G4Media.ro

Vladimir Putin doreşte relaţii mai strânse între fostele republici sovietice / A…

Sursa foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin doreşte relaţii mai strânse între fostele republici sovietice / A evitat să facă vreo mențiune legată de Ucraina și Georgia, state care s-au retras din CSI

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat marţi un apel la legături mai strânse între fostele republici componente ale Uniunii Sovietice, la 30 de ani după dezmembrarea acesteia, transmite Agerpres, care citează dpa.

La Summitul informal al liderilor ţărilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), desfăşurat la Sankt Petersburg, Putin a spus că în ultimele decenii multe lucruri s-au schimbat dramatic, potrivit unei declaraţii a Kremlinului.

Fondarea CSI, în decembrie 1991, a fost motivată de problemele economice şi de securitate cu care se confruntau ţările vizate, a susţinut liderul rus.

”Trebuie să spun că relaţiile care au fost păstrate din timpul Uniunii Sovietice au jucat, în general, un rol pozitiv”, a adăugat Vladimir Putin.

El a evitat să facă vreo menţiune legată de Ucraina, care s-a retras din CSI în semn de protest faţă de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, în 2014, sau de Georgia, care de asemenea s-a retras din organizaţie după ce a fost atacată de Rusia, în 2008.

Moscova a prezentat la începutul lunii decembrie o listă cu propuneri pe care doreşte să le negocieze cu Occidentul, printre care şi promisiunea că NATO va renunţa la orice fel de activitate militară în Europa de Est şi Ucraina.

Printre aliaţii Rusiei din rândul fostelor republici sovietice se numără Belarus, Kazahstan şi Armenia.

Sursa foto: Kremlin.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Dacă e aşa bine în CSI, de ce tot pleacă ţările? CSI e o glumă, de-asta sunt invidioşi ruşii pe UE.

  • Zi-mi un popor care-i iubeste pe rusi.
   Zi-mi un loc pe planeta asta unde au fost rusii și oamenii de acolo le sunt recunoscători .

  • Da’ țările baltice? Și pe astea le-a uitat.

  • Dar dacă este așa bine in UE , de ce a fost BREXIT și urmează curând POLEXIT ori HUNEXIT , sau dacă dă Bunul Dumnezeu
   ROMEXIT !

 2. Problema este: noi europenii, americanii si ceilalti urmasi, va trebui sa fim foarte atenti cu viitorul nostru, avand in vedere expansiunea agresiva asiatica, numai prin unitate (inclusiv rusii), vom reusi !

  • Rusia ta va deveni vasal al Chinei, Putin va scoate Rusia din SWIFT, demonstrând definitiv că Rusia e o ţară asiatică, nu europeană.

  • Tu ești european, bă 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 3. Problema este ca noi europenii si ceilalti urmasi, va trebui sa fim foarte atenti cu viitorul nostru, avand in vedere expansiunea agresiva asiatica, numai prin unitate (inclusiv rusii), vom reusi !

 4. Au strâns relațiile în perioada sovietelor atât de bine că toate țările membre n-au știut cum să scape mai repede de strânsoare .

  E absolut incredibil faptul că acești torționari ai libertății NU AU capacitatea sa se întrebe „de ce frații și surorile de sânge
  din Ucraina fug de noi ca dracu de tămâie” ?????? De ce țările vecine nu vor să facă alianțe cu noi și fug de noi rupând pamantul??????? De ce aproape 50% din tinerii ruși vor să plece din Rusia???????

  • Întrebarea cu cei 50% din tineri care vor să fugă din țară … n-ar trebui să și-o pună mai întâi România ?

 5. Întotdeauna Rusia a avut relații mai constrânse cu fostele republici.

  • Iar stăpânii tai amerloci au avut relații de prietenie cu multe tari. Mexicului, vecinul lor, i au furat jumate din teritoriu, Coreea, Vietnam, Irak, Afganistan, Europa de Est. PE TOATE LE AU CUCERIT. SAU AU 8NCERCAT😀

  • Daca nici acum nu e clar: cine e rusofil injura usr.
   Alegerea e intre usr si vest sau usl si est. E atat de simplu.

  • Bine Gao Zar, mută-te in Rusia dacă nu-ți plac europenii și americanii. Să ne scrii de-acolo (dacă poți)

 6. 😄… Eventual, Putin va pune armata rusă să „strângă” relațiile cu fostele state sovietice…

 7. Polonia si Ungaria s-au dezvoltat imens, in urma apartenentei la UE si NATO. Daca nu le-ar place, ar pleca. Numai, ca ele vor sa suga la doua oi. Sunt tari comuniste prin gena.
  Ati uitat cand in 1990, USA a sters datoria externa a Poloniei de 40 miliarde de dolari?
  Insa americanii o sa ia teapa cu Ungaria si Polonia, asemenea Greciei.
  Noi i-am asteptat 45 de ani si degeaba…