G4Media.ro

Președintele CNAS, despre cei care au plătit asigurare, dar care nu beneficiază…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. eu propun ca tuturor nemultumitilor ca nu „beneficiaza” sa li se faca o injectie cu ser fiziologic anuala, de asemenea cand ajung la batranete si incep bolile cronice consumatoare de resurse sa se continue tot cu ser fiziologic ca au ” beneficiat ” de-a lungul vietii

    • Majoritatea celor care beneficiază și nu plătesc sunt copii, elevi, studenți.

      CAS nu este companie de asigurări la fel precum RCA la mașină, ci primește bani de la Bugetul de stat, unde contribuyim cu toții, inclusiv prin plata TVA, impozite, taxe.

      Nesimțitul ăsta a mințit cu nerușinare iar reporterul nu i-a atras atenția că minte, pentru că habar n-avea nici el cu se constituie bugetul CAS. N-are nicio legătură cu RCA, nicio asemănare. Beneficiarii NU încheie o poliță de asigurări și nu funcționează pe criterii de eficiență și profit precum companiile de asigurări.

  2. A inteles cineva ce-a vrut sa spuna autoru’? Ca eu n-am inteles. Una a intrebat pacientu’ si alta a raspuns musiu.

    • pai daca autorul e un inapt batut in cap, ce pretentii ai? Pe scurt, noi platim multi bani lunar la sanatate si in caz de nevoie, tot esti nevoit sa platesti din buzunar. Pe scurt, sistemul medical e total disfunctional.
      Cer demisia guvernului innapt!

  3. Prefer sa nu plătesc nici un leu pt sistemul public medical si sa imi fac asigurare privată din acei bani, dacă nu imi ajunge asigurarea pt ceva ieșit din comun , dau un in scris ca suport consecințele, nu mai vreau sa platesc un singur leu pentru servicii de care oricum nu beneficiez, niciodată nu sunt bani pentru nimic si programările de specialitate se fac peste luni de zile.

  4. Prefer sa nu plătesc nici un leu pt sistemul public medical si sa imi fac asigurare privată din acei bani, dacă nu imi ajunge asigurarea pt ceva ieșit din comun , dau un in scris ca suport consecințele, nu mai vreau sa platesc un singur leu pentru servicii de care oricum nu beneficiez, niciodată nu sunt bani pentru nimic si programările de specialitate se fac peste luni de zile.

  5. N-am văzut RCA cu procent din salariu și obligatoriu la stat + mai fac și la privat că statul nu plătește serviciile pentru care te-ai asigurat… 🤔

  6. Domnul Horațiu Moldovan face comparația cu RCA? Acesta tot folosește la ceva ,ți se repară mașina dacă nu ai accidentat-o din vina ta, dar contribuția CAS chiar nu mi-a folosit la nimic. De câte ori am vrut să-mi fac minimum de analize , mi s-a spus că nu mai sunt fonduri și să plătesc dacă îmi sunt necesare. Chiar cei puși în funcții să rezolve problemele nu au habar despre ce vorbesc?
    Pe de altă parte, se știe că pentru unii sunt totdeauna fonduri și eliberate rețete la greu! Și pe o altă parte, de ce sunt taxate atât de scump analizele medicale? Nu toți avem pensii speciale sau suntem bugetari de lux?

  7. Deci, domnu’ e un mare inapt, cum sa compari asigurarea medica la cu un RCA? să înțeleg că beneficiez de asistență medicală doar daca mă „boteste” unul, că dacă doamne ferește mă îmbolnăvesc eu de unul singur, scot banu’ din buzunar, logic eu așa interpretez ce a zis domnu’ inapt. Sau poate vor scoate pe lângă acel „RCA medical”, un „CASCO Medical” care va acoperi și dacă te îmbolnăvești așa, acasă să zicem :))

  8. Sunt curios cum ar motiva dnul presedinte al CNAS diferentele majore de plata. Pentru aceleasi servicii inutile cei cu salariu 2x, 3x, etc fata de salariul minim pe economie platesc de 2, 3 sau mai multe ori x cotizatia la CAS. Ca sa nu mai spunem ca se plateste si la nivel de salariu si apoi si din alte venituri cand exista. Hai sa stabilim nivelul cotizatiei la nivelul salariului minim si pentru cine doreste, sa-si faca si CASCO ca sa ramanem la acelasi nivel de exprimare.

  9. Niște hoți și nerusinati

  10. Este o mare minciună! CAS nu funcționează precum o companie de asigurări, ca în cazul RCA. Adică, NU se plătește o poliță de asigurări, ci o contribuție care merge într-un fond. Iar sumele încasate nu sunt investite eficient, cu profit, cum fac firmele de asigurări, ci sunt adăugate la un buget de unde sunt cheltuite.

    Când bugetul CAS nu ajunge pentru cheltuieli, el este suplimentat de la Bugetul de stat.

    Când vorbește despre „milioane” care nu plătesc, el se referă la copii, elevi și studenți.

    Deci, ce ar vrea incompetentul șsta, să plătească CAS și copiii? Să plătească și bolnavii cronici, și gravidele, și cei cu pensii foarte mici, sau fără venituri care ajung la Urgență?

    Este o inepție! Aceia care nu plătesc sunt tratați cu bani de la CAS dar care sunt virați de la Bugetul de stat, unde plătim cu toții impozite. Și unde vin mai mulți bani inclusiv din TVA, taxa pe consum pentru toți și pentru toate pe care Dan și Bolojan au mărit-o (fiindcă sunteți incapabili să o colectați de la firme, într-o măsură măcar cât Bulgaria).

    Vreți să faceți CAS companie de asigurări, așa cum funcționează RCA la mașini? Atunci modificați legea și faceți-o așa, inclusiv pentru copii, dacă atât vă duce mintea, dar nu mai mințiți, căci acum nu este așa.

    • Daca a comparat-o cu RCA,atunci să ne lase să plătim doar când vrem noi! Pentru RCA,nu ne trage nimeni nimic din salariu.Intradevar funcționează că și RCA asigurarea PRIVATĂ,pentru care plătești ce pachet dorești!

  11. Un ministru imbecil, ce comparatie este asta? Cum sa spui ca ai platit doar ca sa fi asigurat … prin cuvantul asigurare se intelege ca folosesti ce ai asigurat cand e nevoie…ca si la RCA cum ii place lui sa compare platesti ani de zile, dar, cand ai nevoie (doamne da sa nu ai) folosesti asigurarea…asa si cu sanatatea, platesti ani intregi, dar cand e nevoie ma folosesc de ea, atunci, nu cand vrea ministrul cu ministerul lui sa faca decontul…asa ca treaba cu fondurile voastre din capete de imbecili ce s-au perindat pe la CASS ar trebui sa inceteze…bani ar trebui sa existe daca a-ti sti sa gestionati fondurile cum trebuie. Ar trebui sa-ti dai demisia prin aceasta iesire la tv, e prea mare scaunul pentru gandirea ta de ministru 🤮

  12. Persoanele sănătoase sunt obligate sa plătească pentru persoanele bolnave.Acest principiu este ok pentru mine din moment ce sănătatea mea este integral responsabilitatea mea.Comparatia cu RCA aduce toată claritatea necesara.

    • Mares, CAS nu are nicio legătură cu RCA, comparația e falsă.

      Omul a mințit. Banii plătiți de cetățeni NU sunt o rată la o poliță de asigurare precum la RCA, ci sunt pur și simplu colectați la bugetul CNAS, de unde se fac plăți către prestatorii de servicii de sănătate.

  13. De departe, cea mai corectă variantă ar fi să se găsească o metodă prin care să se ajungă la recomandarea UE de a scădea contribuția la sănătate, dar cu posibilitatea de a co-finanța asigurarea prin asigurare privată, poate și într-o formulă ca în țările din Vest, unde asigurarea privată e negociată cu angajatorul. În domeniile unde angajatul e predispus la probleme de sănătate, asigurarea privată să fie obligatorie pentru angajator. S-ar putea ajunge la o formulă unde asigurarea publică să fie de exemplu de 5-7% pt. angajat, iar angajatul (respectiv firma) să asigure diferența pt. acoperirea serviciilor extinse. Sigur, corelat cu un impozit pe salariu tot recomandat de UE, în trepte, de 6, 12 și 18%, raportat la salariul mediu brut, ce e sub 6%, ce e peste 12% și ce e peste 15000 de lei brut să spunem, 18%. Aia ar fi echitate și așa ar fi și cei de jos solidari cu cei din vârf.

    Sigur, n-ar mai trebui primiți la UPU toți cei care reclamă o durere de cap sau roșu în gât, decât în hai să spunem maxim zilele nelucrătoare, când medicii de familie nu asigură permanență la cabinet. Sau, și mai bine, s-ar reforma sistemul medicinei de familie și s-ar asigura personal în plus pentru medicii de familie, să poată asigura permanența în așa zisele cazuri de „urgență”. Dar pentru toate astea, ai nevoie de manageri nu buni, ci foarte buni și capabili.

  14. Adică ei mă obligă să le dau 5000 de euro pe an, dar când am nevoie de serviciile lor, mă trimit să mai plătesc și la privat? Asigurarea de sănătate în România ar trebui să fie sumă fixă, nu procent. Pentru ceea ce oferă pur și simplu nu se justifica să ia 10%. Să-mi permită să aleg o asigurare privată. Un RCA nu este 5000 de euro pe an. Tâlharii!

  15. De ce nu l-or fi pus p-asta la Transporturi, ca acolo e cu RCA…?