G4Media.ro

Zelenski revendică „rezultate tangibile” împotriva armatei ruse în regiunea Harkov

Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP

Zelenski revendică „rezultate tangibile” împotriva armatei ruse în regiunea Harkov

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat marţi că armata Kievului obţine „rezultate tangibile” în regiunea Harkov (nord-est), unde armata rusă desfăşoară o ofensivă din 10 mai, potrivit AFP, transmite Agerpres.

„În regiunea Harkov, forţele noastre distrug ocupantul, rezultatele sunt tangibile”, a afirmat el în discursul său de seară.

De la începutul ofensivei lor, forţele ruse au reuşit să ocupe mai multe localităţi în această regiune situată la frontiera cu Rusia şi a forţat Kievul să trimită acolo întăriri, în timp ce armata ucraineană simte deja lipsa de resurse.

Anterior, Zelenski afirmase că ar putea să fie vorba de un „prim val” al unei ofensive mai largi, destinată în special să captureze Harkovul, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin declarase săptămâna trecută că obiectivul forţelor sale este de a crea o „zonă tampon” în teritoriul ucrainean pentru a pune capăt bombardamentelor în zonele de frontieră ruse.

Purtătorul de cuvânt al forţelor ucrainene în regiune, Nazar Voloşin, a afirmat marţi într-o intervenţie la televiziunea publică că Kievul a reuşit „să stabilizeze situaţia în această regiune, în special în oraşul Vovceansk”, aflat în centrul luptelor.

„Luptele continuă în nordul oraşului Vovceansk şi în sectorul Stariţa. Situaţia este sub control”, a indicat la rândul său marţi după-amiază Statul Major ucrainean.

Volodimir Zelenski a indicat totuşi marţi seara că lupte dificile au loc în continuare în estul ţării, în regiunea Doneţk.

„Sectorul Pokrovsk şi alte sectoare din regiunea Doneţk – Kramatorsk, Kurahovo-rămân într-o situaţie extrem de dificilă în prezet, majoritatea luptelor desfăşurându-se acolo”, a afirmat el.

Potrivit Statului Major ucrainean, în briefingul său de după-amiază, armata rusă menţine „un înalt nivel de intensitate” în sectorul Pokrovsk şi a avut acolo în timpul zilei 27 de tentative pentru a străpunge apărarea ucraineană.

„Situaţia rămâne tensionată, dar sub control”, a asigurat comandamentul ucrainean.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...