G4Media.ro

BREAKING Grecia a intrat în lista roșie de risc epidemiologic. Doar persoanele…

Sursa foto: Pixabay

BREAKING Grecia a intrat în lista roșie de risc epidemiologic. Doar persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală sunt scutite de carantină la sosirea în România, începând de duminică, 1 august

UPDATE: Grecia a intrat în lista roșie de risc epidemiologic, astfel că doar persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală sunt scutite de carantină la sosirea în România, începând de duminică, 1 august.

Decizia a fost luată de CNSU în ședința de joi.

În zona roșie au mai intrat: Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Pentru zona roșie se impune carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepțiile fiind: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile, cele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile, copiii până la vârsta de 6 ani, iar cei de 6-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

De asemenea, au trecut din zona verde în zona galbenă, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen.

Lista completă poate fi consultată aici.

Știrea inițială: Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se întrunește, joi, în ședință pentru actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic, iar potrivit datelor publicate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Grecia a trecut de pragul de infectare de 3 la mie, de la care țările intră în lista roșie și doar persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală sunt scutite de carantină la sosirea în România.

Astăzi urmează sa fie actualizată lista statelor cu risc epidemiologic, în ședință săptămânală a CNSU, conform procedurilor”, au precizat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

CNSU se întrunește săptămânal pentru actualizarea acestei liste, iar statele sunt împărțite în zona verde, galbenă sau roșie în funcție de rata de incidență COVID publicată de ECDC.

Conform datelor publicate joi de ECDC, Grecia a ajuns la rata de incidență de 3,46 la mie. De la pragul de 3 la mie, statele sunt trecute în zona roșie în România.

Pentru zona roșie se impune carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepțiile fiind: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile, cele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile, copiii până la vârsta de 6 ani, iar cei de 6-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

După ce este aprobată noua listă, aceasta va intra în vigoare începând de duminică.

„La acest moment încadrarea Greciei nu a fost schimbată, fiind valabilă lista publicată pe site-ul INSP. Imediat ce vom avea Hotărârea CNSU o vom transmite”, au precizat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. În această listă, aprobată săptămâna trecută, Grecia este în zona galbenă.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Revenim de unde am plecat, la fake reality, realitatea Insp, la realitatea guvernantilor , la realitatea „media”!!!
  Totusi avem o singura realitate , a oamenilor care merg la servici si nu la job, a oamenilor care merg in concediu si petrec FARA TEAMA ,in sf a oamenilor care au uitat de virus, a oamenilor care se simt Bine!!! O realitate care nu convine!!!!FRICA NU MAI TINE!!!!!!

  • Cei vaccinati se pot imbolnavi si pot transmite boala.
   Dar ei nu sunt tinuti in carantina special ca sa imbolnaveasca pe altii si sa vina valul 4 foarte tare in romania.
   iohanis si guvernul vor asta.
   Ca mai tarziu sa inchida in casa pe toata lumea daca nu se vaccineaza.

 2. Toata lumea o transmite doar ca ei nu se imbolnavesc. Problema e sa nu ajungi in spital doar nu sa nu te infectezi .

 3. De acum incepe valul 4 si la noi…

 4. Dar meltenii de la Mamaia de ce nu sunt testati la podul din Agigea? Aia aduc si corona si gonoree

 5. asa si?! eu vaccinat, eu special, ai ceva impotriva?

 6. Oare ati gresit stirea, sau omisiunea celor testati este pe bune ?! halo , astia sunt singuri depre care stii sigur ca sunt sanatosi !

  • Nu stii deloc sigur…in momentul testării poate fi negativ, apoi crescând încărcătura virală după multiplicarea virusului devine contagios…

 7. Cui si de ce?!

 8. prostimea nevaccinata se oftica

  • De un prost mai mare ca tine pe pamant nu e nevoie =))))

 9. Ce colecție de im b e cili si pe g4. Epidemiologi de renume planetar comentează pe aici.

 10. Puțină logică: se recunoaște faptul că cei vaccinați pot transmite virusul, dar totuși nu sunt ținuți în carantină ca ceilalți. Rezultă (cel puțin) două scopuri ale autorităților:
  1. Propagandă. Doar doar mai conving pe vreunii, doritori de sejururi în Grecia, să se vaccineze.
  2. Satisfacție pentru vaccinați. Să nu mai comenteze că ei s-au sacrificat degeaba și nevaccinații nu au nicio restricție.

  • Da.. cam așa ceva .. ca pana la urma cei care s-au vaccinat și făcut-o pentru a putea merge in concediu! Sunt curioasa dacă in luna August se va Închide Grecia .