G4Media.ro

Zi liberă pentru elevii și profesorii din județul Iași, pe 14 octombrie,…

Foto: Edupedu.ro

Zi liberă pentru elevii și profesorii din județul Iași, pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Iași a anunțat că ziua de 14 octombrie, când se sărbătoreşte Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi zi liberă atât pentru profesorii, cât și pentru elevii din județul Iași, transmite Rador.

Inspectorul general, Luciana Antoci, a precizat că decizia a fost luată în condiţiile în care, în zona centrală a municipiului, sunt 4 unități de învățământ către care accesul autovehiculelor este restricționat.

De asemenea, s-a ținut cont şi de faptul că sunt peste 10.000 de elevi care fac naveta către diferite unități de învățământ din Iași și, în aceea zi, deplasarea s-ar realiza cu dificultate și întârzieri.

Luciana Antoci a mai spus că orele din ziua de 14 octombrie vor fi recuperate ulterior:

„Da, Sfânta Parascheva, ziua specifică pe 14 octombrie este pentru întreg județul Iași, prin contractul colectiv de muncă, zi liberă pentru profesori, așadar vor fi liberi și elevii cu acest prilej. Cu siguranță va fi o formulă de recuperare pentru ceea ce nu se învață vineri.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Doamne ajuta!
    Si asa erau prea putine zile libere la scoala.

  2. Se prosteste din frageda pruncie.Biserica te vrea prost si sluga. Iti face incalzirea inca din bancile scolare ca nu cumva sa uiti ca ziua Paraschivei este ceva sfant.

  3. Ungeti scolile cu untura !

  4. Sunt curios cam câți știți cum arată Iașul pe 14 octombrie?
    Vă zic eu: este blocat tot/paralizat și nu te poți deplasa nici să-ti cumperi pâine. Decizia este corectă!

    • Am fost de curand in marele oras, are 2 intrari/iesiri si din ce am vazut este la fel de aglomerat ca Bucurestiul. Din pacate nu construim nimic cu cap. Dezvoltare urbana facea doar Ceausescu.
      Acum unii din orasul ala nu au nici o vina ca sunteti o turma de vite si va ingramaditi sa lingeti tot ce va arunca la lins biserica. Fac si ei un ban ca sunt amarati si benzina e scumpa la Mertzane. Primarul face si el un ban din autorizatii, ca deh, copilul mic trebuie sa aiba si el casa pe numele lui.