G4Media.ro

Zelenski după atacurile ruşilor la Zaporojie: Când cineva vrea să negocieze, nu…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski după atacurile ruşilor la Zaporojie: Când cineva vrea să negocieze, nu procedează astfel / Iar când cineva este un terorist, exact aşa procedează / Cel puţin 14 oameni au murit după atacurile ruşilor la Zaporojie asupra clădirilor rezidenţiale

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un nou discurs, că în opinia sa este evident că Rusia nu vrea pace, ruşii arătând “în fiecare zi şi în fiecare noapte” acest lucru, informează News.ro.

“Vreau să mă adresez celor care cedează manipulărilor Rusiei cu privire la presupusele negocieri, la faptuul că doar negocierile ar putea pune capăt cestui război brutal terorist al ruşilor.

Vrea statul terorist pace? Evident că nu. Dovedeşte asta în fiecare zi şi în fiecare noapte.

Cel puţin 14 oameni au murit noaptea trecută ca urmare a atacurilor ruşilor la Zaporojie asupra clădirilor rezidenţiale. Peste 70 de oaameni au fost răniţi, inclusiv 11 copii.

Sute de familii au rămas fără locuinţe. O rachetă a distrus un bloc întreg, de la etajul unu până la şase.

A fost un atac deliberat. Cel care a dat ordinul şi cei care l-au executat ştiau ce ţintesc.

Doar în acestă săptămână la Zaporojie au jurit cel puţin 43 de oameni în atacuri. Şi au existat şi atacuri asupra Harkivului, Donbasului şi altor oraşe ale Ucrainei… Au fost şi atacuri cu drone iraniene. Atacuri aeriene. Majoritatea vizând infrastructura civilă a Ucrainei şi civili.

Când cineva vrea să negocieze, nu procedează astfel. Iar când cineva este un terorist, exact aşa procedează”, a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a precizat că terorismul “este o crimă care trebuie pedepsită”. “Terorismul la nivel de stat este una dintre cele mai odioase crime internaţionale, care ameninţă nu doar pe cineva în lume, ci întreaga comunitate internaţională.

Dacă teroarea rămâne nepedepsită, dacă teroristul reuşeşte să intimideze atât de mult încât cineva în lume este dispus pur şi simplu să ignore teroarea, atunci aceasta ar fi o pierdere – o pierdere a libertăţii, o pierdere a umanităţii şi o pierdere a democraţiei. Exact asta îşi doreşte Rusia. De aceea are nevoie de toată această teroare – de la atacuri cu rachete la crizele globale provocate de un stat terorist.

Deja acest lucru s-a întâmplat în istorie. Ultima dată când unui alt stat terorist i s-a permis să facă tot ce dorea pentru că puterile mondiale se temeau de teroarea sa a început al doilea Război Mondial.

Acum lumea este unită. Acum toată planeta înţelege de ce duce Rusia acest război. Este un război al Rusiei împotriva tuturor acelor valori care fac oamenii umani şi viaţa paşnică”, a adăugat el.

“Ucraina va câştiga acest război”, a subliniat Zelenski. “Putem elibera tot teritoriul nostru şi putem pune la punct statul terorist. Rusia trebuie pedepsită pentru teroare. Doar asta garantează că nu va creşte la o scară şi mai mare confruntarea şi nu va ajunge şi în alte ţări.

Însă în acest scop trebuie să menţinem unitate maximă – unitatea tuturor oamenilor din lume care preţuiesc pacea, respectă dreptul la viaţă şi sunt suficient de oneşti ca să recunoască: teroarea constantă asupra populaţiei civile reprezintă un refuz evident al Rusiei de a se angaja în negocieri reale.

Drept urmare, este necesară desemnarea oficială a Rusiei ca stat terorist. Este necesară limitrea oricăror contacte economice cu orice cetăţean rus – nu puteţi sponsoriza terorismul.

Avem nevoie de o condamnare clară a fiecărui pas al Rusiei de excaladare a situaţiei – de la atacurile teroriste până la tentativa criminală de anexare a teritoriului nostru. Rezoluţia relevantă va fi discutată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în câteva zile. Vom vedea la vot cine şi cum tratează de fapt teroriştii.

Şi Ucraina are nevoie de ajutor. Este necesar să se accelereze furnizarea unui număr suficient de sisteme eficiente de apărare aeriană pentru Ucraina. Negocierile pentruu astfel de sisteme, negocierile pentru creşterea susţinerii politice, financiare şi pentru apărare a Ucrainei sunt singurul format de negociere posibil care poate aduce cu adevărat mai aproape pacea”, a conchis Volodimir Zelenski.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ești supărici că n-a mers invazia ta genocidară în Ucraina, rusule.