G4Media.ro

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de…

Sursa foto: Turnul Sfatului

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR. ”Au fost proprietari care au refuzat”

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro, informează Turnul Sfatului. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

În județul Sibiu sunt două localități prinse în program, Biertan și Arpașu de Jos, iar administrațiile locale susțin că nu toți proprietarii au fost de acord să intre în programul care le-ar fi reabilitat casele.

”Șase proprietari chiar au refuzat să intre în acest program, din diferite motive. Sunt câteva cerințe care i-au speriat. De exemplu, timp de 10 ani nu ai voie să faci modificări, nu ai voie să înstrăinezi imobilul, nu ai voie să faci alte activități economice decât ceea ce există în acest moment. Mulți au fost oameni în vârstă, care au spus că dacă ei mor, copiii poate vor să vândă sau vor să facă altceva și atunci i-ar încurca”, spune Mircea-Mihai Dragomir, primarul din Biertan.

Au fost selectate, în prima etapă, în acest program, comunele Rimetea și Roșia Montană (Județul Alba), comuna Prejmer (județul Brașov), comuna Izvorul Crișului (județul Cluj), comuna Ozun (județul Covasna), comunele Atid și Ciucsângeorgiu (județul Harghita), comunele Leleșe și Bunilă (județul Hunedoara), comuna Saschiz (județul Mureș), comunele Biertan și Arpașu de Jos (județul Sibiu), comunele Ciocănești și Brodina (județul Suceava) și comunele Cerna și Peceneaga (județul Tulcea).

Sursa foto: Turnul Sfatului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Facand calculul 9 milioane impartit la 150 case rezulta 60.000 euro/casa. O gramada de bani! Suma pare mare pentru o singura casa, e foarte plauzibil ca acesti bani vor fi capusati de firme “cu intrare” care vor practica preturi enorme astfel ca prorietarii nu se vor alege cu prea mari imbunatatiri la case.

  2. „Mulți au fost oameni în vârstă, care au spus că dacă ei mor, copiii poate vor să vândă sau vor să facă altceva și atunci i-ar încurca”
    – Sigur, un tanar ar prefera sa vanda sau sa foloseasca o casa darapanata decat una reabilitata. Vai voi de bosorogi egoisti… vreti doar sa imbatraniti clocind pe canapea :))

    • Sigur n-ai trait într-un apartament în bloc aflat în consolidare.
      Si propune-i maicătii să se mute „provizoriu”, maxim 7 ani, într-un loc care nu e la alegerea ei.
      Și n-ai înțeles că o casă reabilitată nu poate fi vândută.
      Și dacă ai job în București sau Predeal nu te muți în Prejmer nici dacă ți se oferă palatul de cleștar ca locuință.
      Dar gândește-te (dacă ai cu ce) la ziua fericită când altcineva te va încadra în categoria „boșorogi”; sau ai dobândit tinerețe fără bătrânețe?

  3. Sigur nu era ca si cand venea cineva si-ti reabilita casa moca! Trebuiau dati bani, trebuia birocrație, in final jumătate se căpușau, sincer si eu as fi refuzat decât să mă încurc cu cleptobirocrații românești si cu fauna fetida ce-i înconjoară!

  4. La fel a izolat Firea in Bucuresti cateva blocuri, dupa care a cerut cate 1 milion de euro