G4Media.ro

Vladimir Putin a cerut ”demilitarizarea, denazificarea și statutul neutru al Ucrainei” pentru…

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Vladimir Putin a cerut ”demilitarizarea, denazificarea și statutul neutru al Ucrainei” pentru a pune capăt războiului/ Condițiile au fost transmise în convorbirea de luni cu Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a vorbit la telefon, luni seară, cu Vladimir Putin cerându-i acestuia să respecte dreptul internațional și protejarea protecției populației civile, precum și acordarea de ajutoare, în conformitate cu rezoluția Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, se arată într-un comunicat al Palatului Elysee.

Președintele francez a reiterat solicitarea comunității internaționale de a pune capăt ofensivei ruse împotriva Ucrainei și a reafirmat necesitatea implementării unei încetări imediate a focului.

Emmanuel Macron a cerut să se respecte pe teren următoarele:

 • oprirea tuturor atacurilor împotriva civililor și locuințelor acestora;
 • conservarea întregii infrastructuri civile;
 • asigurarea drumurilor principale, în special a drumului de la sud de Kiev.

În replică, președintele Putin și-a confirmat disponibilitatea de a se angaja în aceste trei puncte, conform administrației prezidențiale de la Elysee, și a fost de acord să continuie dialogul cu președintele Emmanuel Macron.

Totodată, Vladimir Putin a enumerat condițiile necesare pentru rezolvarea situației din Ucraina, a informat Kremlinul citat de agenția de presă rusă de stat RIA Novosti. 

Liderul Rusiei a subliniat că acest lucru este posibil „doar dacă interesele legitime ale Rusiei în domeniul securității sunt luate în considerare necondiționat” și a impus următoarele condiții:

 • ”recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei;
 • demilitarizarea și denazificarea statului ucrainean;
 • asigurarea statutului neutru al Ucrainei”, transmite RIA Novosti.

Context

Macron l-a sunat pe Putin „la cererea” omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, cu care a discutat „de mai multe ori în ultimele ore”, a adăugat preşedinţia franceză.

Această discuţie a fost a doua între Macron şi Putin de la începutul invaziei ruse din Ucraina, la 24 februarie. Ei au mai vorbit joi, înaintea unui summit excepţional al UE la Bruxelles.

În convorbirea cu Zelenski, Macron „a salutat din nou simţul responsabilităţii arătat de preşedintele ucrainean în perspectiva negocierilor care încep şi chiar în timp ce Ucraina este agresată de Rusia”, mai subliniază Palatul Elysee în comunicatul său, transmite Agerpres.ro.

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

33 comentarii

 1. Toarsu putin încă nu esti învingător bre. Pagubele produse în Ucraina cine le plătește? Ce militarizare ai gasit în Ucraina, ai gasit hipersonicele după care umbli de 20 de ani?

  • Pe cele din Palestina cine le plateste? Cine e prostul scolii, cu ciunga in par? Cine a trimis 450 de milioane de euro azi Ucrainei?

   Si de unde crezi tu ca au Franta si Germania banii astia?

   Complet fara legatura: mancarea aia din carrefour, facuta doar din carne procesata, care efectiv nu se gaseste in Franta, e buna?

   Si mai fara legatura: de ce crezi ca UE s-a bagat in fata, pentru ca avioanelor europene sa li se inchida spatiul aerian rus, in vreme ce americanii nu au facut la fel?

   E o ierarhie a prostilor, si tu esti penultimul pe scara lucrurilor. Peste 10 ani, cand Kosovo/Chiv se va muta la Tg Mures, vei capata medalia de aur.

  • Hai că la furat și la mâncat c’at voi bolșevicii sunteți de departe cei mai tari 😂😂😂

 2. ”recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeei” – cred ca e inceputul unei negocieri, ar putea Zelenski sa ii arunce acest os sceleratului, oricum e aproape imposibil pentru Ucraina sa ia Crimeea inapoi. Oricum Rusia s-a umplut de ridicol, armata lor e jenanta, nu mai sperie pe nimeni, au ajuns paria international. Se descurca Ucraina fara Crimeea.

 3. Și Alaska.

 4. ”r.ec.unoașt.erea s.u.ve.ranității Rusiei asupra C.rimeei” – cred ca e inceputul unei ne.g.ocieri, ar putea Zelenski sa ii arunce acest os s.celeratului, oricum e aproape imposibil pentru Ucraina sa ia C.rimeea inapoi. Oricum Rusia s-a u.mplut de ri.d.icol, armata lor e jenanta, nu mai sperie pe nimeni, au ajuns paria in.ternational. Se de.scurc.a Ucraina fara C.rimeea.

 5. Deci nu s-a schimbat nimic de acuma 5 zile…..nu se debarasează de prostia lui……

 6. Dezaxatul Putin călare pe un popor rus plin de idioți care tac precum bovinele. Ridicați -va ,ba ,și dați de pământ cu piticu ‘ ăsta ghebos !Mai mare rușinea să stați preș și ghebosul să calce sufletul vostru!

 7. Cred ca s-ar multumi cracanatul doar cu Crimeea, nu mai stie cum sa iasa din haznaua in care a intrat !

  • De fapt, ii este frica sa nu fie inchis (varianta buna) sau omorat (varianta proasta… pentru el) 😉

 8. (D)ezaxatul Putin călare pe un popor rus plin de (i)dioți care tac precum bovinele. Ridicați -va ,ba ,și dați de pământ cu piticu ‘ ăsta ghebos !Mai mare rușinea să stați preș și ghebosul să calce sufletul vostru!

 9. De-za-xatul Putin călare pe un popor rus plin de
  tontalai care tac precum bovinele. Ridicați -va ,ba ,și dați de pământ cu piticu ‘ ăsta ghebos !Mai mare rușinea să stați preș și ghebosul să calce sufletul vostru!

 10. I se spune rudotel.

 11. Nebunul de Putler are o pereche de doiari in mana si joaca la cacialma, se comporta ca si cum ar avea chinta royala! 😀
  Unde mai pui ca i-au blocat si banii, asa ca nu-l vad bine. Cand or ramane rusii fara bani, mancare si vodka o sa fie fugarit prin subsolurile Kremlinului ca un sobolan, cu lopetile.

  • Marea resetare, Build Back Better, nu au niciun farmec și profitul e prea mic fără Rusia. Rusul suparat o sa dispară ca Hitler în Argentina.

 12. Va plati 10 ani cel putin pagubele materiale si mortii. Rusia va iesi din acest cleste al natiunilor doar platind.

 13. Hai ca maine renunți si la crimeea numai sa te numească pe tine invingator

 14. În curând rusii vor promova ca măsură de redresare a economiei schimbarea monedei naționale- rubla cu cea a Botswana.

 15. La ce servicii de informații are, dacă erau cu adevărat forțe naziste sau chiar influențe putea să spună cu subiect și predicat la întâlnirile cu președinții de state. În Crimeea tot naziști erau?

 16. Au scos din lac un paznic mort,
  Râdeau nebunii ca nebunii,
  Și clopote trăgând de mort
  Vreo doi s au spânzurat de funii!

 17. De unde ați scos chestia asta „Palatului Champs Elysee”?
  Este bulevardul Champs Élysée (Avenue des Champs-Élysées) și Palatului Élysée.

 18. Nimic despre Donbas? Nimic despre retragerea Nato din tarile din estul Europei? I-au scazut pretentiile lui Putin?

  • Marele strateg care a supervizat personal „operatiunile speciale” a constatat cu stupoare ca „cea mai puternica armata a lumii” e o gloata care circula haotic prin Ucraina de 5 zile,pierzand bani si vieti de soldati rusi fara rost.E drept ca fortele de ocupatie in general au un moral mai prost decat cei care lupta pentru tara lor si care vor sa razbune mortile compatriotilor,dar indiferent daca va castiga acest razboi Rusia s-a umplut de penibil si saracia care se va abate asupra ei va aduce un vanticel de schimbare.

 19. Obsesia asta cu denazificarea, un cuvânt ciudat pt mileniu asta.
  Ăsta vrea să le taie nasu după principiul „ma Limbă ție ti-a crescut nasu”
  Urât!

 20. Rusii trebuie sa plătească!

 21. La cat de bine se bat rusii, le ia Ucraina si moscova daca e trebuie :))

 22. Bă, nu ziceați voi că Putin e terminat, că a pierdut, mai rămânea sa ne spuneți că ucrainenii au înconjurat Moscova, ca să fie delirul complet. Antena 3,. afiliat CNN fake news, a mers cu delirul atâta de departe, încât a transmis imagini dintr-un joc video, arătând că e din Ucraina 😂

 23. Va rog bluratii fata la teroristul din imagine !!!

  • Lasă să îl vadă lumea când o sa dea bir cu fugiții să nu mai iasă din peștera în care se va ascunde.