G4Media.ro

Zelenski susține că „la Moscova s-au speriat din cauza interviului meu cu…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski susține că „la Moscova s-au speriat din cauza interviului meu cu jurnalişti ruşi. Aceia dintre ei care pot spune adevărul” / Autoritatea rusă de supraveghere a presei a interzis retransmiterea interviului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacţionat la încercarea Rusiei de a cenzura interviul său acordat unor jurnalişti ruşi independenţi, afirmând că Moscova este „speriată” de jurnaliştii „care pot spune adevărul”, potrivit CNN, citată de Agerpres.

„Oameni puternici ai ţării noastre puternice, astăzi este ziua în care mă conving din nou şi din nou cât de departe suntem de Federaţia Rusă”, a declarat Zelenski în ultimul său discurs video, susţinut duminică. „Imaginaţi-vă, la Moscova s-au speriat din cauza interviului meu cu jurnalişti ruşi. Aceia dintre ei care pot spune adevărul”.

Autoritatea de supraveghere a presei de la Moscova, Roskomnadzor, a emis duminică o declaraţie prin care a avertizat agenţiile de presă ruseşti să nu retransmită sau să distribuie interviul.

„(Ei) au distrus libertatea de exprimare în statul lor, (şi) încearcă să distrugă statul vecin. Ei se prezintă ca jucători globali. Şi ei înşişi se tem de o conversaţie relativ scurtă cu câţiva jurnalişti”, a spus Zelenski, citat de CNN. „Ei bine, dacă există o astfel de reacţie, înseamnă că facem totul bine. Înseamnă că sunt nervoşi”.

Interviul video integral postat pe canalul Telegram al lui Zelenski a cuprins întrebări din partea unora dintre cei mai proeminenţi jurnalişti independenţi din Rusia, între care scriitorul Mihail Zigar, fost redactor-şef fondator al postului de televiziune Dojd, şi Tihon Dziadko, redactorul-şef al aceluiaşi post (https://tvrain.ru/), care a fost închis după lansarea invaziei ruse în Ucraina. Au mai fost prezenţi ziarişti de la website-ul Meduza şi de la cotidianul Kommersant.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Unde putem vedea discursul lui Putin de pe stadion, acolo sa se poata vedea si interviul cu Zelea Fascistu. Nicaieri altundeva.

    • Unde sa-l vezi, trolițki, ca nici rusii nu l-au vazut, ca cica le-a picat serverul.

    • @sa mori tu? – Dupa ce ca esti troll putinist mai esti si pro.st! Da’ tu ce crezi ca dementul de putin a interzis in Romania interviul? Era vorba de rusia, deficientule… pardon, nu m-am gadit ca tu de fapt chiar esti in rusia si nu poti sa-l vezi 😂

  2. Bezna minții !…