G4Media.ro

Violeta Alexandru către ITM: Vă cer să terminaţi cu practicile de sunat…

Violeta Alexandru către ITM: Vă cer să terminaţi cu practicile de sunat pe telefon şi atenţionat persoana la care vă duceţi în control / Cer inspectorilor şefi să ieşiţi din locurile comode în care staţi cu aer condiţionat şi să mergeţi în teren

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis directorilor inspectoratelor teritoriale de muncă să termine cu ”practicile” de atenţionat persoana la care merg în control, dar şi să iasă din birouri, “din locurile comode” în care stau cu aer condiţionat, şi să meargă alături de echipe pe teren, relatează News.ro.

Violeta Alexandru a declarat, sâmbătă, că nu le cere şefilor din inspectoratele teritoriale de muncă să îşi facă norma de sancţiuni, ci o interesează activitatea responsabilă.

„Aş vrea să le transmit inspectorilor, inspectorilor şefi, inspectorilor din inspectoratele teritoriale de muncă că nu le cer să facă norma. Scopul nu este să îmi comunice mie statistici peste statistici pentru că verific în teren, inclusiv personal, în ce măsură activitatea lor este desfăşurată riguros şi făcută cu responsabilitate în scopul prevenirii încălcării legii cu privire la măsurile de distanţare socială, cu privire la protejarea angajaţilor. De aceea le spun: nu norma mă interesează, ci activitatea serioasă, activitatea responsabilă pe care vă rog să o desfăşuraţi în comunităţile, în judeţele de care răspundeţi”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a menţionat că inspectorii şefi trebuie să meargă cu echipele în teren şi să înceteze practicile de atenţionat persoana la care merg în control.

Aş vrea ca toţi inspectorii şefi să fie cu echipele lor pe teren. Daţi un exemplu personal, mergeţi cu aceste echipe, mergeţi în vizite neanunţate, în sensul în care vă cer să terminaţi cu practicile de sunat pe telefon şi atenţionat persoana la care vă duceţi în control. Vă rog să înceteze orice fel de practică despre care am cunoştinţe că se mai întâmplă în inspectoratele teritoriale de muncă şi să vă asumaţi responsabil rolul pe care îl aveţi, şi anume pe de o parte de educare şi pe de altă parte de sancţionare, acolo unde se impune. (…) Cer inspectorilor şefi să ieşiţi din birouri, din teren, din locurile comode în care staţi cu aer condiţionat, plăcut în sediile noastre ale inspectoratelor teritoriale de muncă şi să mergeţi alături de echipe în teren în această perioadă”, a precizat Violeta Alexandru.

Ea a mai solicitat ca reprezentanţii ITM să respecte masurile de protecţie sanitară.

“Vă atrag atenţia că sunteţi în primul rând dumneavoastră un exemplu, să nu aud că în vreun inspectorat teritorial din ţară există colegi care stau îngrămădiţi, există colegi care nu poartă mască, există acţiuni de verificare în care şef de ITM nu are mască, nu are toate măsurile de protecţie luate, să nu aud acest lucru, oamenii nu au cum să aibă încredere în regulile stabilite de autorităţi dacă exact cei care sunt în măsură să le verifice dacă sunt respectate fac rabat de la lege şi vă rog să ţină cont de faptul că sancţiunile noastre şi măsurile pe care le vom lua, le vom lua cu atât mai ferm cu cât dumneavoastră purtaţi responsabilitatea respectării legii în România în acest moment”, a transmis ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a cerut mobilizare maximă la nivelul inspectoratelor teritoriale de muncă şi să nu fie luate concedii.

“Se pregătesc noi măsuri de sprijin adoptate de către Guvern în perioada următoare. Vor fi nişte decizii luate în legătură cu activitatea zilierilor şi sezonierilor. Săptămâna viitoare vom lansa public o aplicaţie prin care să se poată înregistra mult mai uşor folosind tehnologia, activitatea celor care lucrează în regim de zilieri, vom avea verificări şi în această privinţă, le luăm pe rând, vă cer mobilizare maximă, fără concedii, nu e cazul de concedii în această perioadă, dacă vreţi respect din partea oamenilor, acest respect se câştigă prin muncă şi seriozitate”, a mai spus Violeta Alexandru.

Ea a cerut şefilor de ITM-uri să le pese şi să reacţioneze atunci când în drumul spre serviciu văd un şantier în care muncitorii nu au echipamente de protecţie.

“Rog şefii, inspectorii şefi din teritoriu să iasă în teren alături de echipe. Şi le mai cer un lucru, în încheiere, le cer să le pese. Dacă în drumul lor de acasă la serviciu văd un şantier în care se lucrează fără echipamente de protecţie, să se dea jos din maşinile scumpe şi să vadă ce se întâmplă. Dacă au semnale, că doar nu le-oi primi doar eu, dacă au semnale de la oameni că există muncă nedeclarată sau că lucrează în condiţii primare, în sensul de nu li se asigură un confort, o stare minimală, decentă pentru desfăşurarea activităţii, să le pese”, a mai transmis Violeta Alexandru.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Ticaloasa Violeta se preface că nu știe că coruptul își pierde glanda daca nu-si previne complicele…

  • e an electoral, se intetesc minciunile, nu doar de partea pnl, ci si de partea psd

  • Doamne fereste sa uneasca bazele de date de la ITM cu cele de la ANAF – in special la institutiile de stat.
   Cum o fi sa primeti lunar bani drept salariu intr-un cont despre care nici nu stii ca ar fi al tau (dar e) si sa mai fii si in incompatibilitate si nici sa nu apara inregistrat la ITM?

 2. Încearcă ea sa deturneze atenția de la problemele grave, dar nu-i reușește!

 3. Poporul PSD o doreste pe doamna Olguta Vasilescu la munca. 🙂

 4. Sub conducerea acestei țării parcă am fi sub ocupație străină.

  Ne tratează de parcă am fi dușmanii lor, ne-au dat pe mâna străinilor in exterior, dar și în interior.

  De integrare si civilizatie europeană nici vorbă, mai degrabă euroasiatică cu iz islamic.

  Ne testează, ne triază si ne izolează ca pe animale sub pretextul facerii de bine.

  Cu frica ne impun ascultarea, si vor sa fie numiți „aleșii” poporului, pe care de fapt nu l-au iubit niciodată, ci doar l-au arendat cu suflet de ciocoi.

  Au uitat că cine seamănă vânt culege furtună, si că Dumnezeul creștinilor la care noi ne închinăm, ne împlinește rugăciunile la vremea potrivită.

 5. vorba lunga saracia omului …

  domne , se maresc pensiile sau nu se maresc ?

  nu mai putem trai in conditiile actuale de incertitudine.

 6. Se stie ca in marile orase toata lumea are „pe cineva” la ITM, sistemul de stat este o cangrena care nu pare sa se vindece niciodata iar romanul de rand este prea necivilizat si incult sa voteze altceva decat ce a votat 30 de ani

 7. Daca are cunoștință de săvârșirea unor infracțiuni de fp ar trebui să anunțe organele abilitate….nu să facă circ la tv.

  • Exac! Și ea și Cîțu îi dau zor cu nereguli, furăciuni și nicio acțiune concretă împotriva celor responsabili, cu nume și prenume, plângeri penale. Înfierăm la general și toți sunt bine merci pe funcții, că, ce să vezi, e dificil să- i demiți pe funcționarii publici, dar dacă- i dovedești care e problema. Flegme peste ochi aceste declarații.

  • Nu are voie. Se trag unii pe alții in puscarie cu tot cu organe daca respecta legea.

 8. Bravo Dna Violeta, să meargă inspectorii in agricultură mai ales in campaniile de recoltare sa vedeți muncă la negru acolo, in sectorul zootehnic, sa vedeți sclavia pură exploatarea omului de catre om . Acești lucrători și agricultură muncesc in câmp deschis sub cerul liber la arșiță soarelui fără apă prost platiti .

 9. Poporul PSD să pupe poporul PNL în dos! Si MU13 PSD! Ca tot e an electoral, daca o mai fi! CeCeRe v-o dăm la bot! Pentru că vă bateți joc de sănătatea cetățenilor, comuniști ce sunteți!

 10. Poate spune ITM ca exista si multinationale. ITM si ANAF se fac ca nu le vad, dar ele exista. Si nu prea respecta legea. Dar intotdeauna este mai simplu sa falsezi ca lucrezi la saormeria din colt, un guvid, iar pe balenele mari si foarte mari sa te faci ca nu le observi. Colonia Romania nu observa activitatea multinationalelor de 30 de ani! Dar ele fac foarte multi bani aici si respecta foarte putine legi.

 11. Am observat ca in ultimul timp comentariile pe site-uri sunt invadate de postaci care critica guvernantii si daca trebuie si daca nu,dandu-se apolitici sau anti psd,dorind sa creeze impresia ca toata lumea e nemultumita si in felul acesta sa manipuleze cetatenii care se duc dupa cum e curentul.Eu cred,mai degraba sper,ca oamenii sa nu se lase fentati de postacii psd-isti.sa devina scarbiti de tot si sa nu se prezinte la vot,pentru ca asta este scopul lor.Asta s-a intamplat in 2016 si am vazut cu totii ce a urmat.Va indemn ,deschideti-va mintea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.