G4Media.ro

Vučić: Grecia, România şi Bulgaria cer accelerarea integrării Serbiei în UE. Scrisoare…

Vučić: Grecia, România şi Bulgaria cer accelerarea integrării Serbiei în UE. Scrisoare comună către Macron şi Merkel

Premierii din Grecia, România şi Bulgaria au transmis o scrisoare comună lui Emmanuel Macron şi Angela Merkel prin care pledează pentru accelerarea parcursului european al Serbiei, scrie publicația I Efimerida, citată de Rador.

Grecia, România şi Bulgaria au cerut accelerarea procedurilor de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană, după cum anunţat preşedintele sârb Aleksandar Vučić într-un interviu pentru postul de televiziune Tv Pink. „Prim-miniştrii Alexis Tsipras, Viorica Dăncilă şi Boiko Borisov au transmis o scrisoare comună preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarului german, Angela Merkel, prin care cer accelerarea procesului de aderare a Serbiei în Uniunea Europeană”, a relatat Vučić.

Preşedintele Serbiei a precizat că în scrisoarea ce nu a fost făcută cunoscută opiniei publice, cei trei premieri îşi exprimă convingerea că prin accelerarea procesului de integrare europeană a Serbiei se asigură stabilitatea în regiune. „Prietenii Tsipras, Dăncilă şi Borisov au trimis o scrisoare lui Merkel şi Macron prin care se declară în favoarea stabilităţii şi securităţii în regiune şi cer ca procesul de aderare a Serbiei să avanseze mai rapid. În mod special au pus accent pe accelerarea procedurilor de integrare europeană a Serbiei. Le mulţumesc pentru acest lucru. Până acum, această scrisoare nu a fost cunoscută opiniei publice”, a spus Aleksandar Vučić în interviul său pentru postul de televiziune Tv Pink.

Sursa: I Efimerida/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu/ Sursa Foto: Gov.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. astia doi din fotografie parca sunt sora cu frate asa de bine se potrivesc. diseara tatuca Putin va da un telefon in Serbia sa le explice ca nu se poate de tradat sora cea mare pe nume Rusia, sa o schimbe pe UE, urit de tot

    • Serbia este deja o colonie ruseasca! Este piesa lipsa dintr-un front comun anti-occidental condus de Rusia si cu sprijinul BESTIILOR FILO-RUSE GIO PSD-ALDE.

  2. Vedeți cum sunteți voi, oamenii? Tot timpul ați spus că Guvernul nu face nimic pentru aducerea lui Ghiță și când colo sunt pe cale să-l aducă împreună cu tot poporul sârb…

  3. Daca respecta MCV-ul si recomandarile Comisiei de la Venetia pot adera chiar in Schengen nu doar in UE.

    • Mergi la Beograd daca ii iubesti….sau la Maskva. E tot una. Cand ajungi sa imi spui daca ai vazut cai verzi si sarbi destepti.

  4. Madam Dancila a „auzit” cumva de tragedia romanilor – vlahi de pe Valea Timocului ? De ce trebue sa-i ajutam pe sarbi cand ei se poarta ca niste porci cu romanii minoritari in Serbia de pe Valea Timocului. Si cretinul/cretina – ca nu mai stiu cine „manca pita buna” la ministerul de resort – DE CE NU INFORMEAZA paparuda din fruntea „gubernului” de situatia din Serbia ? De ce nu informeaza romanii de situatia vlahilor ? Ce ne opreste sa spunem adevarul si sa PUNEM CONDITII Serbiei ? Aderare NUMAI cu acordarea drepturilor minoritatii romanesti de pe Valea Timocului !!!! Sau avem inca ORDINE DE LA MOSCOVA ???

    • Perfect spus! SERBIA in UE = RUSIA in UE. Asta ar toebui sa stie UE….

  5. Veorica cere accelerarea integrării lui Ghiță în UE.

  6. Asta ne trebuie in UE, Serbia, calul troian al Rusiei.