G4Media.ro

Zeci de ziariști din presa locală denunță ”tentativa de cenzură” a autorităților…

Zeci de ziariști din presa locală denunță ”tentativa de cenzură” a autorităților în ce privește informațiile legate de epidemia cu coronavirus după ce distribuția cazurilor pe județe a fost secretizată

Peste 20 de jurnaliști și redacții de presă locală denunță ”tentativa de cenzură din partea Grupului de comuniacre strategică” într-un protest postat pe portalul PressHub.

”În numele presei locale din România, jurnaliști și redacții grupate în comunitatea PressHub, protestăm ferm față de ultimele demersuri de la nivel guvernamental, menite să ascundă adevărata dimensiune a răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19 în România”, arată manifestul postat pe portalul presei locale, gestionat de fundații Freedom House.

”Încercarea de a ascunde răspândirea cazurilor pe județe și directivele adresate prefecților, de a nu informa presa, constituie încălcări grave ale libertății de exprimare”, arată ziariștii semnatari.

”Suntem de acord cu necesitatea unei informări corecte a populației, a combaterii fenomenului stirilor neconfirmate și al dezinformărilor, care, în situații de criză cum este cea de acum, provoacă reacții negative și panică. De aceea considerăm că o informare corectă, fără tentativa de a ascunde aspecte ale crizei, este absolut necesara. Mass-media se manifestă ca un partener loial și bine intenționat al autorităților în campania de comunicare pe timp de criză. Tocmai de aceea, considerăm că nu se justifică asemenea decizii de ascundere a realității și de cenzură din partea Guvernului, care provoacă neîncredere și în ultima instanță, reacții de panică în rândul populației. Dorim să ajutăm, suntem determinați să fim în primul rând al efortului conjugat pentru a gestiona criza și de aceea cerem să fim respectati și să nu fim mințiți”, se mai arată în protestul colectiv.

Foto: Pexels.com

Citește pe PressHub.ro lista jurnaliștilor și redacțiilor care au semnat protestul

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

36 comentarii

 1. NU E NICIO CENZURĂ, DATI-O DRACULUI DE MANIPULARE

  ESTE VORBA DE CENTRALIZAREA DATELOR, NU SA DEA FIECARE CE-L TAIE CAPUL. E FOARTE CORECT ASTA

 2. Ce măsuri stupide şi inutile… bine că ştim care sunt cele mai contaminate provincii italiene sau spaniole, dar române nu avem voie… Cine ia deciziile astea??? Cui îi stă mintea la aşa ceva? Terminați cu prostiile şi începeți să testați mai mulți suspecți şi repetați obsesiv să rămână oamenii şi bătrânii în case!!

 3. NUMAI BOUL ĂLA DE ARAB E DE VINĂ!

  • Da ce, crezi ca-i de capul lui? Ii nedreptatesti pe neispravitii locali.

  • Vacă e mă-ta ,tu ești un vițel prost și trist

  • Cu ce-i de vina mă imbecilule ? Că îți zice sa stai dracu în casa și nu mai poti merge la păcănele ?!?
   Handicapații dracu.

 4. Un jurnalist bun își găsește surse bune oricând. Dacă nu ești bun aștepți să fii servit, iar dacă ești rău intenționat denaturezi orice ce este adevărat.

  • Având în vedere faptul ca presa din ultimii ani este în căutare doar de titluri și subiecte senzaționale, bazate pe exprimări „apocaliptice”, mi se pare absolut necesara aceasta soluție. Sunt foarte mulți ziariști „flamanzi” care sunt în stare sa scrie orice pentru un colț de pâine , sunt formatori de opinie pentru mulți „săraci cu duhul” si chiar trebuiesc opriți cumva sa scrie lucruri închipuite, invocând dreptul la libera exprimare. După mine, ar trebui câte ceva schimbat în legislația ce-i privește, ducând chiar spre penal acțiunea acelor ziariști ce defaimeaza, scriu neadevăruri și induc o stare de neliniște în rândul populației prin acestea.

 5. Un jurnalist bun își găsește surse bune oricând. Dacă nu ești bun aștepți să fii servit, iar dacă ești rău intenționat denaturezi orice este adevărat.

  • Asta e un argument idiot. Esti de acord deci ca autoritatile sa cenzureze tot, doar pentru ca un „jurnalist bun isi gaseste surse bune oricand”

  • @caitiff, nu este cenzură. Jurnaliștii pot publica orice.
   Dar sursa oficială rămâne numai una.
   Unde este cenzura?
   Jurnaliști pot culege date de oriunde, nu este interzis.

 6. Hai mucles bai, e stare de urgenta!
  Informatii, drepturi, ciuciu, mai incolo, cind o trece virusu’, 2-3 ani. Pina atunci gata cu prostiile. Treceti toti in arest la domiciliu!

 7. Alături de tembelizor cenzura este cea mai bună metodă guvernamentală de tâmpire a oamenilor !

 8. Există vreun mod, în afara testării, de a-i identifica pe cei care au fost infectați și s-au vindecat ? Conform informațiilor apărute în presă, aceste cazuri de vindecare au loc în număr mare, însă nefiind testate nu sunt incluse în statisticile oficiale.
  Ar fi important și pentru persoanele vindecate, și pentru cei din jur, să știe că nu mai prezintă un risc de contaminare, iar această imunitate dobândită în mod natural ar putea fi folosită de societate. Precum și de cercetarea privind vaccinurile și tratamentele.

 9. Nu știu dacă toți se pot numi jurnaliști. Sunt publicații, precum bzi.ro, care doar caută senzaționalul, chiar și acum , in criza. Deci cenzura apare tot din cauza lor.

 10. Vai dar tocmai rezistenți de casa ai sistemului au devenit nemulțumiți?! Ce lista de doi lei..

 11. Ce presa , ce ziare ma santeti voi ? Toti ati mancat si mai mancati rahat , de la ciuma rosie.

 12. Mars mai cu cenzura voastra, nu este nici o cenzura. Auzi, ziaristii din provincie… Dar ca va-ti autocenzurat de 30 de ani in chestia cu baroni rosi si cu ciuma rosie, nu aveti probleme ?

 13. Jurnaliștii să ia măsuri până nu vine armata si arabu arafat să ne pună gheata pe gât. Vor să ne sugrume nația? Vor arabii sa ne invadeze? Măsuri inumane de a ne stârpi ca pe gândaci? Cât dracului să stăm in case? Ce să mâncăm? Ce să muncim? Cum să rezistăm. De ce nu caută presa în special să afle adevarul adevărat despre cei care au generat acest haos global si care sunt faptasii acestui co-VID? UNDEVA e VID! Unde? Cine? Cum? Oile bete ale lumii orbecaie, adică noi toți iar liderii lumii pun la cale ce? Ni se taie toate drepturile? Avem dreptul de a ne autoizola, de a tăcea, de a crăpa de foame? Nu mai stiu prea bine definiția genocidului. O stiti voi? Nu vreti sa ne trageti în țeapă? Sau ne dati o țeapă ? Doar atât puteți? Jurnaliștii de investigații, alo, vrem adevărul despre tot!

  • Arabul ăla de care zici tu e singurul om care a făcut ceva care funcționează în România după revoluție și e un serviciu care salvează vieți. Asta după ce îngâmfații de la umf cluj l-au trimis la plimbare. Sigur ai minim o cunoștință apropiată sau o rudă cate a fost salvată de ce-a pus pe picioare arabul ăla.

  • Te a lovit strechea, bre? Ia niște diazepam, lasă ma cu ”invazia arabilor’ ‘

  • @Adevărul
   Bă da’prost mai ești ! Nu știu cum dracu poți umbla pe drum în linie dreaptă !
   Cine te ocupa bă, ineptule ?
   …ai dreaqu de cretonoizi

 14. Am dubii ca majoritatea jurnalistilor „de investigatie” chiar vor sa investigheze. Ei vor sa vânda publicatia. Si daca, dupa ce au publicat, îi întrebi ceva sau îi contrazici, nu raspund. Pentru ca tu, cititorule, ai fost bun sa platesti ziarul sau sa vezi reclamele (pe net), dar nu ti-o lua în cap, nu crede ca contezi mai mult de atât.

 15. Stie careva ce e ala ziarist? Eu stiu ca e un strungar,un arhitect,unmedic,un politist.

  Eu daca imi fac un site si-l numesc JURNALUL GLOBULUI, si scriu in e lca pamantu este plat,inseamna ca sint ziarist,
  Daca pe o rulota a mea scriu POLITIA GLOBALA,inseamna ca eu sint politist ?

 16. Nimic nou pe plaiurile mioritice! E lucrul in care statul roman are o foarte bună expertiza și o lunga experienta.

 17. Dacă sunt atât de puține cazuri în România și vindecări pe bandă atunci asta o să îi atragă pe toți românii din străinătate să vină în țară pentru că e bine în România sunt cei mai buni specialiști în vindecarea bolii cu un tratament unic??????

 18. Faceți teste nu mai ascundeți adevărul

 19. Prim ministru trebuia să fie dl Câtul:
  El are destui bani .
  Păi după cum stim aplătit iutela marele licurici și la frații micula .
  Acum o să spună că din cauza lui virus n-are bani de pensii .
  Câte ventilatoare putea cumpăra cu banii aceia ???
  Câteva mii.
  Câtemamii de oameni poate ar fi fost salvați.
  Dar nu .Dl avea alte indicații.
  Ce face diaspora care făcea mitinguri????
  Le multumim pentru toate.

  • Fratii Micula au hotarire de la Curted de arbitraj Internatioal. Procesul a fost pierdut in mod suspect de psd-ul tau drag. Aia doi grasi incepusera se se autoserveasca prin aplicarea de popriri pe conturile intrep de stat (de exemplu Romatsa).

  • Hai mă că-ti dau io un ventilator, să ai. Te umflă ăla de aer, de zici că ești zeppelin. 30 de secunde cu masca pe bot, plutești o juma de oră lipit de tavan.
   Să nu mai zici la nimeni, că n-am decât unu.
   Că tot întrebai câte ventilatoare cumpărai de banii ăia: de unde p..a mea vrei să cumperi, cine îți vinde ?!? Vezi poate te ajută Rovana Plumb, că tot a împrumutat partidul ciuma roșie cu vreo 800 de mii de coco, ca să iasă europarlamentăroiacă. Și a ieșit.
   De banii ăia câte ventilatoare cumpărai ?

 20. Este cenzura clar! Dorim sa știm câte cazuri sunt fără restricții Dacă sunt din carantină, izolare, din comunitate! Vârste, sex, orașe județe Ordinul este de restricționare a pandemiei nu a informațiilor corecte și concrete! Este obligația guvernului și a președintelui! Presedintele trebuie sa vegheze la o informare corectă a cetățenilor! Avocatul Poporului ce face! „Presa trebuie sa fie serioasă si să nu mai prezinte știri cu cuvinte pe modelul :șocant, extraordinar, îngrozitor, etc Modelul de vorbire din engleză nu are aceeași transmitere în limba română! Doamnele prezentatoare de la TV, sa vina îmbrăcate decent și fără fel de fel de grimase că acolo prezintă o știre nu o opinie personală! Știrea o interpretează fiecare individ ascultător! Corect daa! În final cred ca trebuie sa apelam la Președintele României sa pună capăt acestei situații de cenzură ca oamenii pe bună dreptate încep sa se agite E destul această incertitudine dată de situația mondială! Ordonanță nu acoperă dezinformarea și nici lipsa de informare! În plus ne ajută să avem o situație clară și unde să ne situam! Este o realitate.,o luam ca atare și găsim soluții!

  • Bre, ție ți-au mai zis unii că esti prost. De ce vrei musai să confirmi ?
   Sau îi fi și tu vreun” jurnalist” ?

 21. Și cu ce vă ajută bă, presa de kkt, să știți câți sunt din Moldova, câți mitici și câți țigani? Cu ce ajutați voi ? Că dați pe goarnă tot felul de fake news ? Se raportează zilnic câte cazuri sumt, decese, cazuri noi, etc. Ce altceva vreți ? Sau problema e că nu mai aveți ce scrie în fițuicile voastre de sters pe kr ?
  Dreptul la liberă exprimare, sau dreptul de a scoate tromboane pe bandă, ce vă doare de fapt ?
  Cenzură…
  Habar n-aveți ce-i aia cenzura adevărată !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.