G4Media.ro

Violențele israeliano-palestiniene au continuat și în noaptea de duminică spre luni: 42…

Violențele israeliano-palestiniene au continuat și în noaptea de duminică spre luni: 42 de victime după zecile de atacuri israeliene în Fâșia Gaza, în timp ce Hamas continuă să arunce rachete spre Israel

Armata israeliană a efectuat zeci de atacuri în Fâşia Gaza în noaptea de duminică spre luni, unde grupările armate au continuat să lanseze rachete asupra Israelului, informează AFP, citate de Agerpres.

În câteva minute, forţele aeriene israeliene au efectuat zeci de atacuri, provocând întreruperi ale furnizării de curent electric.

Într-un scurt comunicat, forţa aeriană israeliană a informat că „avioanele de luptă” au lovit „ţinte teroriste” în Gaza, după ce rachete dinspre Gaza au fost lansate asupra localităţilor israeliene Beersheba şi Ashkelon imediat după miezul nopţii, potrivit Reuters.

Nu există informaţii imediate despre eventuale victime în ambele tabere.

Raidurile israeliene au ucis duminică 42 de palestinieni în Gaza, dintre care cel puţin opt copii şi doi medici, în cea mai sângeroasă zi a acestei săptămâni de violenţe în creştere.

În total, începând din 10 mai, au fost ucişi 197 de palestinieni, dintre care cel puţin 58 de copii, fiind rănite peste 1.200 de persoane.

De partea israeliană au fost ucise zece persoane, dintre care un copil, fiind rănite 282 de persoane ca urmare a tirurilor efectuate de grupări armate palestiniene, inclusiv Hamas, dinspre Fâşia Gaza.

Reuniunea de urgenţă de duminică a Consiliului de Securitate al ONU nu a înregistrat niciun progres.

Potrivit mai multor diplomaţi intervievaţi de AFP, Statele Unite, într-o poziţie considerată de neînţeles de mulţi dintre aliaţii săi, au continuat duminică să se opună unei declaraţii comune care să ducă la o încetare rapidă a ostilităţilor.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a avut discuţii telefonice cu omologii din Qatar, Egipt şi Arabia Saudită, state regionale cheie, pentru a încerca să oprească violenţele.

sursa foto: AGERPRES/EPA/HAITHAM IMAD

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „să arunce cu rachete”???

    De unde-i luați măh de pe stradă cu două clase??? Să arunce cu rachete???

    Hai că sunteți penibili

    • Da, „le arunca” gramaticienilor care vedeti numai paiul din ochiul celuilalt. Daca ar lansa, ar fi tintir obiective militare, dar ei le arunca asupra oraselor fara o precizie anume doar sa moara civili evrei.Moartea uni civil evreu e o mare izbanda pentru dementii din organizatia terorista hamas.

  2. Eu știam ca rachetele se lansează, aruncați și la mine vreo 2