G4Media.ro

Vot final în Camera Deputaților la moțiunea simplă a PSD, intitulată „Agricultura…

Sursa Foto: Facebook

Vot final în Camera Deputaților la moțiunea simplă a PSD, intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”

Camera Deputaţilor va da votul final, miercuri, la moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, transmite Agerpres.

Moţiunea, intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”, a fost dezbătută luni de deputaţi.

În favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

PSD susţine, în moţiune, că este obligatoriu ca ministrul Oros să plece urgent din funcţie, acuzându-l pe acesta că, după 17 luni de guvernare, nu a învăţat nimic şi agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza „incompetenţei şi amatorismului” de care acesta a dat dovadă.

Semnatarii moţiunii i-au transmis ministrului Oros că munca în agricultură „nu e la patru ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept”, ci cu „sudoare, cu nelinişti, cu griji, cu mâini crăpate, cu lacrimi uscate pe obrajii trişti, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoşească!”.

„Dumneavoastră, oare, aveţi sufletul legat de glia acestei naţii? Sau l-aţi vândut pe doi arginţi intereselor celor care îşi doresc distrugerea agriculturii României? Răspunsul îl ştiu toţi fermierii, producătorii şi agricultorii români: prin tot ceea ce aţi făcut demonstraţi că sunteţi cel mai mare dăunător al agriculturii româneşti! Şi pentru asta este obligatoriu să plecaţi urgent din funcţia de ministru”, afirmă parlamentarii PSD.

La dezbateri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a spus că România pierde, anual, un miliard de euro din cauza modului „bolnăvicios” în care a fost păstorită agricultura de către guvernarea PSD.

„Oamenii, fermierii, au înţeles demult că PSD minte, învrăjbeşte, dezinformează şi manipulează. Aţi călărit agricultura României timp de 22 de ani distrugând aproape tot. Acum, precum lupii îmbrăcaţi în blană de oaie, vorbiţi despre problemele agriculturii acumulate în ultimii 30 de ani, agricultură pe care PSD a pus-o pe butuci, şi aşteaptă ca eu, ca noi, să facem minuni într-un an şi jumătate, an de criză sanitară, lovit de fenomene meteo nevaforabile”, le-a transmis Oros reprezentanţilor PSD.

De asemenea, el a precizat că niciun crescător de animale mic sau mare, care creşte porc pentru consum sau pentru comercializare, şi care respectă regulile minime pentru controlul şi combaterea pestei porcine africane nu va avea de suferit, adăugând că PSD îşi exprimă o „falsă îngrijorare” pentru ţăranul român.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Baliverna, si votez motiunea impreuna cu πsdistii si fratii mei AURolaci.

  2. Stiti cum ar fi in alta tara, in alt ziar, in alt website? La sfarsitul acestei notite, ar veni un specialist in agricultura, politici in agricultura si ar comenta, mi-ar face mie, cetatean stresat, lucrand in sa zicem IT dar caruia ii pasa, in general, o analiza.
    In comunism am trecut iernile cu ce gaseam in piete, eram vegetarieni fara sa stim, ;). Acum, multi ne-am covins ca produse de buna calitate ne asigura luxul de zi cu zi, luxul unui restaurant cu stele, poate mai mult decat orice altceva. Apreciati munca taranului din jurul oraselor, al celor ce asigura grane, fructe, legume, carne, lapte. ”Luxul” meu sa fie viata lui buna. Puneti Romania pe harta Europei cand vine vorba de multe dar si cand vorbim de agricultura, potential exista, dar dati oamenilor care au grija de hrana moastra un sens sa faca si sa faca bine. Habar nu am care este situatia in agricultura si cum nu primesc comentarii profesionale, ma bazez pe unele comentarii de pe site, ;).

  3. tot io’ Ion din Glanetasii de Sus. dom’ne, astia o pun de o motiune, baba se piaptana cu sau fara virus si unii, taranii trebuie sa munceasca din greu? normal, e startul campaniei de primavara si nu trebuie ratat. acum e nevoie de tot si de toate resursele umane de la vladica pan’ la opinca. trebuie facut ceva cu sistemul de irigatii, restartat refacut de urgenta in punctele fierbinti ale tarii. seceta bate din nou la usa teribil si nu e timp de discutii, planuri frumoase pe computer in pauarpoint. daca functionarii is inca pesedisti si imobilisti afara cu ei rapid, chiar nu mai e timp de baliverne, ezitari, prosti si proaste. gata. stop joc domnule ministru, accelarati va rog cu toate greutatile imaginare sau reale.