G4Media.ro

WSJ: Iranul evacuează comandanți Hezbollah și ai Gărzilor Revoluționare din Siria, pe…

Sursa foto: ANWAR AMRO / AFP

WSJ: Iranul evacuează comandanți Hezbollah și ai Gărzilor Revoluționare din Siria, pe fondul temerilor de represalii israeliene

Iranul se pregătește în prezent pentru o potențială ripostă israeliană împotriva teritoriului său sau a reprezentanților săi, în urma atacului cu rachete lansat duminică de Teheran asupra Israelului, a relatat miercuri Wall Street Journal (WSJ), citat de Jerusalem Post.

Ca parte a acestor pregătiri, Iranul ar fi îndepărtat din Siria înalți responsabili ai Hezbollah și ai Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC).

Acest lucru vine pe fondul presiunilor exercitate de SUA și Europa asupra Israelului pentru a răspunde într-un mod care să prevină o nouă escaladare după atacul cu rachete și drone al Teheranului din weekend.

Se pare că Iranul pregătește în prezent atât mijloace militare, cât și non-militare pentru diferite scenarii ale unui posibil atac israelian. Miercuri, marina iraniană a escortat nave comerciale iraniene prin Golful Aden și Marea Roșie.

În plus, Teheranul a inițiat evacuarea personalului din siturile din Siria cu o prezență semnificativă a Corpului său de Gardieni ai Revoluției Islamice, potrivit unor oficiali și consilieri sirieni și iranieni.

Ofițerii de rang mediu din IRGC și Hezbollah se relochează

Ofițerii de rang mediu ai IRGC și Hezbollah se relochează din pozițiile lor inițiale din țară în diverse locații fără documente, după cum a relatat WSJ, citând oficiali sirieni din domeniul securității.

Israelul a afirmat că va răspunde, declarând că este „doar o chestiune de cum”, nu „dacă”. Cu toate acestea, oficialii americani își exprimă îngrijorarea că o contraofensivă israeliană ar putea exacerba tensiunile regionale. Aceștia au sugerat că ar accepta o invazie terestră israeliană la Rafah în loc să lovească Iranul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...