G4Media.ro

Warren Buffet, ”oracolul din Omaha”, pariază pe Big Pharma şi investeşte aproape…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Warren Buffet, ”oracolul din Omaha”, pariază pe Big Pharma şi investeşte aproape șase miliarde de dolari în patru producători de medicamente

Holdingul Berkshire Hathaway Inc, controlat de renumitul investitor american Warren Buffett, denumit popular „oracolul din Omaha”, a informat luni că a început să investească în acţiunile a patru producători de medicamente, mizând pe o industrie care va profita atunci când lumea va începe să iasă din pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Într-un document care detaliază participaţiile deţinute la companiile americane la data de 30 septembrie 2020, Berkshire Hathaway a dezvăluit că deţine noi acţiuni în valoare de 5,7 miliarde de dolari la companii farmaceutice, inclusiv câte 1,8 miliarde de dolari la Abbvie Inc, Bristol-Myers Squibb Co şi Merck & Co şi acţiuni în valoare de 136 milioane de dolari la Pfizer Inc.

Aceste informaţii sugerează că Warren Buffett şi managerii săi de portofoliu Todd Combs şi Ted Weschler cred că există valoare în acţiunile companiilor farmaceutice. În mod normal, Warren Buffett se ocupă de unul singur de investiţiile mari din portofoliul de acţiuni al Berkshire Hathaway evaluat la 245,3 miliarde de dolari.

„COVID-19 ne-a făcut să privim altfel sectorul sănătăţii. Acest sector a devenit mai eficient pe măsură ce marii producători de medicamente încheie parteneriate cu rivalii mai mici dar mai inovatori. Însă va fi întotdeauna nevoie de companii cu operaţiuni importante în domeniul producţiei şi distribuţiei, inclusiv în cazul vaccinurilor cu utilizare globală”, spune James Armstrong, preşedintele Henry H. Armstrong & Associates, care deţine acţiuni la Berkshire.

În paralel, în trimestrul al treilea al acestui an, Berkshire Hathaway a preluat o participaţie de 276 milioane de dolari la compania de telefonie mobilă T-Mobile US Inc. dar a vândut o participaţie de 1,3 miliarde dolari la grupul de distribuţie Costco Wholesale Corp, şi de asemenea şi-a redus participaţiile la patru bănci: JPMorgan Chase, Wells Fargo, PNC şi M&T.

Berkshire are peste 90 de divizii printre care asigurări auto Geico, căi ferate BNSF şi îngheţata Dairy Queen.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cu siguranță că și idiotul satului din Pizdești ar „paria pe Big Pharma” dacă ar avea ce. În orice caz, cam asta e morala istoriei pandemiei de Covid.

 2. Cam tarziu, oracole din omaha… Eu daca aveam banii tai cumparam actiuni la companii de vaccinuri inca din aprilie… Iar in mai investeam in fabrici de masti si costume de protectie.

  • Exact de aceea nu esti tu oracol. Insul face investitii de cand se stie si are un randament mediu de 17% pe cand bursa avea o crestere medie de 10%,=.

   PS. In investitii nici odata nu este prea tarziu daca investesti cu cap.

  • Nu este nici oracol nici clarvazator este decat un om bine informat. Daca milioanele le faci prin intuitie si multa munca , miliardele le faci prin informatia bine remunerata!

  • Tu ai fi inventat teleportarea si zborul cu viteze supra-luminice – daca ai fi avut bani. Atat de destept si totusi nu ai bani. O fi oculta mondiala?

 3. Warren Buffett, the wizard of capitalism.

 4. 30.08.1930-17.11.2020 Warren Buffet. 90 ani batuti pe muchie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.