G4Media.ro

Consilierul prezidențial pe educație: Legea care reduce din pix numărul de ore…

Foto: Captură presidency.ro

Consilierul prezidențial pe educație: Legea care reduce din pix numărul de ore va fi trimisă la reexaminare în Parlament. Ar urma un val de concedieri

Tăierea numărului de ore la învățământul primar, în gimnaziu și liceu este respinsă de președintele Klaus Iohannis, care trimite la Parlament pentru reexaminare legea prin care se “realizează reducerea din pix a numărului de ore începând cu următorul an școlar”. Anunțul a fost făcut de consilierul prezidențial pe Educație.

În cadrul unei declarații de presă susținute de la Cotroceni, Ligia Deca a avertizat că aplicarea acestor modificări ar aduce “un val de concedieri în sistemul de învățământ”.

“Am primit semnale de la federațiile sindicale, care au afirmat că orele în minus înseamnă o reducere masivă a numărului de catedre și deci a numărului de dascăli care lucrează în învățământ”, a afirmat consilierul prezidențial. Aceasta a adăugat că președinția nu a făcut o analiză exactă a posturilor afectate, dar că sindicatele “au spus că probabil vor exista mii de posturi disponibilizate”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Peste 500.000 de români sub 19 ani au plecat din țara in ultimii 10 ani iar Presedintia duce grija concedierilor dintr-un sistem supranumeric si corupt.

    • postac de 2 bani! Psd-draknea mai repede te plateste pe tine sa mananci pe-aci, si lasa pe drumuri invatatori si profesori.

    • Nu raman pe drumuri cata vreme si-au dobandit averi si case din meditatii cu copiii…

    • Gabriela C. @
      Emil are dreptate, populatia si numarul de elevi scade constant, e clar ca sunt prea multi. daca tu te-ai invatat cu munca la stat, ca vad ca le plangi de mila ca raman pe drumuri, trebuie sa stii ca este loc in mediul privat, daca vor sa munceasca, da’ cred ca s-au invatat cu pomenile psdiste.

  2. Constat promtitudinea unor postaci .Indiferent de tema ei au competenta de a-si da cu parerea. Gaseste o cauza mai buna pentru consumarea timpului.

  3. „Proiectul” era oricum varza1 Doamna consilier e rupta de realitate!

  4. Numarul de posturi afectate va fi publicat dupa decizie si de îndata.

  5. alo, „educatia” !

    pai acum dintr-o data elevii nu mai sunt super extenuati ?

    ne (con)centram pe profesori sau pe elevi ? totul trebuie construit in jurul elevului, nu al adultului

    concluzia este ca kwi nu stie ce frane sa mai puna

    • In conditiile in care invatamantul se confrunta cu o acuta penurie de profesori, vine un cretin ca dragnea si impune reducerea si mai drastica personalului din invatamant pentru ca ei au furat toti banii si nu mai au bani la buget si pentru invatatmant. In orice miscare a PSD gasim cate o frauda sau act grav de coruptie, totul indreptat impotriva intereselor Romaniei.

    • Lege făcută pe genunchi, din pix, fără studiu de impact
      Problema învățământului românesc nu e data doar de numărul de ore, ci și de programa f stufoasă (acum va fi concentrata pe un număr mai mic de ore???) și neadaptată cerințelor și copiilor de azi, de faptul că școlile sunt conduse de oameni numiți politic care știm cum aleg profesorii, cum fac titularizările, de faptul că profesorii nu sunt instruiți continuu, cum ar trebui,etc,etc..
      Și da, trebuie luata in vedere și ce se întâmplă cu acei oameni care pierd locul de munca- poate reconversie profesională, compensații, etc.. daca se fac concedieri, conducerea politizată a școlii va fi obiectivă sau disponibilizările se vor face cu oamenii neagreați??
      Daca nu vin cu studii de impact, să spună ce se va întâmpla după, nu sunt credibili ( știm că s-au făcut alte reorganizări după ureche, după principiul „vom vedea după ce se întâmplă”…
      Este vorba totuși de viitorul țării si asa facut praf de. PSDisti ( din cauza lor nivelul învățământului a scăzut drastic și tinerii fug din țară- inclusiv pt studii, de la vârste din ce in ce mai mici…
      In tara asta, dacă părintele nu urmărește programa copilului și nu ii pune meditatori, copilul nu are nicio șansă…f puțini copii care se pot descurca doar cu ce învață la școală…la o programa stufoasa , cu peste 30 copii într-o clasă, profesorii nu pot face minuni…

    • Hello, stupid!

    • Am făcut școală înainte de 1990 si nimeni nu se vaita de numărul de ore, deși aveam ore și sâmbătă, zi lucrătoare. O zi pe săptămână faceam practica in atelierul scolii sau la întreprinderea la care era arondat liceul. În plus ne trimiteau toamna la stransul recoltei și apoi trebuia să recuperăm orele. Crede-ma cel mai slab absolvent de liceu de la cursuri de zi da clasa la 70% din absolvenții de liceu de astăzi. De disciplina nici nu mai amintesc. Probabil doar la colegiile naționale militare mai exista asa ceva.

  6. E haios, abramburica declara zilele trecute că o să țină mai mult la școală copiii care nu țin pasu’ cu programa școlară…acum vine și reduce numărul de ore…ce sa mai înțelegem in condițiile in care rezultatele sunt din ce in ce mai proaste, iar copiii care nu țin pasul cu programa sunt din ce in ce mai mulți?!?
    Și cu programa aia cum e??se menține la fel pt un număr mai mic de ore?? Adică orele alea mai putine vor trebui sa înghesuie aceeași programă???

  7. În învățământ nu se conoaste nimic, ce materii, câte ore reduc ticăloșii ăștia. Sindicatele, din nou, păcălesc profesorii, sunt coloana a 5 a guvernului….

  8. A grohait marele specialist Werner prin glasul unei moooiste de servici .

  9. CE CONDCEDIERI… TOTI BIGETARII AU SALARII MULT MAI MARI SI MUNCESC TOT MAI PUTIN. PE HARTIE. CA DE MUNCIT… ORICUM NU MUNCESC.

  10. Toți miniștrii psdisti sunt un dezastru, dar aceasta motivație este una pur electorala. Johannis își jignește electoratul.
    Multe articole afirma ca avem suplinitori și pensionari pentru cca 20% din locurile de munca de profesori și învățători. Asta înseamnă peste 40000 de oameni tinuti artificial în sistem, ori prea în vârstă, ori prea slab pregătiți. Poate evaluarea nu e corecta, poate sunt 30000 sau 20000. Tot avem de unde tăia posturi ca să ajungem la un program rezonabil pentru copii. Profesorii care și-au luat examenele și care nu au vârsta pensionării nu au de ce sa se teamă.