G4Media.ro

13 insule grecești, trecute de Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor…

13 insule grecești, trecute de Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor pe lista roșie. Se descurajează orice călătorie care nu este esențială

Mykonos, Santorini, Rhodos și alte zece insule din Grecia care împreună atrag milioane de turişti în fiecare vară apar pe harta răspândirii COVID-19 elaborată de Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC) cu roșu închis, ceea ce ar trebui să descurajeze orice călătorie care nu este esențială. „Aşteptăm să vedem cum va reacţiona piaţa turistică”, a declarat Manolis Markopoulos, preşedintele Asociaţiei hotelierilor din Rhodos, citat de Reuters, despre decizia ECDC.

Creta, cea mai mare insulă grecească, a fost trecută în zona de culoare roşu închis încă de săptămâna trecută de către ECDC. În zonele închise la culoare de pe harta ECDC se regăsesc regiunile cu risc ridicat de infectare cu SARS CoV-2 și rolul acestor hărți este de a ajuta statele membre ale UE să decidă regulile sanitare de călătorie.

Sursa foto: ecdc.europa.eu

Citește și Grecia a intrat în lista roșie de risc epidemiologic. Doar persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală sunt scutite de carantină la sosirea în România, începând de duminică, 1 august

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Cu cat se fac mai mullte teste, cu atat mai multe cazuri. Depinde ce se cauta: descoperit cazurile, pentru a putea fi izolate, sau ascunsul sub pres (mai putine teste)

    • Intr-o vreme se practica si manevra asta, teste putine pentru a fi in zona verde. Dar acum, criteriile pentru „culoare” includ si rata de pozitivare. Poti fi verde cu 70 de cazuri la 100000 de locuitori in 14 zile (daca rata de pozitivare e sub 1%), dar poti fi portocaliu cu 10 cazuri la 100000 in 14 zile (daca rata de pozitivare e mai mare de 4%).

  2. Chiar credeti in testare ? Testeaza in mod special ca sa va arate ca e plin de bolnavi, si din cati sunt testati pozitivi, 80% defapt n-au niciun covid. Asta ca sa va sperie si sa va distruga cu vaccinul inventat si el pentru reducerea populatiei. Cine a dat drumul la virus, tot ăla v-a facut și vaccinul. Vaccin care contine aceeasi bacterie care se poate declanșa oricând. Moare omul de la vaccin si e trecut ca a murit de covid. Si daca va testează ce? Acum nu ai virus, maine ai ! Sau ai virus dar ai anticorpi, si nu ai ce sa transmiti. Unii se vaccineaza ca sa faca anticorpi, de parca cei nevaccinati nu au și ei anticorpi ca sa distruga virusul. Simptomatic este cand anticorpii nu au functionat si virusul face ravagii. Asimptomatic este cand anticorpii lupta cu virusul, deasta persoana nu simte nimic. Un om vaccinat face virus dar are anticorpii necesari ca sa lupte cu virusul. Deci e si el asimptomatic ! Daca asimptomaticii sunt purtatori de virus cum zic ei, înseamna ca si cei vaccinati sunt purtatori de virus.

  3. VAX ,Bla,bla, iti place sa scrii vrute și nevrute, povesti SF, probabil nu ai nimic de făcut și faci comentarii din plictiseala, chiar daca nu crezi in ele.

  4. VAX nu mai încerca să gândești ca miroase a ars. Stai liniștit.