G4Media.ro

Berea servită în timpul celui mai faimos festival al berii din lume…

Berea servită în timpul celui mai faimos festival al berii din lume a primit titulatura de indicație geografică / Oktoberfestbier este fabricat în Munchen

Comisia Europeană a anunţat vineri că Oktoberfestbier, berea germană servită în timpul celui mai faimos festival al berii din lume, organizat anual în capitala landului Bavaria, Munchen, a primit titulatura de indicaţie geografică, informează DPA.

Indicaţiile geografice evidenţiază legătura strânsă dintre produsele alimentare şi regiunile lor de origine, garantează calitatea produsului şi îl protejează împotriva riscului de a fi copiat, putând să îi stimuleze astfel comercializarea.

Sortimentul de bere Oktoberfestbier este fabricat printr-un „proces care se desfăşoară în oraşul Munchen, începând cu măcinarea malţului şi macerarea, şi încheiat cu o perioadă de depozitare cuprinsă între patru şi 11 săptămâni”, a detaliat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

În acea perioadă, berea tânără este îmbogăţită natural cu dioxid de carbon şi se maturează până când îşi dobândeşte gustul final, se explică în acelaşi comunicat.

Un ingredient special al sortimentului de bere Oktoberfestbier este apa utilizată la fabricarea sa, care este adusă din izvoare aflate la Munchen la adâncimi de 250 de metri, notează Comisia Europeană.

„Reputaţia şi unicitatea sortimentului ‘Oktoberfestbier’ se datorează unei metode tradiţionale de producţie, cultivată de-a lungul secolelor”, precizează acelaşi comunicat.

Festivalul Oktoberfest are loc în fiecare an între mijlocul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie în oraşul german Munchen. Aproximativ 5,6 milioane de litri de Oktoberfestbier au fost vânduţi la ediţia din 2022 a festivalului.

Faptul că Oktoberfestbier este preparată special pentru acest eveniment a contribuit considerabil la reputaţia extraordinară a sortimentului, au adăugat reprezentanţii Comisiei Europene.

Oktoberfestbier şi-a adăugat astfel numele pe lista celor 1.598 de produse alimentare care sunt deja protejate prin titulatura de indicaţie geografică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Berea este Buna impreuna cu Mititei , facuti pe Carbuni , de Lemn . Nu pe Carbuni de Huila ! , ca acei Carbuni de Huila Nu sunt Buni pentru Mititei , miroase urat Carbunii !

  2. Poate Oktober-ul este fabricat în München.
    Berea este FABRICATĂ …