G4Media.ro

100 de școli din București au cerut să treacă la cursuri online…

Foto: Edupedu.ro

100 de școli din București au cerut să treacă la cursuri online și doar 5 în Cluj, 4 în Timișoara, una în Brașov / Cîmpeanu: Dacă părinții se tem atât de mult încât să nu-și trimită copiii la școală, nu are niciun sens să nu fie aprobate solicitările

100 de școli din București au cerut să treacă la cursuri online și doar 5 în Cluj, 4 în Timișoara, una în Brașov, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică la Digi24. Ministrul a spus că, „dacă părinții se tem atât de mult încât să nu-și trimită copiii la școală, nu are niciun sens să nu fie aprobate solicitările”.

„Până la această oră, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a primit 100 de cereri de suspendare a activității cu prezență fizică. Este vorba de 91 de cereri de suspendare a activității în baza articolului 3.2 și de 9 cereri de suspendare a activității în baza articolului 6.9. Articolul 6.9 presupune și avizul DSP și hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Articolul 3.2 presupune decizia inspectoratului, la solicitarea școlii”, a afirmat Cîmpeanu.

Practic, 9 școli au trecut trecerea în online din cauza numărului de infectări COVID din unități, celelalte 91 au făcut solicitări prin decizia luată la nivelul școlii.

„Îngrijorarea este mai ales în Capitală, pentru că în Cluj spre exemplu, unde rata de infectare este de 10,4 la mie, au fost doar 4 solicitări în baza articolului 3.2 și o singură solicitare în baza articolului 6.9, iar în Timișoara, unde avem 12,7 la mie, am avut doar 4 solicitări în baza 3.2”, a mai declarat ministrul Educației.

Acesta a mai precizat că în județul Brașov s-a înregistrat o singură solicitare de trecere în online, la fel și în Teleorman, Neamț, Mureș, Galați, Vrancea.

Tulcea, Sălaj, Bistrița Năsăud, Sibiu, Satu Mare nu au înregistrat nicio solicitare de trecere în online.

„Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări, care reflectă și o teamă sunt București și Oltul cu 50 de cereri. (…) Dacă părinții se tem atât de mult încât să nu-și trimită copiii la școală, nu are niciun sens să nu se aprobe aceste solicitări”, a precizat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a menționat că aproape un sfert din școlile din Capitală trec la cursuri online.

Și în județul Ilfov 25 de școli au făcut cereri de a trece la cursuri online.

Solicitările din fiecare județ:

Foto: Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Daca mai era nevoie de vreo dovada ca pestele de la cap se impute.

    Majoritatea scolilor cer online pentru ca parintii primesc bani de l stat sa stea acasa si profesorii nu vor sa se vaccineze si prefera sa faca alte lucruri prin casa decat sa mearga la servici.

    • Scoala copilului meu a cerut in online pentru ca mai mult de 50% din clase erau deja in online datorita covid. Daca aveai copil intelegeai si ca e mai greu cu el acasa decat la scoala. Da tu continua sa crezi ce vrei acolo…

    • @ Mihai
      Parintii copiilor peste 12 ani nu primesc bani dacă scoala intra în online. Și nici parintii care sunt în telemunca…
      Iar profesorii predau online, nu fac alte lucruri prin casa.

  2. Acest ministru este un impostor mincinos! La 3000 de copii imbolnaviti dupa 1,5 saptamani de scoala, a declarat ca s-au imbolnavit toti in vacanta. Dupa 3 sapt erau deja 13.000 de copii , deci multe mii de clase inchise. La scoala copiilor au fost peste 30 de clase inchise, azi s-a facut cerere si s-a aprobat scoala online. Nu dle ministru, legea spune clar ca se inchid doar la 50% clase cu cazuri, nu la cerere. E atat de greu sa recunoasteti ca se imbolnavesc copiii la scoala cu tot cu masti si masuri chiar excesiv respectate (nu au voie sa manance nimic cat timp sunt in clasa)? PS: Am copil (10 ani) confirmat pozitiv sapt trecuta, fara alte contacte in afara scolii. Si nu, nu merge in mall nici el, nici noi, in perioada asta, chiar daca noi suntem vaccinati.

  3. Sa se închidă și after-urile! De ce numai școlile? Nu se rezolva nimic dacă after-urile rămân deschise. Meditațiile se fac tot online? Sa se redeschidă toate de sărbători, sa poată merge părinții cu cadouri, sa cumpere bunăvoința dascălilor temători de covid. Va fi o țara plină de prosti și lenesi.