G4Media.ro

Ziua 15 de război: Ministrul Apărării din Ucraina susține că Rusia a…

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Ziua 15 de război: Ministrul Apărării din Ucraina susține că Rusia a ucis mai mulți civili decât militari/ UE condamnă ”crime de război odioase” din Rusia/ Tancurile ruse, atacate la 15 km de Kiev/ Niciun rezultat după negocierile de joi

A 15-a zi de război vine cu prima întâlnire între miniștri de Externe rus și ucrainean, care va avea loc în Turcia (Antalya), alături de omologul lor de la Ankara. Casa Albă a denunțat ”folosirea barbară” a forței rușilor împotriva civililor ucraineni după ce o maternitate din Mariupol a fost bombardată.

Evenimentele zilei de joi, 10 martie:

Ora 23:00 The Economist: Curiosul caz al aviației militare ruse. În primele două săptămâni de război, aceasta a jucat un rol minor în conflictul din Ucraina. Analiza poate fi citită aici. 

Ora 22:39 Oleksii Reznikov, ministrul Apărării din Ucraina, a anunțat joi seară într-o declarație video urcată pe pagina de Facebook a ministerului că armata rusă a ucis mai mulți civili decât militari ucraineni: ”Ei se comportă ca niște criminali și lași. Ei ucid și iau ostatici civili, femei și copii”. Detalii, pe G4Media.

Ora 22:38 În Canada, un pianist rus a fost scos dintr-o serie de spectacole viitoare, în ciuda faptului că a vorbit împotriva războiului din Ucraina, transmite The Guardian.

Ora 22:37 Rusia își folosește mai multe forțe pentru a încercui orașe cheie din Ucraina , încetinind avansul în toată țara, relatează Reuters, citând serviciile de informații din Marea Britanie, transmite The Guardian.

Ora 22:35 ONU susţine iniţiativa de a accelera transferul persoanelor care fug din Ucraina în România prin Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi transmis, joi, AGERPRES.

Ora 22:30 Rusia a afirmat joi că va deschide în fiecare zi coridoare umanitare pentru a permite ucrainenilor care fug de lupte să ajungă pe teritoriul său, în timp ce Kievul reclamă coridoare care să permită evacuarea civililor în interiorul Ucrainei, transmite AFP, citată de Agerpres.ro

Ora 22:15 Peste 80.000 de persoane au fost evacuate în ultimele două zile din Sumy, un oraş din nord-estul Ucrainei, şi din împrejurimile Kievului, a anunţat joi guvernul ucrainean, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Ora 22:00 Emmanuel Macron a catalogat ”inacceptabile” condițiile lui Vladimir Putin pentru armistițiu, anunțând că va discuta din nou cu liderul de la Kremlin. Detalii, aici. 

Ora 21:30 Fostul câștigător MasterChef Ucraina și-a transformat restaurantul într-un adăpost în care gătește pentru armată / Lansează un apel către bucătarii din întreaga lume: „Toată lumea să gătească borșul ucrainean”. Detalii, aici.

Ora 21:00 Boris Johnson susţine că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina, deoarece acest lucru ar face parte ”direct din regulile lor de joc”. Detalii, aici. 

Ora 20:18 Peste 60 de spitale, din care trei maternități au fost bombardate de la începutul războiului în Ucraina/ Rușii susțin fie că bombardarea spitalelor este ”fake”, fie că spitalele nu au pacienți, ci ascund militari ucraineni. Detalii, aici. 

Ora 20:06 Cum a demontat BBC o postare a Ambasadei Rusiei la Londra care a susținut că bombardarea maternității din Mariupol nu a vizat civili. Detalii, aici. 

Ora 19:56 SUA invocă spectrul unor noi sancțiuni împotriva Rusiei / Yellen: Atrocitățile pe care rușii le comit împotriva civililor par să se intensifice. Detalii, aici. 

Ora 19:47 Joe Biden, după creșterea ratei anuale a inflației la cel mai ridicat nivel din SUA în ultimii 40 de ani: ”Prețul pe care-l plătește Rusia e mult mai devastator”. Detalii, aici. 

Ora 19:34 REPORTAJ G4Media: Cum se pregătesc românii să plece din țară, dacă se extinde războiul din Ucraina. Cozi la pașapoarte, economiile preschimbate în euro, împuterniciri pentru transportul minorilor și pentru mașinile în leasing. Detalii, aici. 

Ora 19:29 Guvernatorul regiunii ucrainene vrea să instaleze o linie telefonică pentru dezertorii din trupele ruse: O șansă de a rămâne în viață / Ei cred că au fost induși în eroare, li s-a spus că sunt exerciții militare. Detalii, aici. 

Ora 19:17 Comisar european: Introducerea de cote pentru distribuirea refugiaţilor ucraineni este o posibilitate, în special pentru copii cu nevoi speciale, orfani, minori neînsoţiţi, oameni cu situaţii de sănătate speciale sau dizabilităţi. Mai multe, aici. 

Ora 19:00 Putin anunță că situaţia pe piaţa mondială a îngrăşămintelor se înrăutăţeşte / ”Dacă vom continua să întâmpinăm probleme cu finanţarea, asigurările, logistica, atunci preţurile, care sunt deja exorbitante, vor creşte şi mai mult”. Detalii, aici. 

Ora 17.19: Ministrul britanic de externe: Marea Britanie este „foarte îngrijorată” de potențiala utilizare de către Rusia a armelor chimice în Ucraina

Ora 17.15: Site-urile lui Iurie Roșca, vârful de lance al propagandei rusești în Republica Moldova, au fost blocat de serviciile speciale de la Chișinău. În anii 90, Iurie Roșca poza în mare susținător al unirii cu România

Ora 16.54: A început ședința convocată de președintele Putin cu principalii miniștri și șefi de instituții pe tema crizei economice. Ședința e organizată online, potrivit agenției ruse TASS

Ora 16.38: Maternitate bombardată în Ucraina: UE condamnă o ”crimă de război odioasă” (Josep Borrell).

Ora 16.15: Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a asigurat joi că ţara sa este dispusă să rămână în afara NATO dacă membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv Rusia, şi toate ţările vecine îi garantează un ”sistem de garanţii similar celui al NATO”, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres. Solicitarea are însă puține sanșe de reușită, dat fiind că Rusia – unul dintre membrii Consiliului de Securitate ONU, a ocupat teritoriile ucrainene Crimeea și Donbass

Ora 16.01: Un oligarh rus renunță la cetățenia rusă, spunând că „tot ce atinge Putin moare” / „Sunt împotriva războiului. Sunt împotriva ocupației. Sunt împotriva genocidului poporului ucrainean”

Ora 15.07: Fostul ministru al Apărării din Republica Populară Donețk critică operațiunea rusă: Blitzkrieg a eșuat / ”În această situație, fiecare zi și fiecare săptămână sunt foarte importante, deoarece vă permit să evitați pierderi mari”

Ora 15.00: Jumătate din populația Kievului a fugit din oraș, a anunțat primarul Vitali Klitschko, citat de AFP, via The Guardian (În 2021, populația orașului era de 2,9 milioane locuitori)

Ora 14.55: Rusia a anunțat că se retrage din Consiliul Europei, instituție care oricum suspendase Rusia când a început invazia în Ucraina

Ora 14.50: Premierul spaniol acuză Rusia de ”crime de război” în Ucraina (Agerpres)

Ora 14,40: Kamala Harris în Polonia: SUA vor apăra fiecare centimetru din teritoriul statelor membre NATO. SUA iau foarte în serios ideea că atacul împotriva unui stat NATO e un atac împotriva întregii alianțe

Ora 13.31: Primarul din orașul Jitomir a anunțat noi obiective civile lovite de bombardamentele ruse: o clădire civil, o centrală electrică și două spitale. El a spus că nu se știe dacă sunt victime

Ora 12.59: Întâlnirea Lavov – Kuleba s-a încheiat fără nici un rezultat, după cum au anunțat cei doi miniștri de Externe.

Ora 12.39: Declarații Dmytro Kuleba după întâlnirea cu Serghei Lavrov:

 • Am cerut încetarea focului, dar nu am făcut progrese. Suntem pregătiți să continuăm discuțiile. Este imposibil să se oprească războiul dacă invadatorii nu vor acest lucru
 • Suntem pregătiți pentru diplomație, dar nu există încă decizii diplomatice – ne vom sacrifica pentru a ne proteja pământul și poporul de agresiunea rusă

Ora 12:38 VIDEO Tancurile rusești se află la circa 15 km de Kiev / Convoiul rusesc, atacat de armata ucraineană

Ora 12.02: Serghei Lavrov, declarații LIVE după negocieri:

 • Am discutat despre chestiunile umanitare, despre stabilirea de coridoare umanitare
 • Întâlnirea a avut loc la invitația președintelui Erdogan. Suntem deschiși să punem capăt situației. Delegația ucraineană nu ar trebui să folosească aceste negocieri pentru a devaloriza adevăratele negocieri care se poartă pe teritoriul rusesc cu ajutorul lui Aleksandr Lukasenko. Întâlnirea de azi arată că nu există alternativă la această criză, am explicat ce măsuri sunt luate de armata rusă pentru a ușura soarta civililor care s-au găsit prinși în acest conflict. Oficialii noștri au venit cu mai multe informații, de mai multe ori pe zi și am informat cu privire la inițiativa rusă de a stabili coridoare și intervalele orare. Încercăm să facem în așa fel încât să găsim cele mai eficiente rute. Partea rusă a propus o soluție concretă a documentelor legale, iar delegația ucraineană a primit aceste idei despre care spuneau că vor vorbi la Kiev și vor veni cu răspunsuri clare. Vrem să continuăm aceste discuții pe teritoriul Belarusului.
 • Vedem cât de periculos acționează europenii care furnizează armament letal Ucrainei, încălcând principiile lor.
 • Noi nu am atacat Ucraina, nu pregătim atac asupra altor țări
 • Pentagonul a făcut multe lucruri rele, a folosit banii din taxe pentru a realiza arme biologice în Ucraina și în alte țări europene. Ucrainenii au realizat aceste activități în secret, deși ele sunt interzise.
 • Toți cei care trimit arme în Ucraine sunt responsabili pentru ce se întâmplă în Ucraina, inclusiv cei care trimit mercenari
 • Cum puteți justifica bombardarea unei maternități, cu copii și mame gravide? Cum justificați oamenilor de acasă, rușilor, că economia rusă e în default? Nu e prima oară când vedem strigăte patetice despre presupuse ”atrocități” ale armatei ruse. Noi am prezentat la ONU dovezi că acea maternitate fusese capturată de armata ucraineană, înăuntru nu era nici o mamă și nici un copil. Am prezentat aceste dovezi acum trei zile. Trebuie să prezentați și cealaltă parte a poveștii. Cât despre economie, avem grijă de asta, președintele și guvernul au grijă de economie. Ucraina a fost transformată într-o națiune anti-rusă.
 • Vedem multă manipulare în Ucraina, vestul transformă Ucraina într-un experiment anti-rusesc. NATO a început să construiască baze anti-ruse în Marea Neagră, SUA construiesc în Ucraina în secret arme biologice și chimice împotriva Rusiei. Dar de când NATO definește care sunt interesele Rusiei? Noi am prezentat planurile noastre legate de Ucraina, am spus că nu vrem ca Ucraina să intre în NATO, nu vrem ca Ucraina să fie condusă de naziști. Vrem ca Ucraina să fie neutră
 • Nu avem iluzii legate de Vest. Vestul își trădează propriile valori. Unde ați mai văzut proprietatea privată violată decât în Vest? Ne vom descurca cu toate aceste probleme
 • Președintele Putin nu a refuzat niciodată întâlniri față în față, dar ele trebuie organizate când există valoare adăugată. Am înțeles că partea ucraineană a simulat nevoia unei întâlniri doar pentru imagine, pentru obiective de PR. Pentru o întâlnire a președinților Putin și Zelensky e nevoie de multe pregătiri, așteptăm răspunsul colegilor ucraineni la cererile noastre
 • Ziarist ucrainean: am văzut militarii ruși torturând ucraineni în Crimeea și în rest. Cum comentați? Sunt fake-uri pe care le răspândiți tot timpul.  Voi spuneți falsurile astea tot timpul. Voi l-ați ucis pe unul dintre membrii echipei ucrainene de negociere, l-ați executat pentru trădare. Ucraina e notorie pentru toate aceste episoade. Voi instigați opinia publică pentru a avea sentimente anti-ruse.
 • Am spus că suntem îngrijorați de informațiile că Pentagonul a înființat zeci de laboratoare chimice și biologice în Ucraina, violând convenția privind armele chimice. Așteptăm răspunsul Pentagonului. Aceste experimente nu erau pașnice, creau arme chimice.
 • Americanii nici măcar nu ascund faptul că vor să atragă Turcia sau China să adopte sancțiunile împotriva Rusiei
 • Ziaristul britanic Dominic Waghorn de la Sky News: Ați spus azi că Rusia nu a invadat Ucraina, deși e clar că a invadat-o. Ați spus că Rusia nu rănește civili din Ucraina, deși mii de oameni sunt răniți? De ce ar trebui să vă ia ucrainenii și restul lumii în serios, cu tot respectul? Am răspuns la întrebarea despre spital, dar nu ați ascultat ce am spus. Am făcut totul pentru a rezolva diplomatic situația. Președintele Putin a spus clar de a ce luat decizia de a începe operațiunea specială, vă puteți uita singur la asta. Vrem o Ucraină demilitarizată, care să nu aibă o conducere nazistă. care să respecte biserica ortodoxă, cultura și limba rusă

Ora 11.59: China a refuzat să furnizeze Rusiei componente pentru industria aviatică, anunță agenția rusă Interfax

Ora 11.53: Peste 2,3 milioane de ucraineni au plecat din țară, anunță ONU, citat de The Guardian

Ora 11.45: Reporterul ziarului britanic The Guardian, Shaun Walker, relatează modul ”impresionant” în care românii îi primesc pe refugiații ucraineni de război la graniță. ”Zeci de voluntari care vorbesc engleză, rusă sau ucraineană, cu băuturi calde, mâncare și autobuze spre Suceava, cel ami apropiat oraș. De acolo, toate trenurile sunt gratis pentru ucraineni. În aeroportul din Iași, plin de refugiați ucraineni, este mâncare gratis, sunt voluntari și standuri cu informații peste tot”.

Ora 11.36: Ministerul de Externe al Ucrainei a postat joi imagini teribile după ce forțele ruse au bombardat maternitatea din Mariupol:

Ora 11.32: Cadavre ale unor civili şi militari ucraineni, îngropate într-o groapă comună la Mariupol, vizat neîncetat de atacuri ruseşti. Citește aici mai multe informații

Ora 11.26: Principalii producători americani de gaz natural lichefiat, vizați de atacuri cibernetice

Ora 11.23: Oligarhul rus Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea FC și unul dintre cei mai influenți ruși din Londra, a fost în sfârșit sancționat de guvernul Marii Britanii, transmite BBC. Guvernul UK a decis joi să înghețe activele deținute în  Marea Britanie de șapte oligarhi ruși, printre care Roman Abramovici, Igor Secin, Oleg Deripaska și Dmitri Lebedev. Citește aici mai multe detalii

Ora 11.18: Negocierile între Lavrov și Kuleba au fost precedate de întâlniri separate ale ministrului turc de Externe, Mevlut Çavuşoğlu, cu delegațiile din Ucraina și Rusia

Ora 10.44: Ministrul forțelor armate din Marea Britanie a calificat atacul cu bombă de ieri asupra unei maternități și a unei secții de copii din Mariupol, în sud-estul Ucrainei, drept crimă de război. Vorbind la BBC Breakfast, James Heappey a descris atacul ca fiind „de disprețuit”. Fie că a fost un atac țintit sau nediscriminatoriu, echivalează cu o crimă de război, a mai spus el. Ministrul a adăugat că este responsabilitatea comunității internaționale „să se asigure că probele sunt strânse, înregistrate, astfel încât, atunci când va veni momentul și vă promit că va veni momentul, să existe o oportunitate de a urmări aceste persoane în instanțele penale internaționale”.

Ora 10.40: Prima fotografie de la negocierile Rusia – Ucraina, postată de un diplomat ucrainean:

Ora 10.32: Negocierile Rusia – Ucraina sunt mijlocite de ministrul turc de Externe Mevlut Çavuşoğlu, iar discuțiile au loc în Antalya, la hotelul de 5 stele Regnum Carya din Belek Tourism Center, potrivit CNN Turk

Ora 10.31: Au început discuțiile din Turcia între Serghei Lavrov și Dmytro Kuleba, anunță purtătoarea de cuvânt a MAE rus, citată de agenția rusă TASS

Ora 10.15: Trei persoane, printre care un copil, au fost uciși după ce armata rusă a bombardat miercuri maternitatea din Mariupol, transmite BBC, care îl citează pe viceprimarul din oraș. De asemenea, au fost rănite 17 persoane, printre care și o femeie însărcinată

Ora 09:37 Kamala Harris ajunge în Polonia pe fondul unor dileme legate de riposta NATO în Ucraina. Detalii, aici. 

Ora 09:28 Ministrul Apărării din Portugalia a anunțat că 174 de militari portughezi vor fi trimiși în România la „sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie”, transmite THE PORTUGAL NEWS, citată de Rador. Mai multe, aici. 

Ora 09:20 Liderii UE, în summit de criză la Versailles, pentru o Europă mai suverană în faţa războiului. Detalii, aici. 

Ora 09:00 Serghei Lavrov și Dmitri Kuleba au ajuns în Antalya, pentru prima întâlnire după invazie/ La negocieri participă și ministrul turc, după ce Erdogan a încercat să medieze criza încă de la început. Detalii, aici. 

Ora 08:42 ANALIZĂ G4Media: Explozie a prețurilor la benzină în Statele Unite. Cozi la pompe în Canada. Citește analiza, aici. 

Ora 08:30 Administrația Biden are în vedere sancțiuni împotriva Rosatom, compania de stat rusă de energie atomică/ Casa Albă nu a luat o decizie, dar evaluează impactul cu specialiștii din industria nucleară (surse Bloomberg). Detalii, pe G4Media. 

Ora 08:00 Armata ucraineană a declarat joi dimineaţa devreme că încetineşte ofensiva Rusiei după două săptămâni de conflict, relatează DPA. Mai multe, aici. 

Ora 07:49 Creşterea cererii de gaze naturale lichefiate se mută din Asia în Europa, pe fondul sancţiunilor impuse Rusiei. Detalii, aici. 

Ora 07:38 Peste 100 de refugiaţi din Ucraina sosiţi marti după amiază la Buzău au plecat miercuri noapte către Braşov, pentru a se îmbarca într-un tren cu destinaţia Budapesta, transmite News.ro.

Ora 07:35 Gigantul american Amazon spune că a luat o serie de măsuri împotriva Rusiei şi Belarusului, printre care încetarea livrărilor de produse şi a difuzării serviciului Prime Video.

Ora 07:30 Oficialii americani estimează că 5.000-6.000 de soldaţi ruşi au murit în primele două săptămâni ale invaziei din Ucraina. Mai multe informații, aici. 

Ora 07:27 Sony suspendă livrările de console PlayStation şi jocuri video către Rusia/ Compania face o donaţie de 2 milioane de dolari pentru refugiaţi. Detalii, aici. 

Ora 07:12 Camera Reprezentanților a votat bugetul de 14 miliarde de dolari pentru apărarea Ucrainei/ Bugetul ajunge la vot în Senat. Detalii, aici. 

Ora 07:00 VIDEO Doi pirotehniști ucraineni dezamorsează o bombă care ar putea distruge o clădire doar cu mâinile şi un PET de apă. Video, aici. 

Ora 06:54 Wali, un informatician devenit ”cel mai cunoscut lunetist din lume” după războaiele din Afganistan, Siria și Irak a ajuns în Ucraina ca să lupte contra invaziei ruse. Detalii, aici. 

Ora 06:48 Statele Unite au acuzat miercuri Rusia şi China că răspândesc „în mod intenţionat” „minciuni” despre presupuse laboratoare americane de arme biologice şi chimice în Ucraina, spunând că se tem că Rusia foloseşte astfel de arme interzise, notează AFP. Detalii, aici. 

Ora 06:33 Fondul Monetar Internaţional a aprobat miercuri un ajutor de urgenţă de 1,4 miliarde de dolari pentru Ucraina care se confruntă cu „o criză umanitară şi economică foarte gravă” de la invadarea ţării de către armata rusă, notează AFP.

Ora 06:26 1.207 morți la Mariupol în 9 zile de asediu rusesc (primarul orașului).

Ora 06:17 Zelenski: Războiul nuclear este o cacealma. Una este să fii ucigaş şi alta este să te sinucizi/ Putin vrea să distrugă Europa. Republica Moldova, Polonia, Georgia şi statele baltice sunt ameninţate. Detalii, aici. 

Ora 06:00 Washingtonul respinge definitiv transferul de avioane de vânătoare către Polonia. Detalii. aici. 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

66 comentarii

 1. Rușii din convoi gustă delicioasa scoarță de copac, mmmm. De ce nu se mișcă? Fiindcă șoferii sunt lihniți de foame.

  • Cum sa fie amenintata Polonia, doar face parte din Sfantul Nato, nu? Asta nu stie ce spune, nu-i asa?

  • Toata lumea civlizata, aia din care nu face dvs, propagandistii pro-sovietici, parte, e amenintata. Faptul ca daca ar ataca o tara NATO Rusia ar fi zdrobita militar, nu inseamna ca ei nu-si pot permite sa ameninte, cu tupeu. Asta e singura lor arma care inca mai are efect.

 2. Armata roșie e cea mai ridicolă și incompetentă bandă de tâlhari!

  • Nu poți umple nici tancul, nici maşina cu vorbe goale. Motorul cu apă, l-a inventat domnul Capră, poate îl punem pe logan.😂

 3. Putin „negociaza” pentru ca armata lui a dat cu mucii in fasole. Aceasta negociere este o tragere de timp. Sper ca ucrainienii sa isi faca „norma” de 50-100 de tancuri distruse zilnic.

 4. Ce nebunie a cuprins intreaga planeta de mai accepta sa primeasca asemenea flegme in ochi? Cine e mai nebun, in acest moment: Rusia putlerista sau Occidentul?

 5. ” Noi nu am atacat Ucraina”!!! E clar ca nu poți sa ai nicio negociere cu sifiliticii de rusi

  • Aici m-am blocat si eu. Ar trebui sa ii dea reporterul cu microfonul in cap si sa ii spuna: eu nu te-am lovit.

  • sau sa redenumeasca lovitura drept operatiune speciala de extragere a adevarului de la interlocutor.

  • ” Noi nu am atacat Ucraina ” este o propozitie scoasa dintr-un context, dar nimic nou, asa fac cur#ele media vestice. Lavrov nu a spus asta

  • @ Bogdan
   Din pacate chiar a spus asta. In contextul ca rusii au simtit Ucraina ca pe o amenintare si au inceput o operatiune speciala.

  • Dl. Bogdan, care va sa zica, Lavrov ar fi spus ca Rusia chiar a atacat Ucraina. Cum asa, nu zicea Putin ca e doar o operatie speciala? Care dintre cei doi minte, lamuriti-ne, va rugam, pare ca sunteti informat.

 6. Latrov : „Întâlnirea de azi arată că nu există alternativă la această criză…”
  Plecati din Ucraina ! E singura alternativă.
  Voi ati declansat criza cand ati ocupat Crimeea.
  Haite de barbari inculți, aroganți si fără masura de lacomi, in frunte cu putler. Primate.
  Putler e doar un maimuțoi lacom si sangeros, cu briciu-n mână… Un nimic. Nu inteleg de ce-i caută profilerii atâtea nuanțe comportamentale…
  Poporul rus, dacă mai există așa ceva, trebuie să-l anestezieze si să-l interneze la balamuc, dimpreună cu ceilalti maimuțoi care-l susțin.

 7. „Noi nu am atacat Ucraina, nu pregătim atac asupra altor țări”.
  Daca nu ataca Europa la fel cum nu au atacat ucraina, inseamna ca NATO trebuie sa se pregateasca sa fie „ne atacate”.

  Acum suntem in razboi si vom trece in curand in „ne-razboi”. Sa ne pregatim!

 8. Rusia = stat terorist.

 9. Kuleba sper să spuna că Lavrov a turnat numai minciuni!

 10. Doamne fereste sa fie atacata Rumeni , cu asa interlopi politici dispare rumenii de pe harta europei …iar cocalari cu pasapoartele in buzunar se raspandesc pe toate continetele de frica …ai sa intalnesti rumeni si in padurile amazoniene ….

 11. Doamne fereste sa fie atacata Rumeni , cu asa interlopi politici dispare rumenii de pe harta europei …iar cocalari cu pasapoartele in buzunar se raspandesc pe toate continetele de frica …ai sa intalnesti rumeni si in padurile amazoniene ….

 12. „Noi nu am atacat Ucraina, nu pregătim atac asupra altor țări” ma tot gandesc daca asta are probleme grave mintale sau are probleme deosebit de grave mintale!

  Altfel nu isi poate imagina nimeni pe planeta asta cum mii de tancuri, suta de mii de soldati, sute de avioane si artilerie grea care rad de pe fata pamantului orase urcainene – nu inseamna ATAC!

  • ” Noi nu am atacat Ucraina ” este o propozitie scoasa dintr-un context, dar nimic nou, asa fac cur#ele media vestice. Lavrov nu a spus asta

  • Adica, Lavrov a spus ca Rusia a atacat Ucraina. Pe de alta parte Putin a spus ca e o operatiune speciala. Care dintre ei minte?

 13. Se pare ca US stie si foarte posibil ca finanteaza laboratoarele biologice in Ucraina, interesant nu ?

 14. Foarte bun Lavrov ăsta pentru că îți spulberă orice iluzie.
  Ori noi, ori ei.

 15. deci au peste 150000 de soldati in tara vecina, dar nu i-au atacat. s-au dus invitati la un party cu armata si ii mangaie pe crestet. sincer, daca eram de fata, il umpleam de sange pentrul tupeul de care da dovada, il bateam atat de rau ca in veci nu mai aparea pe vreun post. n-avea decat sa ma dea in judecata, mi se falfaie.

  • Da’ ce curajos ești!!!

  • andrei, pleaca in Ucraina si ajuta bravii soldati ucrainieni, daca tot esti asa de pornit impotriva lui Lavrov, care apropo, nu a spus asta. ” Noi nu am atacat Ucraina ” este o propozitie scoasa dintr-un context, dar nimic nou, asa fac cur#ele media vestice.

  • Ia un rudotel inainte sa iesi cu trotineta, ok?

  • Dvs asa procedati dl. Motz? Si, are efect, nu?

  • Domnu’ Bogdan, nu esti decat un ex-comunist prafuit care moare de grija celorlalti. Inca exista optiuni simple pt. tine, si anume Rusia. Poti sa te cari de pe-acuma. Restul ramanem aici cu c#rvele de nato si ue, ca noua asa ne place. J e t.

 16. Iar eu nu m-am nascut.
  Mama e gravidă cu mine in luna a noua si 40 de ani.

 17. Iar Rusia finanteaza hAUR si alte partide patriotarde… iar voi, cei care v-ati „adapat” din intelepciunea cu haurolac rostogoliti de zor orice baliverna rusofila doar pt ca e anti UE si NATO… ar trebui ca cei de la fakebook sa faca un pic de ordine prin conturi!

 18. Rusia e complet rătăcită de civilizație și nu prea ai ce discuta cu primatele trimise la negocieri.
  Lavrov și Putin sunt cam din același aluat, au pierdut complet legătură cu realitatea.
  Este destul de clar că singura soluție este blocarea resurselor care permit Rusiei continuarea războiului, Putin fiind una dintre acestea.

 19. Ca sa vezi „nazbitie ”tancurile rusesti sunt generate pe computer si Rusia nu a invadat Ucraina

 20. Javrov , ai lesa scurta. Nu te lasa stapinul sa molfai nici 🦴.

 21. Dacă se negociază unde trebuie și cum trebuie în maxim 10 zile armata rusă preda armele.

 22. Toata lumea ar trebui sa fie oripilata de atacul asupra unui spital. De aici inainte cred ca confruntarea trebuie escalata la nivelul pe care rusii nici nu viseaza.putin si militarii lui trebuie sa dispara.

 23. Ce naivi sunt oamenii, ce usor sunt de prostit masele si toti arata cu degetul spre Rusia, Putin si Lavrov dar nu realizati ca adevaratii vinovati sunt UE NATO, asa cum au fost dintotdeauna

  • @Bogdan.
   Insisti cu nerusinare, nu vezi ca nu esti binevenit, ca nu te baga nimeni in seama?

  • @Bogdan, pai si altceva decat sa repeti acelasi lucru nu stii? Explica-ne, noua, maselor cum sunt NATO si UE vinovate ca putler omoara civili?

  • Nici în 1956 nu a ocupat Ungaria si in 1968 Cehoslovacia , urma România dar la vremea respectivă s-au opus două țări USA si China. Acum in Ucraina ce face Putin se numește GENOCID ! CUIE Putin si Latrov!

  • Tie cel mai bine iti sade cu cu o lpa in dos.

  • m-asa m atii de tem .bel tu te auzi mai i.diotu le ce spui sau ce gandesti , marsh si da-ti 4 perechi de palme este b.ot si dispa ri de aici ca a pi..cat rubl-a…suntetiout!

 24. Ziaristii lu’ peste nici nu stiu ce sa intrebe. Trebuia sa-l intrebe pe lavrov daca pot si americanii sa faca „operatiune speciala” in Ucraina sau doar rusii au voie? Si cine sunt nazistii din Ucraina, cei 3 milioane de cetateni care au fugit in vest? Si cate tancuri si vehicule au adus in jurul Kievului si ce vor sa faca cu ele?

  • Sa-i fi spus, la fel de serios si credibil, ca exista o comunicare cu extraterestrii si ca si ei isi exprima dezacordul pentru operatiunea speciala.

 25. Parcă îi am in fața pe Năstase ,Ponta ,Dragnea,Tudorel ,etc.
  Aceiași gândire ,aceiași sfidare iresponsabilă.

 26. De la granița estică a Germaniei până la granița asiatică a Rusiei aceiasi mocirlă, pe unde calcă nestingherită cizma rusă. Oligarhi,baroni ,pseudopoliticieni,corupție si popoare analfabete invrăjbite…

 27. Bai bogdane, nu mai vorbi prostii sau ai un neuron scurtcircuitat? Mars la Moscova. De urgenta, Rusia ar trebui suspendată de la ONU și suspendat, pe termen nedeterminat și dreptul sau de VETO.

  • Aline, nu vorbesc prosti, nu stiu ce tot sustineti UE , SUA si NATO, trei entitati al caror singur scop este totalitarismul si controlul total, mascate de fatada unor asa zise libertati si drepturi ale cetatenilor. Este perfect normal ca in lumea asta sa existe mai multi jucatori, China, Rusia, Iran, Coreea de Nord, astfel s-ar ajunge la dictatura vestului. Si da, dintre drumul spre vest si cel spre est, as alege oricand drumul spre Moscova

 28. Ce o sa mai zică țarul cind flota de submarine o sa aibă soarta kurskului…

 29. Aline, nu vorbesc prosti, nu stiu ce tot sustineti UE , SUA si NATO, trei entitati al caror singur scop este totalitarismul si controlul total, mascate de fatada unor asa zise libertati si drepturi ale cetatenilor. Este perfect normal ca in lumea asta sa existe mai multi jucatori, China, Rusia, Iran, Coreea de Nord, astfel s-ar ajunge la dictatura vestului. Si da, dintre drumul spre vest si cel spre est, as alege oricand drumul spre Moscova

  • pai vezi ca esti p.rost? d-aia mananci k.t.kt si la ora asta? s-a subtiat remuneratia? nasol…lasa ca va gasiti voi alta ocupatie usor usor, m,ama voastra de b.olsevici

 30. „Ministrul Apărării din Ucraina susține că Rusia a ucis mai mulți civili decât militari/ UE condamnă ”crime de război odioase” din Rusia”

  Merge propaganda ucraineana ca unsa! Sa smulga lacrimi (de crocodil) Occidentului, pe orice cai.

 31. aceasta invazie seamana leit cu cea a germaniei lui hitler in cehoslovacia. nu s-a invatat lectia? moscova ar trebui atacata imediat.nu se pot face concesii cum s-a facut in 2014. rusia trebuie izgonita din crimeea sau sa plateasca 300 miliarde ptr ocupare.

 32. Bine ca nu isi coloreaza casa alba in tricolor… pana atunci, Rusii isi vad de treaba nestingheriti.
  https://stiridinromania.ro/aerodromurile-din-vest-ul-ucrainei-atacate-de-rusia/