G4Media.ro

Vot istoric în SUA: Camera Reprezentanților îl destituie pe George Santos pentru…

Sursa foto: Stefani Reynolds / AFP

Vot istoric în SUA: Camera Reprezentanților îl destituie pe George Santos pentru încălcări ale eticii

Parlamentarii americani au votat vineri pentru destituirea lui George Santos, politicianul care a mințit pentru a ajunge în Congres și care a fost pus sub acuzare pentru că și-a finanțat stilul de viață luxos cu bani furați de la donatori, transmite agenția AFP.

Republicanul newyorkez – care a fost demis printr-un vot copleșitor susținut de peste 100 de colegi de partid – este doar a treia persoană care se alătură galeriei de deputați expulzați de la Washington de la Războiul Civil încoace.

Rezoluția, depusă de președintele Comisiei de etică a Camerei, Michael Guest, a fost adoptată cu 311-114 voturi.

Rezoluția avea nevoie de o majoritate de 2/3 pentru a fi adoptată.

Un reportaj al New York Times din decembrie anul trecut a dezvăluit că Santos a mințit în legătură cu elemente cheie din CV-ul său de candidat, inclusiv că a absolvit Baruch College și New York University și că a lucrat la Citigroup și Goldman Sachs, potrivit Axios.com.

Articole ulterioare ale presei au scos la iveală finanțe personale și de campanie dubioase, datorii din trecut și probleme juridice, precum și o varietate de scheme frauduloase și afirmații fictive.

Santos a fost pus sub acuzare în luna mai pentru 13 capete de acuzare, inclusiv pentru fraudă electronică și spălare de bani. În octombrie, acesta a fost acuzat de încă 10 infracțiuni, inclusiv fraudă cu carduri de credit și furt de identitate în formă agravantă. El a pledat nevinovat la toate acuzațiile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...