G4Media.ro

Vladimir Putin, mesaj de felicitare către autointitulata Republică Populară Lugansk: Rusia „va…

Vladimir Putin, mesaj de felicitare către autointitulata Republică Populară Lugansk: Rusia „va apăra independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a republicii”

Preşedintele rus Vladimir Putin a felicitat joi autointitulata republică populară Lugansk (RPL) pentru cea de-a opta „aniversare a declaraţiei de independenţă” şi l-a asigurat pe liderul separatist prorus al acestei regiuni din estul Ucrainei, Leonid Pasecinik, că Rusia va apăra „suveranitatea” acestui teritoriu, recunoscut numai de Moscova, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Cetăţenii RPL sărbătoresc astăzi (joi – n.r.) această aniversare în condiţii dificile, apărându-şi patria cu arma-n mână. Sunt sigur că, în colaborare cu forţele noastre, vom apăra independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a republicii”, a susţinut Putin în scrisoarea sa de felicitare.

Liderul de la Kremlin a apreciat că acordul de pace, cooperare şi ajutor reciproc între Rusia şi aşa-zisa RPL, semnat la 21 februarie, după ce Moscova a recunoscut unilateral „republicile” proruse Lugansk şi Doneţk, „va servi drept bază sigură pentru întărirea legăturilor de frăţie şi alianţă între ţările noastre”.

„Primiţi sincerele noastre felicitări cu ocazia Zilei republicii populare Lugansk. Vă doresc sincer sănătate şi succese, iar tuturor locuitorilor din Lugansk, (le doresc să dea dovadă de) vitejie, curaj şi tenacitate în lupta lor pentru un viitor în pace şi securitate”, a continuat Putin.

Autoproclamata republică populară Lugansk şi-a declarat „independenţa” la 12 mai 2014, la o zi după „republica populară” Doneţk, după dezacorduri faţă de protestele proeuropene care aveau loc la Kiev şi care au dus la înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Ambele „republici” au fost recunoscute de Rusia cu doar trei zile înainte ca Moscova să lanseze invazia împotriva Ucrainei vecine.

Sursa foto: Kremlin.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Mai bine ti-ai vedea de dictatura ta care se clatina ca vin obuzierele SUA acum peste asa zisele republici staliniste!

  • cam cum a aparat-o si pe a Ucrainei sau Georgiei si Moldovei cu care chiar avea semnate tratate in care se angaja la asta.

   deci daca spune rusia ceva, pregateste-te de opusul a ce a promis !
   ca la ei prietenia dureaza doar pana de dai camasa de pe tine de buna voie.
   dupa aia vin ei sa o ia cu forta si te mai si omoara ca nu zici mersi !!!

   zici rusi si tragi apa.

 2. Sa ne căcăm pe voi de orci.

 3. La 1 mld € pe zi/operatiune militara + sanctiuni, se puteau muta toti rusii din cele 2 regiuni independente in case noi in Rusia si costa si mai putin si nici nu erau atatia morti.Dar un lider echilibrat inconjurat de consilieri experti in strategie prefera solutia mai proasta, pardon mai buna …