G4Media.ro

Zeci de mii de credincioşi au venit să se roage la icoana…

Sursa Foto: Antena 3

Zeci de mii de credincioşi au venit să se roage la icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi astăzi la Mănăstirea Nicula pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni. Este cel mai mare pelerinaj al verii. Procesiunea va începe la ora 12, transmite Antena3.ro

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este importantă peste tot în lumea creștină, dar pentru transilvăneni are o profunzime aparte.

Credincioșii au venit încă de joi și s-au instalat cu corturile sau în zonele apropiate..

La Mănăstirea Nicula sunt pregătiți 25 de preoți pentru spovedanie și 3 preoți pentru împărtășanie, iar la sjuba de duminică și luni va participa Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului.

Ca în fiecare an se vor da sarmale credincioșilor.

Procesiunea va începe de la ora 12, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al orașului Gherla și va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii Nicula.

Procesiunea va fi condusă de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, și de PS Macarie, Episcop-vicar de Ruse.

De la ora 18.00, pe altarul de vară al Mănăstirii va fi săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 00.00.

Sursa: Antena3.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

43 comentarii

 1. E frumos in Evul Mediu ?
  Cat mai costa o ora de misticism ?
  Si va mai intrebati de ce majoritatea are WC in curte.

  • Religia ortodoxa tolereaza atat analfabetismul, cat si coruptia politicienilor, atat timp cat cei in cauza simuleaza supunerea fata de sutana…

  • Un fundamentalist vorbește de normalitate, el chiar se crede normal! Deși crede în duhuri!

  • Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum. Benedicta tu in mulieribus, et benedictus fructus ventris tui Iesus. Sancta Maria Mater Dei, ora pro nobis peccatoribus, nunc, et in hora mortis nostrae. Amen.

  • „Bucură-te Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău, Iisus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi, păcătoșii, acum și în ceasul morții noastre. Amin”.

 2. Să vă băgați icoana fix în … buzunar, buey habotnicilor! :)))))

 3. Au inceput Untold-urile, Neversea-urile si Electric Castle-urile credinciosilor

  • Da si intrarea gratis. Daca stiam ca se dau sarmale , as fi mers si eu.
   Poate sunt sarmale cu etnobotanice

  • Nu e nimic pe gratis. E din din banii tuturor romanilor, inclusiv aia care se duc la concertele alea, care cotizeaza vrand nevrand la bugetul BOR prin intermediul statului. Care BOR oricum nu plateste nicio taxa si nu pare sa aibe vreo resposabilitate financiara fata de stat. Doar o capusa

 4. Ia nu mai mintiti voi despre ce ”profunzime aparte” are pentru transilvaneni. Majoritatea nici nu am auzit de ea.

 5. Strangi oile, le dai 3 sarmale le vinzi iluzia ca dupa ce crapa vor trai vesnic si ninjalaii fac bani de mertzane. Mi se pare foarte corect, pr0st nu e ala care cere, ci ala care da!

 6. Nu ma topesc eu cu religia dar cand vad comentariile de pe aici chiar ca ma apuca scarba.
  E dreptul acestor oameni sa mearga unde vor ei, sa se manifeste cum vor ei si punct.
  La mintea unora daca nu esti curcubeu esti medieval.
  Nu pot sa cer unor ong-isti habarnisti sa inteleaga rolul bisericii in istorie.
  Biserica a avut un rol fundamental in cultura si mentinerea romanismului, mai ales in Ardeal.

  • Au avut un rol determinant in razboaie, vrajitoare arse de vii care nu sustineau religia lor medievala.
   Biserica detine mii de hectare de padure si teren arabil ca doar se ocupa de cultura…
   Sunt niste sarlatani, care merg in mertzane cu 200km/h si care stau la Meriot pe banii oilor.
   Sifoneaza banii statului roman si ar trebui bagati la puscarie.
   Ar trebui impozitati, nu ar mai trebui sa primeasca bani de la stat, oricum platim pentru serviciile lor care ar trebui sa fie gratis!

  • Bine bai culatore, m-ai covins.
   Inteligenta si cultura la nivel „popo”
   Daca in sec xxi vii cu vrajitoare e clara.
   Ce s-ar mai infrupta niste ong-uri din bunurile bisericii.

  • @ gabriel
   Poti sa intelegi rolul bisericii in istorie privindu-l pe patriarhul Kiril cum sta alaturi de Putin.

   La mintea unora, daca nu esti medieval esti „curcubeu”… Penibil

  • Si am uitat ca au mentinut romanismul sifonand la securitate…
   Biserica nu are nevoie de terenuri si paduri, de ce se lupta sa stranga atatea lucruri lumesti daca conteaza sufletul….
   Dintre toate religiile ai nostri sunt cei mai manelisti, cei mai hrapareti! Haur fara numar. Nu aveti nevoie de bunuri, le dati bisericii… Poti sa te uiti la catolici, multi mai decenti ca religie.

  • De buna seama religia a a vut un rol important in istorie. Vezi evul mediu.

  • „Istoria romanilor dezgolita de crucile de pe scuturile voievozilor este egala cu zero. Istoria se face cu biserica!”

  • Există ”meseriaşi” proşti, dar asta nu întinează onoarea şi utilitatea meseriilor. Medicul avid de arginţi, profesorul incompetent şi rudimentar, judecătorul corupt sau inept nu pot fi argumente valide împotriva medicilor, a profesorilor şi a juriştilor în ansamblul lor. În plus, e uşor de constatat, că, fie din nevoia de rating, fie din înclinaţia la modă a ”secularizării”, a ”înfierării” Bisericii şi a credinţei în genere, ziarele jubilează ori de cîte ori dau peste o grasă sămînţă de scandal: o pun în lumină ricanînd, o grădinăresc tandru, o ajută să se răspîndească, toxic, pe ogorul opiniei publice..

  • „Biserica ortodoxa e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit și a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil, încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit în mod egal de înghițirea printre poloni, unguri, tătari și turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare și singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea și ritualurile ei poate fi cosmopolit, socialist, republican universal și orice i-o veni în minte, dar numai român nu e“ (Mihai Eminescu, „Liber-cugetător, liberă-cugetare“, „Timpul“, 2 februarie 1879).

 7. Un fel de Irak

 8. Votanti P..,P.., …….

 9. Deci la untold, e voie, chiar pe sute de euro, iar la Nicula, pe gratis, nu. Bravo Națiune, halal să-ți fie!

 10. Electoraul Pcr ( Usl mai nou)!

 11. Și cum anume se „roagă”, folosind caracterele chirilice, cele mult iubite de beserica ortodoxă în detrimentul alfabetului latin?

 12. Da, mare pelerinaj ortodox intr-o manastire luata de la greco-catolici, cititi despre istoria acestei manastiri si daca aveti ocazia sa o vizitati, priviti biserica veche si chiliile bazilice care stau drept marturie, in rest toate cele bune!

  • In anul 1326, Nicula era o pădure, în care s-a nevoit pustnicul ortodox Nicolae, cel care împrumută numele său pădurii, satului şi mânăstirii. Prima mărturie istorică ce atestă aşezarea monahală este legată de prezenţa unei biserici de lemn, stil maramureşan, cu hramul „Sfânta Treime”, datată 1552. Începând cu 15 februarie 1699, Nicula iese din anonimat, devenind unul dintre celebrele locuri alese de Maica Domnului. Icoana ei, pictată de preotul ortodox Luca din Iclod în anul 1681, avea să plângă timp de 26 de zile, ca o prevestire a tristelor evenimente ce vor avea loc în jurul anului 1700, atât pentru viaţa monahală, cât mai ales pentru întreaga Ortodoxie românească din Transilvania: austriecii il trimit pe generalul Bucow cu tunurile ca sa „convinga” pe ortodocsii romani sa devina greco-catolici..

 13. Religiozitatea este de categoria ‘DSM’ insa inca n-a fost descrisa din motive dolarist-imperialiste.

 14. E ca o canepa nebuna, te fura …

 15. Inca nu s-a stabilit cum facem cand drepturile unora le incalca pe ale altora …

 16. Dilema veche …

 17. Exista un singur adevar si acela e fotonul. Cine nu gaseste nimic biblic in el, poate trece mai departe.

 18. De fapt, toata pseudo-drama teleologica este nascuta dintr-un narcisism adanc al neputintei in fata sortii(HALT cu SIGTERM).

 19. La urma urmei ‘the halting problem’, este demonstrata a fi nedemostrabila …

 20. *La urma urmei, …

 21. **Ce-a fost si ce-a ajuns Isis … Sa nu va mai mirati ca va inchinati la o secta a sectei de secta. (ortodoxism, secta catolica, secta iudaica, secta egipteana, secta asiriana, etc. etc.)

  Dar va las sa halucinati : youtube.com/watch?v=AOs4jGbrXC0

 22. Pana trece, daca trece, de Cenzura, rectific : A se citi : I S I S (G O D D E S S)

  *** … va las sa halucinati __linistiti__ … Auditie placuta ! : *

  • Noi v-am adus la cunoştinţă puterea Domnului nostru Iisus Hristos şi venirea Lui, nu luându-ne după basme meşteşugite, ci fiindcă am văzut slava Lui cu ochii noştri.
   Căci El a primit de la Dumnezeu-Tatăl cinste şi slavă atunci când, din înălţimea slavei, un glas ca acesta a venit către El: „Acesta este Fiul Meu cel iubit, întru Care am binevoit”.
   Şi acest glas noi l-am auzit, pogorându-se din cer, pe când eram cu Domnul în muntele cel sfânt,Tabor.

 23. Ma doare sa va vad ca va agatati de supersitie si pura fantezie ca pisica de copac, asteptata de caine, dar nu consta in puterea mea sa va imputernicesc …

  Oricum ati face, la final va paste ULTIMA CALATORIE, foarte diferita de orice scrie in orice scriptura … ( frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2018.01424/full )

  ( Atentie ! Articol extrem de dificil ! )

 24. *de digerat …