G4Media.ro

Zelenski dispune instalarea de panouri solare pe şcoli şi spitale, în timp…

Sursa foto: Pixabay

Zelenski dispune instalarea de panouri solare pe şcoli şi spitale, în timp ce Rusia bombardează sistemul energetic ucrainean

Kiev, 20 iun /Agerpres/- Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat joi miniştrilor şi autorităţilor competente să instaleze cât mai rapid pe clădirile şcolilor şi spitalelor panouri solare şi instalaţii de stocare a energiei electrice, ca soluţie parţială în faţa deficitului de energie provocat de atacurile ruseşti repetate cu rachete şi drone asupra sistemului energetic al Ucrainei, transmite agenţia EFE.

Zelenski a ordonat de asemenea instalarea unor dispozitive de economisire a energiei electrice în toate clădirile publice şi oficiale, după ce în noaptea de miercuri spre joi Rusia a lansat al şaptelea atac masiv asupra sistemului energetic ucrainean după data de 22 martie, transmite Agerpres.

Noua salvă de rachete şi drone ruseşti a avariat infrastructuri energetice în capitala Kiev şi în alte trei regiuni ucrainene. O termocentrală a companiei private DTEK, deja afectată de bombardamente precedente, a suferit daune severe în noul atac.

„Reparăm ce se poate repara, construim un sistem complex de protecţie cu structuri de inginerie, mijloace de război electronic şi sisteme de apărare antiaeriană”, a mai transmis joi Zelenski, într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare.

Autorităţile au fost nevoite să recurgă la întreruperi programate în furnizarea energiei electrice, în timp ce se încearcă remedierea pagubelor provocate de atacurile ruseşti.

Potrivit lui Zelenski, în urma bombardamentelor succesive cu rachete şi drone, circa jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei a fost distrusă.

La rândul ei, Ucraina îşi continuă atacurile cu drone asupra infrastructurilor petroliere în Rusia. Două rezervoare de combustibil ruseşti au fost incendiate joi într-un astfel de atac, după ce miercuri alte rezervoare ale unei rafinării din provincia rusă Rostov încă ardeau după un atac ucrainean din ziua precedentă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează