G4Media.ro

Serghei Lavrov și Dmitri Kuleba au ajuns în Antalya, pentru prima întâlnire…

Sursa foto: Twitter / Presidency of the Republic of Türkiye

Serghei Lavrov și Dmitri Kuleba au ajuns în Antalya, pentru prima întâlnire după invazie/ La negocieri participă și ministrul turc, după ce Erdogan a încercat să medieze criza încă de la început

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba au sosit deja în Turcia, pentru o primă întâlnire joi la acest nivel de la invadarea Ucrainei de către Rusia în 24 februarie, relatează France Presse.

Responsabili de la Kiev şi Moscova s-au întâlnit de mai multe ori în acest interval de timp, dar este pentru prima oară când Rusia trimite un ministru pentru discuţii cu privire la această criză.

Dmitro Kuleba a sosit în Antalya (sud) „pentru discuţii asupra încetării ostilităţilor şi încheierii războiului dus împotriva Ucrainei de către Rusia”, a indicat într-un mesaj pe Twitter un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean.

Un responsabil turc a confirmat pentru AFP sosirea lui Serghei Lavrov în Turcia.

Discuţiile între Kiev şi Moscova s-au soldat până în prezent cu mai multe încetări ale focului pe plan local şi cu deschiderea unor coridoare umanitare pentru evacuarea locuitorilor ucraineni din anumite zone, dar Rusia este acuzată de încălcarea acestor acorduri.

Kuleba menţionează într-un video pe Facebook că aşteptările sale de la această întrevedere sunt „limitate”, întrucât Rusia menţine o campanie de bombardamente brutale şi asediază marile oraşe ucrainene.

El a declarat că succesul acestor negocieri depinde „de instrucţiunile şi directivele care i-au fost date lui Lavrov” de către Kremlin.

„Nu-mi pun mari speranţe în ele, dar vom încerca să profităm la maximum” de discuţii cu o pregătire eficientă, a declarat el.

Aceste discuţii ilustrează eforturile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a juca un rol de mediator încă de la începutul crizei.

„Lucrăm pentru a împiedica această criză să se transforme în tragedie”, a declarat Erdogan miercuri.

„Sper că întâlnirea între miniştri va deschide calea unei încetări a focului permanente”, a menţionat el.

Miniştrilor rus şi ucrainean li se va alătura joi dimineaţă şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu, Turcia – membră a NATO – dorind să menţină relaţii solide cu ambele părţi în pofida conflictului.

Aceasta este prima vizită a lui Lavrov în străinătate după ce Occidentul a instituit sancţiuni dure împotriva Rusiei, care l-au vizat şi pe el în mod direct.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Twitter / Presidency of the Republic of Türkiye

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Putin ar fi negociat sub medierea lui erdogan, dar l-a agasat macron. Chiar el spunea ca l-a bătut macron la cap 6 ore…

  2. PS: N-aveți de ce să vă fie frică, pentru că toti sîntem datori cu o moarte #joscenzura.

    MAFIOȚII DIN PNL=PSD TREBUIE EXPUŞI, NU PROTEJAȚI, altfel nu avem nici o şansă. N-am vrut să comentez, dar în afară de vreo 3-4 editoriale mediocre ați cam stat cu mîinile în sîn când ieri practic au subordonat justiția partidelor politice!!!

  3. @effe încă mai/iarăşi merge faza cu ruble convertibile!!!!;
    @R.M. aveți dreptate, n-ai cu cine.