G4Media.ro

YouTube retrage reclamele de la canalele cu conținut anti-vaccin

YouTube retrage reclamele de la canalele cu conținut anti-vaccin

Mai multe canale de YouTube care publică teorii conspiraționiste anti-vaccin nu vor mai câștiga bani din reclame, se arată într-un material BBC. Vineri, YouTube a încetat să mai ofere publicitate mai multor canale populare care promovează astfel de viziuni.

Potrivit BBC, organizația Mondială a Sănătății consideră că teoriile anti-vaccin sunt „în primele 10 cele mai mari amenințări la adresa sănătății globale” în 2019.

YouTube a declarat că a făcut acest pas deoarece multe dintre canalele anti-vaccin promovau perspective „nocive și periculoase.”

„Orice informație eronată asupra subiectelor medicale ne preocupă în mod special”, se arată în declarația YouTube.

Odată cu decizia de a retrage reclamele, YouTube încearcă să facă mai ușor de accesat „conținutul autoritar” care prezintă beneficiile vaccinării și, de asemenea, să stopeze apariția în lista de recomandări a clipurilor video anti-vaccin.

YouTube plănuiește, de asemenea, să creeze „paneluri cu informații” pe pagină unde sursele bibliografice folosite să fie afișate, iar oamenii să poată verifica dacă informațiile care apar în materialele video sunt corecte factual sau nu.

În declarația YouTube se mai spune: „Ca multe schimbări algoritmice, aceste eforturi vor fi graduale și vor deveni mai exacte în timp”.

Decizia YouTube vine în urma comentariilor pe care profesorul Dame Sally Davies, consilierul Ministerului Sănătății din Marea Britanie, a criticat rețelele de socializare pentru că alimentează frica de vaccinuri.

„Miturile rudimentare despre pericolul vaccinurilor care se propagă pe rețelele de socializarea sunt unul dintre motivele pentru care părinții nu își vaccinează copiii împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului”, a declarat Dame Sally.

Decizia YouTube vine în urma cererilor mai multor companii care nu vor să se afișeze alături de un conținut care promovează o perspectivă anti-vaccin. Mai multe companii și-au retras reclamele până când YouTube nu va rezolva situația. (Sursa BBC)

Sursă foto: Pexels.com

NOTĂ Robert Ciobanu este bursier al Fundației Konrad Adenauer în parteneriat cu G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează