
Un dentist din Iași a scăpat în gura unui copil de 5 ani un dispozitiv metalic, iar acesta l-a înghițit / „Ce vă agitați, n-a murit!” / Au dat în judecată clinica, solicitând despăgubiri în valoare de 15.000 de euro
Un copil de cinci ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Maria” din Iași după ce a înghițit o freză metalică în timpul unei consultații stomatologice, anunță Ziarul de Iași. Medicul care l-a tratat le-ar fi spus părinților că cel mic a înghițit doar o hârtie abrazivă, care urma să fie eliminată natural în cinci zile, fără riscuri majore.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Totuși, părinții au decis să-l ducă la spital, unde, în urma unei radiografii, medicii de la „Sf. Maria” au descoperit că în organismul copilului se află, de fapt, un dispozitiv metalic de peste 2 centimetri, iar părinții susțin că este o freză.
Contactați de reporterii „Ziarului de Iași” oficialii clinicii nu neagă incidentul, dar susțin că obiectul nu era freză, ci un alt dispozitiv medical și mai mult au recomandat un consult medical, mai exact o radiografie. Între timp, părinții au angajat un avocat și intenționează să acționeze clinica în instanță, solicitând despăgubiri în valoare de 15.000 de euro.
„Am stat tot timpul lângă copil, dar nu am reușit să văd momentul exact în care i-a fost scăpată freza. Nu am văzut acel moment, însă am observat cum au început brusc să îl lovească peste spate, să-l pălmuiască, iar atunci m-am panicat. Nu înțelegeam ce se întâmplă. Am strigat la ei și le-am spus să cheme ambulanța. Mi-au răspuns: «Nu, doamnă, liniștiți-vă, a înghițit doar o hârtiuță». Dar, dacă era vorba doar de o hârtiuță, de ce i-au băgat degetele pe gât și de ce îl pălmuiau? Copilul meu a avut câteva minute în care nu a scos niciun sunet. Sincer, în acel moment am crezut că nu mai respiră. Niciunul dintre cei de acolo nu părea să știe să acorde primul ajutor. Mi-au speriat copilul, pur și simplu”, a declarat Ecaterina, mama băiatului.
Medicul susține că le-a explicat părinților că astfel de evenimente se mai pot întâmpla, inclusiv situații în care pacienții înghit coroane dentare sau chiar dinți de implant. A subliniat că aceste obiecte sunt considerabil mai mari decât mandrina înghițită de copil.
„Am luat mandrina în mână și i-am spus să îi facă o poză. I-am recomandat să meargă la spital pentru a face o radiografie abdominală, ca să ne asigurăm dacă a fost înghițită sau, eventual, aspirată de sistemul de aspirare. Menționez că aspiratorul nostru dentar are o canulă, iar gura de intrare are dimensiunea aproximativă a unui bănuț. Așadar, nu eram 100% sigur dacă mandrina a fost trasă de aspirator sau înghițită de pacient. Totuși, pentru liniștea mea personală, le-am recomandat să facă radiografia”, a precizat medicul.
Ecaterina afirmă că și-a angajat deja un avocat și intenționează să ceară despăgubiri în valoare de 15.000 de euro. Ea susține că a discutat acest lucru cu proprietarul clinicii, care însă nu este interesat și refuză să plătească suma, motivând că „nu a omorât pe nimeni”, după cum spune femeia. În final, mama ne-a transmis că serviciile stomatologice au costat 400 de lei, iar plomba s-a deteriorat la două săptămâni de la intervenție.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.