G4Media.ro

Violeta Alexandru, despre demisiile din Parlament: Înțeleg gestul colegilor de la USR-PLUS.…

Violeta Alexandru, despre demisiile din Parlament: Înțeleg gestul colegilor de la USR-PLUS. Ce a făcut PSD este de un populism ieșit din comun/ Sper că judecătorii CCR văd că oamenii cer dreptate pentru toate categoriile de pensionari

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, candidat PNL pe lista Camerei Deputaților în București, a declarat, luni seară, la Realitatea Plus, că face apel la colegii liberali pentru a promova în Parlament un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale și că speră că judecătorii CCR vor înțelege reacția societății și cum privesc oamenii categoriile de pensionari:

 • „Fac apel la eforturile colegilor mei liberali de a promova în Parlament un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale. Noi suntem pentru respectarea principiului contributivităţii. Este singurul principiu care ar trebui să stea la baza stabilirii unei decizii de pensionare. Cei care au lucrat în anumite domenii şi care justifică prin aceste pensii speciale faptul că au avut anumite incompatibilităţi şi că de-a lungul carierei nu au putut să desfăşoare alte activităţi tocmai pentru că erau incompatibili, îmi place să cred că au ştiut că acea meserie vine cu anumite constrângeri şi că nu au folosit pârghiile date de lobby-ul din Parlament pentru a-şi crea pentru anumite categorii pensii speciale. Un singur principiu este corect în România: să primeşti o pensie în funcţie de cât ai contribuit. Altminteri, nu încurajăm oamenii să muncească. Dacă oamenii iau acest mesaj cum că trebuie să ai anumite relaţii în spaţiul politic ca să poţi să beneficiezi de anumite beneficii la pensii, este un semnal direct de descurajare a muncii. Funcţie de cât contribui, iar contractele trebuie înregistrate şi contribuţiile plătite, atât vei primi şi la pensie (…) Eu rămân cu speranţa că judecătorii Curţii văd ce se întâmplă în acest moment, văd care este reacţia societăţii, văd cum oamenii cer dreptate în ceea ce priveşte toate categoriile de pensionari şi probabil că vor lua decizia funcţie şi de textul legii, dar bineînţeles şi de ceea ce este corect în acest moment în România. De luptat vom lupta, nu zic nu, dar în mod evident respectăm deciziile Curţii şi nu vreau să transmit un mesaj să încurajez un haos sau o nerespectare a deciziilor Curţii Constituţionale, însă am speranţa că toate mesajele, nu numai ale mele, ci şi ale colegilor şi ale tuturor celor care au vorbit pe acest subiect vor fi înţelese şi aşteptăm decizia Curţii cu cel mai mare interes”.

Violeta Alexandru a mai declarat că vine dintr-o generație care tot ce a reușit în viață a fost ”exclusiv în baza muncii”, că înțelege gestul colegilor de la USR-PLUS de a-și da demisiile în bloc, dar că ceea ce a făcut PSD este ”de un populism ieșit din comun”:

 • „Eu sunt pentru a nu beneficia de anumite privilegii. E adevărat, vin dintr-o generaţie în care ceea ce am reuşit în viaţă a fost exclusiv pe baza muncii mele şi nu m-am fofilat niciodată să-mi creez sau să mă bucur de anumite avantaje. Înţeleg mesajul pe care colegii l-au dat, colegii de la USR-PLUS, în mod evident este de un populism ieşit din comun ceea ce a făcut PSD-ul, însă cei care sunt de formaţie jurişti mi-au şi explicat: dacă voiau să renunţe la acest drept, o puteau face. Primirea se face la cerere, deci ca atare şi renunţarea se face pe baza expresiei persoanei în sensul de renunţare la acest beneficiu. De ce s-a întâmplat acum când, de fapt, ele, înţeleg, ar intra în vigoare, adică aceste solicitări de a renunţa, din 18 decembrie, m-a pus pe gânduri. Este campanie electorală şi încearcă partidele să maximizeze pe ultima sută de metri. În ceea ce ne priveşte, vă spun cinstit, ne vedem de treabă, avem destul de multe lucruri de gestionat, suntem totuşi partidul care şi-a asumat guvernarea (…) Probabil că nu avem aceeaşi dexteritate în a promova acţiuni de PR, dar, vă spun cinstit, aşa cum îmi cunosc colegii, preferă să se ţină de treabă mai degrabă decât să iasă în evidenţă cu cine ştie ce gesturi electorale (…) celelalte partide au mai mult timp liber şi probabil că au şi idei de campanie pe ultima sută de metri, doar-doar vor maximiza scorul”, a mai declarar Violeta Alexandru, luni seară, la Realitatea Plus.

sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. De 2 ani tot vb de pensiile speciale dar nimic ,Zero măsuri. Eliminarea tuturor pensiilor speciale iar plata tuturor pensiilor să se facă doar in baza principiului contributivitătii. De ce nu aveți această măsură în programul de guvernare? Cum de Boc cu Băsescu au reușit să taie 25% din salariile bugetarilor și voi nu puteti ? Cum de Boc cu Băsescu au eliminat cumulul pensiei de la stat cu salariul de la stat și voi nu puteti? Cand o sa vedem pe bune concedieri în sistemul bugetar ???

  • Ei au reușit pentru că au și vrut!!!!!
   Ăștia nici nu încearcă, pentru ca fake-urile alea din Sparlament cu eliminarea și apoi impozitarea pensiilor speciale nu se pot numi încercări!
   Era foarte simplu si ușor dacă se voia: luai legea lui Boc din 2010, care e deja constituțională, modificai câteva date pentru a o face actuală și gata!
   Să înțeleagă toată lumea: PSD și PNL nu vor deranja niciodată sistemul creat chiar de ei, sau o vor face superficial de ochii lumii!

 2. Boc si baselu au taiat 25% din salarii, a interzis cumulul pensiei cu salariul la stat, a blocat angajarile la stat. Acum nu votez ca nu am cu cine, dar peste 4 ani o sa votez cu cei care vor scoate pensiile speciale si vor reduce angajatii din administratie.

 3. Cucoana, mai lasa-ne cu vorbaria ta goala, PNLul tau a fost membru activ in REINTRODUCEREA Pensiilor Speciale, dupa ce Boc le-a eliminat in 2010:
  3 Noiembrie 2020, RISEPROJECT.ro: „Pensiile speciale, paradisul ridicat din bani publici și apărat printr-un război al dezinformării.
  Ca fapt divers, întreaga sarabandă de legi prin care pensiile speciale au fost REINTRODUSE, în 2015-2016, l-au avut ca inițiator, în anturaje mai largi sau mai restrânse, pe deputatul Florin Iordache – „hitman”-ul PSD în materie de inițiative legislative controversate.
  Tot ca notă aparte, proiectul de Reintroducere a pensiilor speciale pentru parlamentari in vremea guv Ponta a fost inițiat prin semnătura a circa 200 de deputați și senatori PSD, inclusiv a președintelui de azi al partidului, Marcel Ciolacu.
  Important de menționat este însă faptul că președintele de acum al PNL, Ludovic Orban, care avea, în 2015-2016, calitatea de deputat, fie a votat pentru reinstituirea pensiilor speciale, fie s-a abținut de la vot.
  Orban a votat explicit în favoarea reintroducerii pensiilor speciale pentru diplomați și pentru personalul de la birourile de comerț exterior, pentru piloți, pentru mecanici de zbor și pentru stewardese și pentru toate cadrele MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP.
  Altfel spus, pentru reintroducerea a circa 96 la sută dintre pensiile speciale aflate azi în plată!
  Pe aceeași linie cu votul lui Orban a fost și votul Partidului Național Liberal.
  De altfel, fosta președintă a PNL Alina Gorghiu s-a numărat printre inițiatorii legii pensiilor speciale pentru piloți, mecanici de zbor și stewardese.
  Prin urmare – atunci când îi aud pe Ludovic Orban și pe colegii săi că se luptă să abroge pensiile speciale – contribuabilii români trebuie să știe că, într-o mare măsură, Orban & Co. se luptă să desfacă ceea ce ei înșiși au făcut.”

  Sa va fie rusine, voi PNLeii mintiti fix ca PSDeii!

  • Dovada minciunii perpetuate și de PSD și de PNL și de toți politrucii:
   https://www.riseproject.ro/romania-oaza-de-bani-a-magistratilor-din-uniunea-europeana/

  • @Radulescu Marcel: Uite cum arata Romania PNLista, pai ce sa-i rapund surorii mele care ma intreaba mereu: „De ce sunt altfel PNLeii decat PSDeii?!”, dupa ce eu am jubilat acum 1 An ca am scapat de PSD?!
   ADEVARUL, azi: „Cinismul Justiţiei în cazul directorului din Mureş detaşat la sute de kilometri de casă după ce a denunţat sistemul clientelar.
   Tribunalul Mureş a respins solicitarea fostului director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureş privind suspendarea detaşării în Maramureş, invocând că Ovidiu Ianculescu poate angaja o persoană care să îl ajute la creşterea copilor, respectiv la îngrijirea celor doi socri bolnavi de cancer.
   Ovidiu Ianculescu, fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş, cel care reclamă că a fost forţat să îşi dea demisia din funcţia pe care o câştigase prin concurs, pentru a face loc unui liberal fără nicio pregătire în domeniu, a fost detaşat începând cu 5 noiembrie tocmai în Maramureş. Potrivit deciziei de detaşare emisă de Administraţia Bazinală a Apelor (ABA) Mureş, Ovidiu Ianculescu ar trebuie să lucreze pentru o perioadă de 12 luni pe postul de inginer şef Ia SGA Maramureş – Administraţia Bazinală a Apelor Someş-Tisa. Ianculescu a contestat în instanţă ordinul de detaşare, însă cum până la soluţionarea procesului pot trece luni de zile, acesta a înaintat încă o acţiune pe rolul Tribunalului Mureş. Prin intermediul acesteia a solicitat emiterea unei ordonanţe preşedinţiale care să suspende efectele deciziei de suspendare până la soluţionarea cauzei pe fond. În motivarea cererii, a arătat că decizia de detaşare nu este altceva decât o măsură sancţionatorie raportată la refuzul de a se supune măsurilor adoptate la nivel politic în cadrul ABA Mureş. Ovidiu Ianculescu a subliniat că măsurile opresive împotriva sa au demarat la începutul anului 2020 când a fost obligat să demisioneze din funcţia de director. Ulterior, a revenit asupra hotărârii, fiind decis să lupte cu sistemul politic care l-a înlăturat. Pe lângă acţiunile deschise în instanţă, prin care a solicitat să se constate că renunţă la demisie, a fost înregistrată şi o plângere penală la DNA. Urmare a demersurilor efectuate de inginerul Ianculescu, conducerea ABA Mureş a decis să-l detaşeze în alt judeţ.
   Detaşat de urgenţă fără nicio explicaţie.
   În faţa instanţei, Ianculescu a arătat că detaşarea la 200 de kilometri distanţă de casa se resfrânge negativ asupra familiei sale.
   „Reclamantul se află într-o situaţie familială delicată, acesta şi soţia dânsului îşi îngrijesc cei 2 copii minori, soacra şi socrul reclamantului sunt persoane diagnosticate cu cancer pe care reclamantul şi soţia acestuia le îngrijesc şi, nu în ultimul rând, solicită a se observa că reclamantul a refuzat măsura detaşării încă de la momentul la care aceasta i-a fost adusă la cunoştinţă. Se poate observa, de asemenea palpând fondul dreptului, că această Decizie NU este motivată nici în fapt, nici în drept. Or, această măsură a detaşării nu reclamă urgenţa dislocării unui om care a prestat activitate mai mult de 10 ani în cadrul SGA Mureş şi a mutării acestuia în interes de serviciu, afirmativ în interes de serviciu, la o unitate care se află la peste 200 de km distanţă”, a subliniat în faţa judecătorilor avocatul lui Ovidiu Ianculescu.
   De partea cealaltă, ABA Mureş a solicitat Respingerea Cererii, invocând că, în caz contrar, instanţa s-ar antepronunţa pe fondul cauzei. În plus, a invocat că în calitate de angajator are competenţa să dispună modificarea unilaterală a contractului individual de muncă al acestuia prin detaşare.
   nstanţa: Nu este o pagubă ireparabilă că soţia trebuie să crească singură doi copii mici Apărarea invocată a ABA Mureş a fost însuşită de judecători care au apreciat că ”examinarea criticilor aduse de reclamant deciziei menţionate implică în realitate cercetarea fondului”.
   Nici situaţia familială nu i-a impresionat pe judecători, care au apreciat că Ovidiu Ianculescu poate găsi soluţii pentru creşterea copiilor, pe durata detaşării în Maramureş: să angajeze alte persoane care să îl suplinească în familie cât este plecat de acasă.
   ”Tribunalul mai constată că motivele invocate de reclamant privind situaţia sa familială nu relevă iminenţa producerii unei pagube ireparabile ca urmare a faptului că soţia reclamantului ar trebui să crească singură cei 2 copii minori pe perioada detaşării, existând posibilitatea angajării cel puţin temporare a unei persoane care să ajute la îngrijirea copiilor. Cu privire la faptul că minorii necesită supraveghere permanentă în contextul actual în care şcolile sunt închise, Tribunalul mai notează că există norme legale privind acordarea unor zile libere plătite pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului”, a motivat judecătorul Tribunalului Mureş.
   Şi în cazul socrilor lui Ovidiu Ianculescu, judecătorii au invocat familia poate recurge la ajutorul altor persoane cât timp este plecat.
   Decizia Tribunalului Mureş a fost contestată de Ianculescu, o hotărâre definitivă în acest caz urmând a fi pronunţată de Curtea de Apel Mureş după judecarea căii de atac.”

 4. Dovada minciunii perpetuate și de PSD și de PNL și de toți politrucii:
  https://www.riseproject.ro/romania-oaza-de-bani-a-magistratilor-din-uniunea-europeana/

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.