G4Media.ro

Violeta Alexandru propune USR PLUS completarea protocolului din campania electorală, cu unul…

Violeta Alexandru propune USR PLUS completarea protocolului din campania electorală, cu unul pentru colaborarea la nivelul administraţiei şi coordonării politice, după respingerea bugetului Capitalei

Președinta PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a propus vineri USR PLUS completarea protocolului din campania electorală cu unul care vizează colaborarea la nivelul administraţiei locale şi coordonării politice, în contextul respingerii bugetului Capitalei în această săptămână. Ea a adăugat că nu ştie dacă ar fi o soluţie ca USR PLUS să propună o altă variantă de buget, aşa cum a transmis Alianţei primarul general Nicuşor Dan, deoarece bugetul trebuie adoptat rapid pentru ca PMB să nu intre în incapacitate de plată, transmite News.ro.

„Bucureşti. Soluţia rămâne dialogul. În interesul bucureştenilor care au dreptul să ne ceară să facem treabă. Am discutat cu echipa consilierilor liberali din Consiliul General, cu viceprimarul liberal preocupat de implicaţiile respingerii bugetului în şedinţa trecută – toată disponibilitatea în aceste zile, aşa cum am fost şi au fost colegii mei din prima zi în care a început prima discuţie pe buget, în urmă cu 2 luni. Toată disponibilitatea noastră pentru orice (altă) discuţie necesară pe buget. Din partea noastră nu va exista nicio tergiversare pentru lămurirea oricăror aspecte în vederea adoptării, cât mai curând, a bugetului Capitalei”, a scris Violeta Alexandru vineri pe Facebook.

Ea a mai spus că au fost discuţii timp de peste şase săptămâni pe toate amendamentele la proiectul de buget pentru Primăria Capitalei, iar ceea ce contează acum este ca bugetul să fie votat.

„Am văzut că, după şedinţa de Consiliu General în care s-a respins bugetul, primarul general a invitat USR – Plus să propună o altă variantă de buget. Nu ştiu dacă aceasta este soluţia ca fiecare grup politic să vină cu câte o variantă acum, la limita deadline-ului în care trebuie votat bugetul pentru a nu intra în incapacitate de plată, dar există un lucru mai important decât orice pentru mine şi colegii mei – dorinţa de a ajunge la o soluţie pentru a se face treabă la Bucureşti. Din câte ştiu s-au discutat peste 6 săptămâni toate amendamentele şi propunerile dar ceea ce contează acum este să sprijinim orice demers constructiv pentru votarea Bugetului”, a completat Alexandru.

Preşedintele PNL Bucureşti mai precizează că bugetul trebuie aprobat până la o anumită dată pentru a putea fi încasate sumele din transferuri de la Ministerul Finanţelor, iar alternativa este incapacitate de plată.

„De acord (liberalii ştiu foarte bine ce au de făcut după adoptarea bugetului, alături de primar şi de partenerii noştri) să se treacă mai repede la toate deciziile de oprire a cheltuielilor inutile, de eficientizare a cheltuielilor publice. La rectificare ar trebui să se vadă mai bine diferenţa faţă de ceea ce s-a putut face acum. Chiar ştiu că s-a muncit pentru a se ajunge la o structură de buget prin care să se poată începe plata datoriilor istorice, să se plătească cheltuielile necesare, să se continue investiţiile pentru a mişca şantierele lăsate baltă, pentru a începe altele noi. Chiar ştiu că s-au făcut eforturi pentru a structura bugetul, după primele săptămâni în care s-a absorbit cât mai multă informaţie pentru o imagine clară a tuturor problemelor. Nu puţine. Bugetul trebuie aprobat până la o anumită dată pentru a se putea încasa sumele din transferuri de la Ministerul Finanţelor. Mai sunt câteva zile. Alternativa este incapacitate de plată. Blocaj”, a mai spus Violeta Alexandru.
Această mai afirmă că soluţie este dialogul şi şi-a exprimat convingerea că PNL şi USR PLUS vor potea evita generarea unor probleme pentru Bucureşti.

„Oricum se vor continua discuţiile, evaluările până la rectificare, august/septembrie. Chiar nu se putea face minuni în câteva luni de la alegeri. Nu înseamnă că nu îmbunătăţim lucrurile de la o etapă la alta. Îi cunosc pe liderii USR- Plus. Ştiu că ne respectăm şi că suntem compatibili, în modul în care vedem lucrurile pentru România şi pentru Bucureşti. Am convingerea că toţi trei (alături de echipele noastre, desigur) vrem să evităm generarea de probleme pentru Capitală. Vom găsi răspunsuri şi soluţii prin dialog. O idee ar fi ca, în completarea protocolului din campania electorală, să facem acum unul pentru colaborarea de la nivelul administraţiei şi, de ce nu, de la nivelul coordonării politice. Alături de Nicuşor Dan. Cel pe care l-am susţinut în fiecare zi din campanie. Când i-am spus lui Nicuşor Dan că echipa PNL Bucureşti va fi alături de el pentru ca Firea/PSD – faliment să lase Capitala să respire civilizaţie, nu m-am gândit la câştigarea alegerilor ca scop în sine ci la treaba pe care vreau să o facem împreună pentru bucureşteni. De aceea, îmi respect promisiunile. Efectiv vreau să facem treabă şi să observe bucureştenii curând ce înseamnă lucruri serioase (nu populiste) făcute de oameni care nu reprezintă grupuri de interese ci sunt ghidaţi de buna credinţă. Îmi doresc să facem treabă împreună!”, a conchis Alexandru.
Proiectul bugetului Capitalei a fost respins miercuri, în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri.

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că este complet nemulţumit de faptul că riscă să întârzie începerea investiţiilor şi plata datoriilor. El a adăugat că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din PNL, PMP şi USR PLUS, iar în condiţiile în care USR PLUS a decis să nu mai susţină bugetul, aşteaptă ca Alianţa să vină cu propria variantă de buget.

Dan Barna a declarat, referitor la respingerea bugetului Capitalei în şedinţa Consiliului Municipal, că „la prima strigare nu s-a găsit consensul”, însă acesta va apărea la a doua sau la a treia strigare. Liderul USR PLUS a adăugat că este foarte convins că, probabil după sărbătorile pascale, va exista o formulă de buget agreată şi adoptată.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, că nu s-a discutat în coaliţie despre bugetul Capitalei, dar a discutat cu liderul USR Dan Barna şi au covenit să medieze situaţia, dacă este cazul. „Este nevie să deblocăm această situaţie cât mai repede pentru că un Bucureşti fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea”, a explicat prim-ministrul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Pare un mesaj elegant, comparativ cu bolboroselile lui Drula.

  • @Cristian

   Este uşor de ȋnţeles de ce PNL vrea să se ajungă (aşa cum spune madam Alexandru) la o rectificare a bugetului PSD-ist propus de Nicuşor Dan sub controlul PNL: vrea să se ajungă la rectificare, pentru că rectificarea nu mai necesită vot, ci se face direct din pixul primarului, sub controlul PNL. Treabă simplă: tăieri de investiţii, păstrare de sinecuri, etc!

   Ȋn sensul ăsta, sigur că propunerea PNL-istei este elegantă. Ȋn fond, PNL nu vrea decât ca puşcăriabilii PNL şi PSD să nu mai facă puşcărie, ci să ia ȋn continuare sporuri nesimţite, astfel ȋncât totul să fie bine şi toată lumea să prospere: Trăiască Lupta Pentru Pace!

  • Pai il cam contrazice pe ND care pare ca tot la ONG crede ca e : Nu va convine, faceti ce vreti. Asta e atitudine de primar general ?

 2. Nu înțeleg ce atâta grabă, că doar timpul este nelimitat!

 3. Poate ar fi de dorit ca PNL sa respecte si vechile protocoale incheiate inainte de alegeri si sa mai renunte la aerele de superioritate, inainte de a completa vechile intelegeri.
  Din cate stiu, la nivel de Bucuresti USRPlus are cu 50% mai multi consilieri decat PNL in Consiliul General, dar PNL vrea sa hotarasca tot, inclusiv bugetul, impreuna cu Nicusor dan.

 4. Numai despre problema bugetului discuta peneleu ? Despre dreptul de semnatura ce trebuie acordat viceprimarului usr ,responsabil pe sanatate in Bucuresti ,nimic ?
  Rusine Nicusor Dan ! Te-am votat de la prima canditatura pe liste ,pentru primar ,dar simt ca ai o lipsa de corectitudine…Pacat .

  • Nu a fost votat ND ca sa faca jocurile Lui VV. Gigelul asta e din categoria „ultimul de pe lista din, cu voia dumneavaoastra”. Sa ne scuteasca! Este despre buget nu despre jocurile lui VV. Tine-te tare ND!

  • Nu a fost votat ND nici ca sa faca jocurile PNL, ale lui Orban, Catzu, Rares Bogdan, fata lui Vela sau alte „animale politice” galbene. Pana la urma, cele mai multe voturi pentru ND au venit de la USRPlus, nu de la PNL, care e slab tare la Bucuresti.
   Iar golaniile facute de ND + PNL se vad clar, atat timp cat mentin toti directorii pusi de Firea + PSD si refuza sa faca niste concursuri corecte… De acolo sifoneaza PNL acum bani si nu vrea sa se astupe „conductele”.
   Tine-te tare, ND, hotii PNL te sustin!

 5. Intai eliminati merele stricate pana nu altereaza toata administratia si partidul.

 6. Nicusor Dan a promis ca se bate cu caracatita, si se pare ca caracatita l-a batut pe Nicusor Dan.

  PNL si Nicusor Dan ar trebui sa respecte protocolul deja semnat, inainte sa completeze cu altul.

  Faceti un alt protocol pe care nici p-ala nu-l respectati?

  Nicusor Dan nu este primar independent. Are consilier personal pe educatie si cultura de la PNL. Are si consilier personal de la USR PLUS?

  • Nicuşor Dan a intrat în caracatiţa PNL.

   USR rămâne singurul partid cinstit şi reformist din România, restul sunt toţi hoţi.

  • Cel mai cinstit dintre cinstiti, total de acord! 😂

 7. Sa lasam şmecherii de manageri in spitale si asocialul ala de manager din Foisor, ca asa a vrut Nicusor Dan, si, de ce nu, s-o dea la pace USR si la Iasi cu „penalii” , cum zicea Iohannis. Fara acces la fundamentarea bugetului, fara deptul la semnatura al viceprimarului, asa cum sta deja in protocolul din precampania electorala, USR sa se faca din nou preş in fata marelui PNL. Nu cred ca au fost votati sa fie cârpele PNL-ului in special acolo unde au castigat la mare distanta de ăştia si sa incheie alte anexe la protocoale.

 8. Nu PNL trebuie sa vina cu propuneri, aici este vorba de conduita greșită a lui Nicușor Dan. Fără dialog si reglementarea clara a relațiilor de colaborare intre primar si cei de la USR nu se poate merge mai departe. Nicușor Dan nu stie politică, daca nu ai majoritate pleci acasa, poti fi încăpățânat, arogant, prieten cu cine vrei tu din PNL, tot pleci acasa.

 9. Postacii plusere au uitat ca Violeta Alexandru a fost cel mai decent ministru din guvernul Zero.

  • 1. Daca zici tu ca guvernul Orban a fost „zero”, te credem pe cuvant! Nici cel mai inversunat adversar al PNL nu putea spune mai bine. 🙂
   2. Cred ca taierea pensiilor speciale in 30 de zile inca de acum un an jumate, cum zicea Rares Bogdan, e cea mai mare realizare a ei… 😀
   3. Daca sustii ca a fost cel mai decent ministru din guvernul „zero” Orban, de ce a inlocuit-o PNL cu Raluca Turcan? De competenta ce a fost ca ministru? 😛

  • Ce minte scurta aveti, dar bine ca o aveti si pe aia. Violeta Alexandru a fost ministru pentru Dialog Social in guvernul Ciolos 🤣🤣🤣

  • Confunzi decența în comunicare cu minciuna din fapte!

 10. Numai prin spusele lui ND – astept sa vina USR cu bugetul lor – ne dăm seama de aroganță inconștientă a primarului. Ce logica o fi asta ca fiecare partid sa vina cu bugetul sau! Practic este o neînțelegere între primarul independent si grupul USR. Acest lucru se rezolva prin dialog între cele două părți, fără implicarea PNL.

 11. „bugetul trebuie adoptat rapid pentru ca PMB să nu intre în incapacitate de plată”
  Nu putem sa facem ceva bine ca trebuie sa facem repede ca ramane lumea fara bani….
  Imi aduce aminte de vremurile lu’ Iliescu & co.
  😀

 12. Cum am spus, ND lasa complexele de premiat la matematica dar provincial, si stai drept, discuta si cu cei care spun Da si cu cei care spun Nu, cu cei pe care-i placi sau nu, ia-ti consilieri destepti de peste tot, nu te linisti in poala PNL-ului, ca nu mai esti copil. Esti primar de capitala. Si rezolva treaba aceea cu caracatita, ca oricum vei lua suturi, dar macar le iei cu Kopf hoch, dein Kopf. Iar alegatorii te vor sprijini dincolo de partide. Anunta-ne cand ai rezolvat-o, sa stim si noi.
  Daca nu intelegi, uite un exemplu: esti parinte, divortezi, dar trebuie sa mentii o relatie civilizata cu celalat parinte pentru ca copilul vostru sa creasca armonios, sa mearga bine cu scoala, cu sanatatea, sa nu se drogheze, etc., in ciuda divortului. Copilul tau acum este Bucurestiul. Salveaza-l.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.