleg… musk cica are acum 9,2 la suta din actiunile twitter. totusi se comporta de parca are 100%, care e faza? nu sunt si alti actionari?

    • Valoarea twiter este de 41mld, cum sa aiba doar 9%?

    • Pai e actionar majoritar, deci da teoretic el detine compania. Restul probabil detin f putin

    • Alonzo, Elon detine 100% din actiunile Twitter, din 27 Octombrie.
      9,2% deținea în aprilie. Acum Twitter este companie privata (a lui E.M.) si a fost delistata de pe NYSE.

  5. Poate nimereste vreo tanti,d-asta,judecatoare care-i reintegrează.Cum nu e ca la noi?Pai la noi daca vrea,o judecatoare care nu stie prea multe,se suie in capul firmei si dicteaza cine sa o conducă,îl reintegreaza pe directorul incompetent de-i „merge fulgii”companiei.Daca s-a judecat si vreo 3-5 ani,chiar ca falimentul scrie pe acea afacere.

    • ha ha ha, mor de ciuda frayerii ca Trump are acces la platforma. Pai Dementius Joe nu are prea multe de spus, el vb cu Jackie pe alte canale de comunicatie! ha ha ha, ma sparg de râs.

    • Abuzul e abuz indiferent cine il face fata de angajat, un privat sau statul, asa ca nu prea ar trebui sa fii deranjat. Daca s-a gresit fata de un om/angajat, angajatorul este normal sa plateasca legal, fiind egalminnfata legii. Exista la noi conceptia asta formata in randul asa-zisilor privati, ca sunt banii si firma lor si ei sunt stapani, iar angajatii pot fi dati afara ca niste sclavi. De-aia trebuie sa intervina judecatorul sa ii aduca in legalitate, ca toti urmam reguli si folosim beneficiile unei societati organizate pe care nu am creat o noi

  6. 😭😭😭😭😭 I-a concediat pe bieţii băieţi cu părul roz, pe sărmanele fete cu părul albastru şi pe amărâţii ei/ele/trans/nonbinar/fetebăieţi/băieţifete cu părul movgalbencyanmagenta! 😭😭😭😭😭Să sperăm că îi reangajează Netflix!

  7. bai, e firma lui, poate s o inchida si sa faca bordel. Ati inteles?

    • Clar. Mai ales că cu un bordel are șanse mai mari să plătească miliardele alea înapoi. Sau tu crezi că a dat 44 de miliarde din buzunarul lui?

  8. Ideile astea dubioase pesemne ca i se trag de la vizita un România.
    Sau poate concedierile sunt precum participarea la petrecerea de la Bran
    Bineînțeles ca la numărul de conturi false din rețea (musk a cerut sa afle numărul real al acestora înainte de a da banii) erau cam multi în consiliul ala de administrație.

  9. cui nu i place libertatatea de exprimare sa si faca alta platforma…clar…???…elon face curatenie 👍👍👍👍👍👍👍…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️