G4Media.ro

Volvo Cars iese pe bursă: Oferta publică iniţială evaluează producătorul auto până…

Volvo Cars iese pe bursă: Oferta publică iniţială evaluează producătorul auto până la 23 de miliarde de dolari / Ar deveni una dintre cele mai valoroase listări din acest an, din Europa

Compania suedeză Volvo Cars, parte a grupului chinez Geely, a anunţat luni că oferta sa publică iniţială va avea un preţ de 53-68 de coroane suedeze pe acţiune, evaluând producătorul auto până la 23 de miliarde de dolari, aceasta urmând să fie, probabil, una dintre cele mai valoroase listări efectuate în Europa în acest an, transmite Reuters.

Volvo Cars, care a petrecut anii de când se află în proprietate chineză consolidându-şi poziţia pe piaţa premium, a afirmat în această lună că intenţionează să atragă 2,9 miliarde de dolari prin intermediul unei oferte publice iniţiale şi listarea acţiunilor sale la bursa Nasdaq Stockholm.

Surse apropiate situaţiei au declarat luna trecută că Geely a fost în discuţii avansate cu băncile pentru a lista compania suedeză în următoarele săptămâni, urmărind o evaluare de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Producătorul auto a afirmat într-un comunicat că oferta sa va evalua compania, producătoare a unor modele precum SUV-ul high-end XC-90, între 163 miliarde şi 200 miliarde de coroane şi că acţiunile vor intra la tranzacţionare pe 28 octombrie.

„Cred că avem un interes foarte puternic, în special din partea investitorilor nordici”, a declarat Hakan Samuelsson, director executiv al Volvo, la o conferinţă de presă convocată pentru prezentarea prospectului ofertei.

Compania cu sediul în Göteborg, care a declarat că profitul operaţional din ianuarie-septembrie (EBIT) a crescut la 16,6 miliarde de coroane de la 3,6 miliarde în aceeaşi perioadă a anului trecut, a afirmat anterior că proprietarul Geely va rămâne cel mai mare acţionar al său după listare.

Sursa foto: Volvo.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Nu s mare cunoscător al bursei, dar din ce am citit pe internet , in momentul in care o companie se listează la bursa, jocurile din culise sunt deja făcute…vor cumpăra acțiuni niste fazani care probabil se vor îmbogăți ceva, dar și mai mult îi vor îmbogăți pe cei „din spate”. Așadar pe chinezi.
  Dar după cum am zis, nu mă pricep. Poate știe cineva sa explice mai bine…

 2. S-a dus si Volvo…Totul a inceput prin 2015-2016 cand in materialele publicitare nu erau prezente decat femeile director / sefi de departament si/sau designerii legebete. Serios. Mergeti pe site la Volvo si uitati-va cu atent la pozele publicitare: doua „ele” cu un „el” subtire, colorat si sters, fara pic de masculinitate. Orice poza cu interiorul masinii e cu o femeie la volan. Curentul feminist a distrus compania mai departe, din 2019 Volvo anuntand ca va limita viteza maxima a masinilor lor la 160km/h pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice. Probabil vom vedea o linie de gama „Greta” acus. Intre timp lucrurile au continuat in jos, feminismul si legebetismul acaparand tot mai mult Volvo Cars desi e sub tutela chinezeasca – Geely.

  Ultimul bastion suedez a ramas Volvo Trucks. Dar nu stim cat timp.

  • In 2019, Volvo achieved record sales for the sixth year in a row, with 705,452 cars sold.
   Lasa LGBT pentru alte discutii,

  • Da da, s-a dus cum nu?
   S-a dus direct la douăștrei dă melearde!

   Cât de capsoman poți să fii ca să-ți petreci viața în pușcăria ideologiei…

  • Ești complet pe arătură. Limitarea vitezei s a făcut la 180 km/h pentru siguranța. Ajunge viteza aia pentru in șofer. Pozele de prezentare sunt cat se poate de faine, bun gust și rafinament, nimic altceva.