G4Media.ro

Vlad Gheorghe: Îi cer Procurorului General al României să constate că Biroul…

Sursa foto: European Parliament / Vlad Gheorghe

Vlad Gheorghe: Îi cer Procurorului General al României să constate că Biroul Electoral Central a comis exces de putere când a respins nemotivat toate cele 43 de cereri de renumărare a voturilor

Eurodeputatul Vlad Gheorghe îi cere Procurorului General al României să constate că Biroul Electoral Central a comis exces de putere când a respins nemotivat toate cele 43 de cereri de renumărare a voturilor, el motivând că, potrivit legii 544/2004, Ministerul Public are atribuţia de a interveni când drepturile cetăţenilor au fost încălcate prin decizii ale autorităţilor emise cu exces de putere, transmite News.ro.

”Îi cer Procurorului General al României să constate că Biroul Electoral Central a comis exces de putere când a respins nemotivat toate cele 43 de cereri de renumărare. După ce am sesizat Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi OCDE cu privire la fraudarea masivă a alegerilor, acum solicit Procurorului General să îşi facă datoria”, spune Vlad Gheorghe într-o postare.

El arată că, potrivit legii 544/2004, Ministerul Public (condus de acesta) are atribuţia de a interveni când drepturile cetăţenilor au fost încălcate prin decizii ale autorităţilor emise cu exces de putere.

”Fapta este evidentă: Biroul Electoral Central a respins nejustificat toate cererile de renumărare a voturilor şi astfel a încălcat dreptul cetăţenilor la alegeri libere. Amploarea neregulilor ridică suspiciuni grave privind corectitudinea procesului electoral şi subminează încrederea cetăţenilor în procesul democratic. Aşa că îi cer Procurorului General să îşi facă datoria şi să propună instanţei de contencios administrativ anularea deciziilor BEC şi renumărare voturilor”, mai spune Vlad Gheorghe.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ce asteptari sa avem la modul realist de la PG-ul actual care nu e altceva decat un alt produs al pacii generale din sistemul de putere politic-justitie-servicii ? E o rotita din acelasi mecanism care le da rejudecare/reincadrare/amanare unora ca Iorgulescu jr pana la prescriere.

  2. Justitia trebuie sa fie ferma! Sunt persoane ca au reclamat ca partidul pe care l-au votat are 0 voturi in sectia respectiva. Nu au cerut imposibilul ci doar sa se renumere voturile!
    Daca nu renumara atunci Ciolacu – Ciuca – Iohannis sunt cei care fac exces de ignorata pentru ca oricum sunt votati de ingoranti

  3. Gândire Occidentală 👌🏻…
    🇪🇺👍🏻